torstai 1. syyskuuta 2022

Mobilisti Jamb-O-Ree ja Särkyneen Jawan kuppila - Tuplanautintoa!

Yhdellä kertaa kaksi asiaa: erinomainen tapahtuma ja uusi erinomainen ajelukohde! 

Mobilisti Jamb-O-Ree

Lahdessa moottoripyörämuseolla järjestettiin Mobilisti Jamb-O-Ree. Sen erottaa partiolaisten jamboreesta siitä, että niissä ei ole mitään yhteistä. Paitsi kokoontuminen.  Kaikenlaisten autoharrastajien eräänlainen kauden päätöstapahtuma keräsikin jälleen kokoon kalustoa laidasta laitaan ja sääkin suosi - kesän viimeinen helteinen viikonloppu. Josko laittaisivat tapahtuman siksi ensi vuonna vaikka lokakuun loppuun, että kesä jatkuisi pidemmälle? 
Lahden moottoripyörämuseon piha-alue on erinomainen paikka tällaisille tapahtumille. Tilaa on varsin reilusti ja toisaalta "huolto" pelaa - on syötävää ja juotavaa tarjolla. Tarjolla oli museoautoja, rodeja, kustomeita, romuja, raatoja, erilaisia härveleitä ylipäätään, sekä elävää musiikkia. Mitä sitä kesäiseen sunnuntaipäivään muuta kaipaa? 

Video ajomatkasta:
Varmaan joku peruskoulun neljännen luokan veistotunnin perusharjoitustyö... 🤣
Huikeita taideteoksia!Presidentillisen pitkä: Saab Finlandia, made in Finland!Miksei kaikissa autoissa penkki käänny näin? Pääsisi tiukassakin hameessa helpommin kyytiin ja pois...
Pickup! Tietäjät tietävät...Isot kissat...❣️ (Miksei tullut otetuksi kuvaa SM:stä...)


Tämä Volvo oli kuin se olisi valmistunut tehtaalta eilen, ellei tänään...Lounastauko
Hra Oma Ajan suuri rakkaus - alkuperäinen Quattro

Tämä on varmaan joskus ollut Opel Ascona... todella upea!


Ne piirtävät, joilla on liitua... tai tarpeeksi hevosvoimia!
Särkyneen Jawan kuppila

Täällä et vielä ole käynyt! Särkyneen Jawan kuppila Toivakassa on avattu vasta tämän vuoden elokuussa eli se ei vierailun aikaan ollut edes kuukautta toiminut. Ensimmäiseen kysymykseen, joka lukijallekin varmaan mieleen tulee, on vastaus: kyllä, omistajalla on särkynyt 50-luvun Jawa. Kunhan homma etenee, se nostetaan kuppilan lipan päälle esille. Nyt särkynyt Jawa on esillä vain kuppilan kyltissä. 

Muutoinkin paljon on tulossa ja kehittymässä, tiloja on paljon enemmänkin kuin nyt käytössä oleva kuppila. Pizzauunikin on tulossa ja anniskeluoikeudetkin on tarkoitus hakea. Pankkiasiat ovat vielä vähän vaiheessa eli näin alkuun kelpaa vain käteinen raha - korttipäätettä ei vielä ole. Ensi kesään mennessä on tarkoitus saada paljon aikaiseksi, mutta ole aikainen lintu ja käy tutustumassa paikkaan jo nyt! Sinne pääsee kaikista ilmansuunnista mutkateitä.

Särkyneen Jawan kuppilan edessä ja sivulla on pysäköintitilaa niin paljon, että isompikin seurue tai jokin tapahtuma sopii mainiosti. Tapahtumia sinne olisi ajatus saadakin. Sitten voi sanoa, että kyllä Toivakassakin tapahtuu - muutoin idyllinen kylä elää lähinnä mopopoikien pakoputkien tahdissa. Tosin sehän on hyvä tahti!

