torstai 20. kesäkuuta 2013

Off-topic: Älä osta kenkiä Citymarketista yms.

Kuuden käyttökerran jälkeen huomasin...
Jos haluaa hyvän ja halvan, on ostettava kaksi tuotetta. Tuo nyt pitäisi jokaisen tietää. Jopa Hra Oma Aika on saanut opetusta jo pitkään, mutta ei ole mennyt perille.

Näin Jumbon Citymarketissa halvalla ihan kivan näköiset vapaa-ajan kävelykengät. Tarjoustuote, nyt vain 35 euroa. Iso alennusprosentti. Mikseivät hälytyskellot soineet? Usein ennenkin Citymarketin kengät ovat tuottaneet pettymyksen. Kastemato oppii 200:lla sähköiskulla toimimaan oikein, milloin Hra Oma Aika? Ostin siis kengät odottamaan kesää 2013. Kuittia en tietenkään säästänyt, mutta eipä sillä niin suurta merkitystä tässä tarinassa olekaan. 

Kyllin monta päivänkiertoa odotettua kesä tuli, ja kaapissa odottaneet kengät jalkaan. Kuvassa näkyvillä kengillä on kävelty kuusi (6) kertaa. Huomasin, että molempiin kenkiin tuli identtiset repeämät noihin neljään kohtaan. Hintaa tuli siis liki kuusi euroa per kävely. Ei niin kovin halpaa. Kalliimmilla kengillä kävelisi pidempään ja per kävely ne olisivat varmasti halvemmat. Edes pohjaan unohtunut hintalappu ei ehtinyt tummua.

En kuvitellut, että ilman kuittia ja monen kuukauden jälkeen niitä voisi palauttaa, mutta laitoin "Kyllä-minä-niin-mieleni-pahoitin"-viestin Facebookissa Citymarketin sivulle kuvan kera.

- No toki tarjouskengät, mutta olisi kiva jos Citymarketin kenkien laatu olisi sellaista, että olisivat kuudennen käyttökerran jälkeen jotain muuta kuin että kumpikin kenkä on neljästä kohtaa revennyt. Edes hintalappu ei ole ehtinyt tummua... Surkea esitys.

Hiukan asiallisemminkin olisin voinut kirjoittaa, mutta ainakin sanoin suoraan ja selkeäsanaisesti. No kommenttiin vastattiin ja asiaa alettiin selvitellä eli netissä Citymarket osasi toimia:

Hei! Kiitos tästä palautteesta, välitämme sen eteenpäin. Kertoisitko vielä, mistä K-citymarketista ostit kengät?

 • Jumbon CM:stä. Kuittia en tietenkään tarjouskengistä talteen laittanut ja tuskin tarjoustuotteissa palautusoikeutta olisikaan.Ja ostin jo itse asiassa aika kauan aikaa sitten, nyt vasta otin käyttöön nuo kengät.
Hei taas! Voit käydä palauttamassa kengät K-citymarket Jumboon ja saat hyvityksen tuotteen ostohinnasta. Kengät tulevat meille tutkittavaksi, jotta voimme selvittää, mikseivät ne ole kestäneet tuon pidempää. Pahoittelen, että asian selvittely on kestänyt näin kauan.

 • Minulla ei ole kuittia tallella...
Se ei haittaa! Kaupalle on tiedotettu asiasta.

No, eipä Citymarketin Infossa tietoa kuitenkaan ollut. Info soitti johonkin ja pienen puhelinneuvottelun jälkeen kerrottiin, että voin palauttaa kengät ja saada siitä kymmenen (10) euron hyvityksen tavarassa. Eli kuuden kävelyn hinnaksi olisi tullut hyvityksen jälkeenkin vielä reilut neljä euroa kappaleelta. No edes Hra Oma Aika ei ole niiiiiin tyhmä, ettei tajuaisi, että ei kannata. RIkkinäiset kengät käyvät vaikka pihatöihin ja tulee jonkinlaista vastinetta rahalle, vaikkei tietenkään sitä käyttöä, mihin ne tuli hankittua. Tuo episodi oli viestinnällisesti vain tilannetta pahentava ja enemmänkin vittuilua asiakkaalle. 


Mutta lopputulema on, että muistakaa nyt hyvät ihmiset, ettei pidä ostaa mitään tarjouskenkiä (eikä vaatteita yms.) mistään Citymarketista, paitsi jos tavaralle on hyvin vähän käyttöä ja tarvitsee kertakäyttökamaa. Tai jos ette Hra Oma Ajan tavoin millään opi, että surkeaa laatuahan ne tarjoustuotteet ovat, niin ottakaa tavaksenne tallentaa kaikki kuitit. Tai jos ette kuitteja säilytä, niin älkää yrittäkö valittaa... nielkää pieni tappio ja menkää johonkin oikeaan kenkäkauppaan - laadukkaat kengät tulevat paljon halvemmiksi kuin Citymarketin tarjouskengät. Sen oppii jopa kastemato, kenties myös Hra Oma Aika?

7 kommenttia:

 1. "Lopputulema"... Sinäkin. Yleisen elämänkokemuksen kannalta teidän pitäisi tietää, että oikea sana on "lopputulos". Katainen, Urpolainen ja muut vähälahjaiset käyttävät tuollaisia muotisanoja. Hmmppf!

  Mutta kaikesta huolimatta hyvvee juhannesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, kieli kehittyy tai sitten ei...tai ainakin pahat muotitermit tarttuvat. Tälle sanalle voi katsoa synonyymejä vaikkapa tästä:
   http://synonyymit.fi/lopputulema

   Mutta ehkä huono sana sopii juttuun, jossa on aiheena huono tuote...

