maanantai 24. kesäkuuta 2013

Jokseenkin täydellinen päivä Hämeessä

Juhannus ei alkanut hyvin. Juhannusaaton ajelua oli kestänyt kymmenkunta kilometriä, kun Viivi II:n kaasuvaijerin vedot tulivat täyteen. Vaijeri poikki. Siinähän olimme lähellä Nikkilää upealla kelillä tien sivussa. Kukaan ei pysähtynyt kysymään tilannetta, mutta emme mekän apua kyllä huitoneet. Soittelimme toki sinne tänne apua udellen, mutta juhannusaattona sattuneesta syystä kaikilla oli kiireitä. Eräs naapurimme on onneksi hinausautoyrittäjä ja oli vielä kotona - kymmenen minuuttia myöhemmin olisi ollut juhannuksenvietossa hänkin. Viivi II kotiin ja sitten ihmettelemään, että näinkö menivät loistokelit hukkaan? Aattoilta meni toki mukavasti perheen kesken, mutta sitten...?

Eipä hätiä, ystävät auttavat - tai ainakin lainaavat joutilaan pyöränsä. Niinpä alle tuli jotain aivan muuta kuin Viivi II eli se oli kireä muoviluoti. Oli siinä hiukan totuttelemista, mutta melko äkkiä olimme ymmärtäneet toisemme. Tämä nainen on vähän tiukempaa lajia ja tykkää tulla piiskatuksi - sitten se tekee ihan mitä vaan. Niin, täsmennykseksi sen verran, että nyt ei siis puhuttu Viivistä vaan tästä sinisestä Kawasakista. 


Lauantai olikin sitten aika kostea keli päivällä, mutta sunnuntaina keli oli harvinaisen kohdallaan. Aiemmin meillä oli aina tapana ajella ja syödä jossakin, mutta viime aikoina aika useasti olemme päättäneet syödä Kirnu ja Maitolaiturissa ja sitten ajella jossain (on Tammelassa, esitelty jo aiemmin täällä). (Juu, pikkuisen tykkäämme paikasta... :D )


Tällä kertaa ajoreittimme kulki Klaukkala - Läyliäinen - Pilpala - Räyskälä - Porras - Tammela - Teuro - Pirttikoski - Iittala - Hattula - Aulanko - Janakkala - Hikiä - Ridasjärvi - Jokela - Järvenpää - Tuusula - Koti - Sauna. Aiemmin  on jo kuvattu reittejä Tammelaan ja Tammelasta, toisaalta Janakkalaa ja mainiota reittiä Hämeestä etelään on kuvattu aiemmin mm. tässä - siksi nyt kuvitus on linjalla Tammela - Teuro - Pirttikoski - Iittala - Hattula - Aulanko. (Katso myös kartat sivun lopussa)


Upeita teitä riittää Tammelasta eteenpäin - pohjoiseen kohti Teuroa ja sieltä Pirttikosken kautta Iittalaan. Iittalassa on tunnetusti niin lasitehtaan myymälää kuin suklaakauppaa kuin kulttuuri- ja taidenähtävää, Parolassa puolestaan on panssarimuseo ja Aulangolla on, no, Aulanko. Sen verran ehkä paluureitistä voi mainita, että Hämeenlinnasta kannattaa tulla etelään tietä 290, josta voi sitten mielihalujen mukaan poiketa vaikkapa kohti Ridasjärveä. Matkan varrelle osuu silloin myös Janakkala eli Suviranta, jota on esitelty tässä.Tähän jäi Viivi II.
 

Tällaisen saimme käyttöömme:


Tammelassa Kirnu ja Maitolaiturissa Viiville olut ja tällä kertaa söimme "Päivän kala-annoksen" (taimenta) ja "Savukalalautasen" (tällä kertaa pari lohimedaljongia)
Rosvopaistiakin oli tarjolla, juuri muhinut valmiiksi!Sitten Kohti Teuroa:
Teurossa ja edelleen kohti Pirttikoskea, josta Kalvolan kirkon kautta Iittalaan - josta Viivi ei saanut suklaamansikoita:
Ööö, hups? Joko panoraamakuva meni hiukan pieleen, tai sitten rakennusmestarilla oli viivotin vinossa...
Iittalasta kohti Parolaa ja Aulankoa:


Aulangolla:
Kartat (klikkaa isoiksi):
Tammelaan tieltä 132 Pilpalan, Räyskälän ja Portaan kautta

Tammelasta Iittalaan, Parolaan ja Aulangolle (ja Hkiin)


7 kommenttia:

 1. Teillä tulee mahtavasti kilometrejä vuodessa moottoripyörällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiedä jos mitenkään erikoisen paljon kilometrejä, mutta tunteja kyllä aika runsaasti...

   Poista
 2. Hei,Oli hyviä kuvia jopa minullekkin tuttuja,,Taas itse esiinnyit
  niin tavan kaunniina varsinkin Sinä/kawa :) ,,reka

  VastaaPoista
 3. Mistä tuo vino talo löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mistään oikeasti, tuo oli jännä tulos huolimattomasta panoraamakuvauksesta... :D
   Seuraavassa kuvassa tuo kirkko näkyy normaalina.

   Poista