Kuppilan isännän kanssa tulee varmasti jokainen juttuun, ja jokainen Toivakassa näyttää tuntevan hänet. Kädet heiluvat moikkauksiin kadunvarressa siihen tahtiin, että keskikokoinen tuulimylly puolinavakassa tuulessakin jää toiseksi.  Kokoontumisia ja tapahtumia varten Särkyneen Jawan kuppila avataan aukioloaikojenkin ulkopuolella. Erilaisia porukoiden kokoontumisia siellä on jo ollutkin - itäpyöräilijöistä harrikkaporukoiden kautta poliiseihin! 
Huomaa puhjennut rengas, irronnut pakoputki, puuttuvat pinnat, rikkinäinen valo ja tankista häipyvä henki!
Omaa aikaa 

Oletko uusi lukija? Omat, henkilökohtaiset jutut ovat aina täällä ihan lopussa eli kaikki varsinainen asia oli tuossa edellä, lukemisen voit siis halutessasi lopettaa tähän. Tästä eteenpäin jutut ovat aina vähemmän vakavia, Sinua on varoitettu!

Yhdellä reissulla oli tuplasti kivaa: ensin yhteisömme tapaaminen ja tutustuminen uuteen Särkyneen Jawan kuppilaan Toivakassa ja illanviettoa Jyväskylässä, sitten Mobilisti Jamb-O-Ree Lahdessa. 

Toivakassa oli ihanaa, kun sai tavata ystäviä! Paikka oli avattu vain meitä varten pari tuntia normaalia aiemmin. Siinä oli aikaa jutustella päiväkahvien merkeissä ja puristella munkkeja kesästä nauttien. Jyväskylässä vielä ilta jatkui pienemmällä porukalla, ja vielä senkin jälkeen oli ohjelmaa - Jyväskylä oli ystävällisesti järjestänyt jopa ilotulituksen iloksemme! (toisin kuin Ukrainassa, jossa Venäjä on järjestänyt suruksemme surutulituksen)

Jamb-O-Reessä oli tunnelmaa ja hellettä! Helle tosin oli Hra Oma Ajalle vaikeaa ja suurin osa kuvista onkin nyt Viivin ottamia - Hra Oma Aika lepäili varjossa. Moottoripyörämuseon primus motor Riku bongasi Viivin ja yhteinen asia oli heti ilmassa: museosta pitää tehdä blogiin juttu, niin paljon se on kehittynyt edellisestä käynnistä! Eli sellainen juttu tulee jossain vaiheessa.


Pitkän Saab Finlandian takana mahtuu olemaan miten päin tahansa! Pidennetyt Saabit ovat kotimaista työtä, joka kelpasi Presidentillekin eli Kekkoselle.


Sopivan kokoinen pienellekin kuskille... Etuvetoinen sähkömopo on jo aiemmista tapahtumista tutuksi tullut ja tuttu tekijä tarkkailee tilanteen kehitystä kahvikupposensa äärestä.


Ehjä Honda Särkyneen Jawan kuppilassa


Ystävien tervehtimistapoja on niin monia... 


Jyväskylässä oli runsaasti elämää viimeisenä kesäviikonloppuna - viinijuhlista alkaen!


Astetta parempaa mättöä oli tarjolla...


________________________

Juttukohteista on vähän pulaa - laita vinkkejä tulemaan,
jos tiedät, missä olisi hyvä vierailla ja mistä juttua tehdä 🙂 
________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )10 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, omakin auto kuvissa!

  VastaaPoista
 2. Uusi tapa kätellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille Vähemmän Vakaville se on hyvinkin vanha tapa ♥️

   Poista
 3. On kyllä komeita autoja mutta silti tuo nahkamini vei voiton 😋

  VastaaPoista
 4. Haminassa huomenna bastioni car show! Tervetuloa sinne👌

  VastaaPoista
 5. Upeaa stooria ja viel upeampia kuvia. Mm viivistä 😘🔥🔥 ps mistähän päin tuo saappi oli sinne tullut 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saabin kotipaikasta ei valitettavasti ole mitään tietoa, mutta hieno ja harvinainen se on! :)

   Poista
 6. Ihana Viivi. Kiitos näistä. Lämmitti KOVASTI nahkakundin päivää....

  VastaaPoista
 7. Jos ei ole tärkeitä ja miten sen voisi ilmaista, todella akuutteja ikäviä asioita, niin päivittäisittekö useammin. Ilometrein yhå upeammin. Kiitos. Prätkäily on vähemmällä, mutta omaa aikaa kaikkineen ja vaateosio kiinnostavat edelleen kovin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juttuja julkaistaan niin paljon kuin ehdimme ja niin paljon kuin on kerrottavia tarinoita 🙂 Aikaa vain menee todelliseen elämään virtuaalielämän lisäksi...😂 Mutta kyllä juttuja on tulossa. Miljoonajuhlatkin, kunhan ehtii...

   Poista