perjantai 3. heinäkuuta 2020

Viivin harharetket Oy eli siltoja, saaria, losseja ja kannaksiaJos haluaa vain ajella ilman erityisempää päämäärää, on kiva, jos tiessä on paljon mutkia ja maisemia. Maisemia ja mutkia riittää Saimaan ympärillä ja monet ovat kaikille tuttuja, toiset taas vähemmän. Jos tarkoitus on vain ajella, nämä koukkaukset kannattaa ajaa - lisäksi on varmasti kiva käydä koeajamassa Vekaransalmen lossin korvannut silta, vaikka muutamaankin kertaan, onhan se upean tien osa.

Kangaslampi


Kangaslampi on Varkauden ja Savonlinnan välisellä tiellä. Siitä kannattaa koukata kapealle kannakselle. Sen jälkeen on hiukan mutkaa, ja sitten on toinen kannas. Nopeasti ajettu ja sitten takaisin, mutta hyvin kaunis paikka. matkalla kohti Savonlinnaa. Reitillä on myös lossi, joka antaa kivan pienen tauon.PuumalaMikkelin suunnasta Puumalaa lähestyttäessa tie on monin paikoin todella upea - Puumala itsessäänkin on erittäin viihtyisä ainakin kesällä, hyvä tauon paikka.


Kesäisin tämä kioskialue on suosittu ja hyvä pysähdyspaikka - toukokuussa korona-aikaan se oli tietenkin kiinniLintusalo


Puumalasta tullessa ensimmäinen käännös oikealle ja olet matkalla saaristoon. Pari lossia, useita kapeita kannaksia, siltoja ja mutkia. Paikoin asvaltti huonohko, mutta paikoin hyvä.


Paikoitellen saattaa nopeus vahingossa lipsahtaa


Utula - Kyläniemi


Seuraava umpikuja on lyhyempi, mutta tarjoaa lossikyytiä sekin ja pientä tietä rantaa pitkin

Tie päättyy rantaan - uimapuku vain puuttui...Takaisin samaa tietä

Ruokolahti


Ruokolahden Äitsaaren ympäri menee hyväpintainen, paikoin erittäin mutkikas tie. Muutama tiukka mutka on "pimeä" eli kannattaa kuitenkin varautua, että edessä on jotain yllättävää. 

Tie on erittäin mielenkiintoinen moottoripyörille... tiukimmissa kurveissa ei ajon aikana paljon kuvailtu!SulkavantieJos Ruokolahden suunnalta ajaa Sulkavalle päin, tämä tie paranee mutka mutkalta. Sulkavan päässä se on todella upea! Tie onkin monille hyvin tuttu. Vekaransalmen tunnelmallisen lossin on nyt korvannut valtava silta, josta näkymiä riittää!Sillalla kätevä pyäköintipaikka prätkilleOma aikaa 


Mikkeli on pystyssä edelleen ja siellä tuli vietettyä omaa aikaa. Siellä on toki oltu monasti ennenkin. Esimerkiksi 
Aina löytää, vaikkei edes etsisi (Mikkeli, Läsäkoski, Serlachius Museot,...)
- Mikkeli pystyssä? Parikkalassa parkumassa?VVM:n Imatra-Puumala -alueen vauhti- ja mökkivastaava antoi erinomaisia reittivinkkejä "Viivin harharetket Oy:lle"


Sillalle on tehty just moottoripyörälle sopiva paikka
Mikkelin keskustaa remontoidaan entistä paremmaksi   (Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )

12 kommenttia:

 1. Hyvät ja kauniit maisemat. Jospa jaksais van kuvata ja olis silmää löytää kohteet.

  VastaaPoista
 2. Viivin harharetkille olisi mukava osallistua
  Upeita maisemia ja kauniita kuvia

  VastaaPoista
 3. Hienoja ideoita ja upeita kuvia.
  Kuvasarjoja voisi olla jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, loistava idea ja juoni

   Poista
  2. Joo lisää tollasia sarjiksia, juoni oli just hyvä ja hiton hienot kuvat

   Poista
 4. Wau! Haluan noiden kuvien maailmaan... <3
  Mia
  PS: Ylitöitä luvassa tänäänkin...

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Jos tietäisit kaikki rajoitteet, mitä hän ei voi tai ei saa tehdä...

   Poista
 6. Mahtavia kuvia ja kivaa tarinaa jälleen, kiitoksia!

  VastaaPoista
 7. Toisin kuin Kyläniemi, Lintusalo ei ole umpikuja vaan sieltä pääsee lautalla Hurissaloon. Paikkoja on rajoitetusti ja matka pitääkin varata etukäteen netissä https://visitpuumala.fi/pyoraile_ja_patikoi/saaristoreitti/. Teimme matkan toissa viikonloppuna. Ohititte meidät sunnuntaina matkalla Mikkeliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut tarkoitus joskus testata! Siihen kait mahtuu vain pari prätkää kerrallaan, ja fillareita?
   Sunnuntaina olimme tulossa Savonlinnasta omia mutkiamme, siitä tulee myöhemmin juttua... :)

   Poista