   Poista
  2. Samalla tuli nyt tartutettua tämä sana 15 000 - 25 000 kuukausittaiselle lukijalle... no, mieluummin se kuin että ostavat tarjouskenkiä jostain Citymarketista! :D

   Poista
 2. Tavallaan vastavanlaisessa vittuilutilanteessa olin itsekin juuri viikon sisällä. Ostin helmikuussa Verkkokauppa.comista procaster merkkisen kotiteatterivahvistimen. No se toimi oikein kuukauden moitteetta, kunnes tuli eka vika. Resetillä se taas kesti pari kuukautta, kunnes alkoi sekoilemaan. Ei muuta kuin vahvari autoon ja suunta verkkikseen.

  No kuittia en ollut löytänyt mukaan. Ajattelin että heiltä löytyy se nimelläni koneelta. Ei löytynyt. No tämä oli sinä ostopäivänä tarjouksessa 99e. Normaalisti noin 300e. Näitä oli 15kpl ja minä olin kolmastoista. Sanoin että näette sieltä järjestelmästänne, että tuona päivänä näitä on ostettu 15kpl ja minä olen se kolmastoista. Ei auta. Kuitti täytyy olla tai jokin todiste, tai takuun kanssa ei edetä. Ei voida kuulemma käyttää hyödyksi arpomalla jotain niistä kuiteista. Öö... periaatteessa miksi ei? kaikissa samalla hetkellä peräkkäin ostetuissa vahvareissa on saman pituinen takuu. Ja se takuu on voimassa edelleen vaikka olisi yksi kerta jo laite vaihdettu. Eli käytännössä ei mitään merkitystä kenen kuittia tuossa olisi käytetty. Vaikka näkivät oikein sieltä että sinä päivänä on ostettu 15 näitä peräkkäin.

  No hemmetti. Puhutaan vieläpä tuotteesta joka on ollut vajaa vuoden myynnissä. Eli takuu on väkisinkin voimassa tällä. Toisekseen puhutaan liikkeestä joka yksin ja ainoana suomessa myy tätä tuotetta. Eli huijausta ei voi mitenkään tapahtua. Mutta ei...

  No muistin että ostin tämän luottokortilla. Siis kännyllä paikanpäällä verkkopankkiin. No ylläri ei näyttänyt verkkopankin visa niin kauas ostoja. Näytti vain maaliskuun alkuun asti. Ei apua siitäkään.

  Vattumaisen näköinen kassamies näytti jotenkin tyytyväiseltä. Joten ei auttanut kuin suunnata kotiin. Soitto visa-asiakaspalveluun ja minuutin keskustelu. Lähettivät kirjeessä minulle kopion tuon ajankohdan visa-laskusta, jossa näkyi joku tositekoodi tms ja teksti verkkokauppa.com ja hinta 99e.

  Tämän lapun kanssa uudelleen verkkikseen. Oli eri henkilö huollon tiskillä ja vaikutti paljon mukavammalta ja ymmärtäväisemmältä. Kaikki meni tuon lapun kanssa kuin pitääkin ja meni vajaa vuorokausi ja tuli viesti että voitte noutaa tuotteen verkkokauppa.comista. Siellä odotti hyllyssä uusi avaamaton paketti.

  Kas kumma kun juuri noutopäivänä oli taas tämä ensimmäisen visiitin vastaanottotiskin kaveri joka ei joustanut ei sitten mitenkään. Selvästi muisti meikäläisen naaman ja niin tekohymyn kanssa antoi tuotteen minulle. Kiitos ja näkemiin.

  Joskus vaan toisilla taitaa olla huonompi päivä ja tekevät tahallaan toisille kiusaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisessa ihan selvässä tapauksessa sinulle noudatettu politiikka on selkeää hattuilua.

   Ajatteles, jos olisivat sanoneet, että "ok, saat palauttaa tuotteen - annamme siitä 30 eurolla tavaraa hyvityksenä"... Citymarketin tyyliin.

   Poista
 3. Hintaa tuli siis viisi euroa per kävely.

  Ja mikä oli hinta kilometriä kohti? Autolla pitäisi ajaa sellaiset 20 kilsaa että kulu olisi tuon verran.

  Rikkinäisistä tuotteista ja niiden palautuksista. Mennään melkein päivälleen 30 vuotta taaksepäin. Naisystäväni ilmoitti että kasettimankka ei toimi ja se tarvii saada mukaan juhannukseksi landelle. Noh, minä kuskasin soittimen huoltoon jonnekin töölöläiseen narikkaan. Kolmen päivän kuluttua menin hakemaan sitä takki auki, ja myyjä nosti mankan syliini. Kysyin hintaa ja myyjä sanoi ettei se mitään maksa. Minä äimänkäkenä, että miten niin, johon myyjä totesi että pause-nappula oli pohjassa. Vastasin vähän häkeltyneenä että ei tämä ole minun mankkani vaan naisystävän. Myyjä vastasi että "Niin varmaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa huomasinkin, että hintahan olikin 35 eikä 30 euroa eli kävelyille tuli hintaa liki 6 euroa per kpl. Ja valitettavasti voi vielä todeta, että sattuneista syistäkävelyt eivät edes ole olleet pitkiä eli tyhmyteni ostoksen suhteen vain korostuu.

   Aika hauska tuo esimerkkisi, etenkin näin jälkikäteen! :D

   Poista