keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Päiväpikainen: Kimolan kanava ja Verla

Arvoisat lukijat (ja te muut myös) - keskeytämme vasta vauhtiin päässeen lähetyksen Norjasta pienen mainoskatkon ajaksi. Syksy etenee ja useimmilla ajokelit alkavat vähentyä, mutta pieniä retkiä voi yhä tehdä eli näitä päiväpikaisia. Etelä-Suomen alueelta vinkki - tee se heti ensi viikonloppuna. Muuten on liian myöhäistä. Tai sitten ensi keväänä, koska silloinkin ehtii. Tai joskus. Päiväpikaiset piristävät aina!

Kohti Verlaa ja Kimolan kanavaa:

Kartta ISONA tästä linkistä 
Vähän vauhdikkaampi video
- nopeutettu kiireistä katsojaa varten
Katso youtubessa tästä linkistäVerla on auki vielä ensi viikonloppuna

Maailmanperintökohde Verlan  tehdaskylä on auki vielä ensi viikonloppuna, sitten se sulkeutuu talveksi. Siitäkin tietää, että tämä tunnelmallinen paikka on just motoristeille tehty! Sinne pääsee monesta suunnasta mutkateitä ja miljöö on kaunis - mutta siellä on muutakin kuin museoalue. Kivoja kauppoja, kiva kahvila, josta saa lounastakin. Kaupoista saa kaikenlaista itselle tai vaikka joulukahjoiksi! Niin ja niitä mutkapätkiä ympärillä. Ja tuliko mainittua, että sinne pääsee kivoja mutkateitä? 


Kimolan kanava

Yhden melko mutkaisen tien (363) varrella lähellä Verlaa on Kimolan kanava. Jollet ole käynyt siellä pariin vuoteen, yllätyt. Jollet ole koskaan käynyt siellä, yllätyt. Vanha 5,5 kilometriä pitkä uittokanava on muutettu vesiliikenteelle sopivaksi eli nyt yhdistää reitin Päijänteeltä Kymijokeen ja moneen muuhun vesistöön - veneilijät pääsevät halutessaan monta sataa kilometriä näitä reittejä. No motoristin kannalta se on tietysti ihan yhdentekevää miten pitkälle lutakoissa pääsee, sillä moottoripyörät kulkevat keskimäärin aika heikosti vesistöjä pitkin. Mutta Kimolassa on korkea sulku, jossa laivat laskeutuvat 12 metriä alaspäin ja sen jälkeen seilaavat kalliotunnelin sisälle jatkamaan matkaa. Tai toisinpäin. Sitä on kiva motoristinkin katsella ja lepuuttaa ajossa mahdollisesti puutuneita pyllylihaksia tai käsiä. Tai muuten vain ihmetellä. Tykkäävätköhän veneilijät kierrättää konetta tunnelissa? 😂


Tästä suunnasta ei vielä ihan arvaa...
 

...mutta tässä on se erikoisuus: veneet laskeutuvat 12 metriä alas ja häipyvät sitten kallion sisään tunneliin!Video porttien avautumisesta


Täältä tullaan ja mennään sisälle...


...ja täältä tullaan kalliotunnelista ulos!


Paikalliset ovat mukavaa, joskin hieman ujoa porukkaa. Tämäkin mukava perhe oli varsin hiljainen.


Omaa aikaa syksyllä

Päiväpikaisissa ei yleensä ole ollut Omaa Aikaa -osiota, mutta poikkeus vahvistaa säännön. Hyviä ajokelejä vielä on, vaikka illalla alkaa tulla jo vilu. Sitten voikin ajon päälle mennä saunaan! Vakituiset lukijat tietävät, ettei Hra Oma Ajasta ole seuraksi saunaan, mutta ainakin yksi saunakaveri on silti aina: koira. 

Samalla tämä keväällä tullut koiranpentu on yksi selitys sille, miksei tänä kesänä ole ollut aikaa reissata ihan niin paljon kuin aiempina vuosina. Kaksi muutakin syytä on - kevät oli myöhäinen ja Hra Oma Ajan terveyshaasteet.  Vinkkijuttuja on silti tulossa pitkin talvea. Niistä saattaa saada ideoita omiin reissuihin tai voi olla iloa sellaisenaan, ja sehän se tämän blogin idea onkin - vinkkejä ja vähemmän vakavaa tunnelmaa. "Aiheen vierestä" eli off topic -juttuja tulee tutuista aiheista ainakin pari. Vähän mausteita tarinoihin ja kuviin tietysti tulee sekaan silloin kun niitä on, ja pahasti myöhästyneet miljoonajuhlatkin vietetään vielä joskus. 


Verlassa


Vielä on hyvä keli ajella


Pentu on kasvanut - ja kepit myös...


________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


8 kommenttia:

 1. No ompas Kimola muuttunut, pitää käydä katsomassa!

  VastaaPoista
 2. Pitääpä poiketa ajan kanssa, ohi on tullut ajeltuakin. Kesä ei ole vielä ohi. 👌

  VastaaPoista
 3. Kimolan kanavasta ei tullut aivan sellainen vetonaula, kun sillä suunnalla odotettiin. Mutta hieno on kanava. Verran on sitten todella hieno paikka ja miljöö. Ja tiet upeita motoristeille.
  Kiva seuralainen Viivillä;)

  VastaaPoista
 4. I know how you feel about your dog. I have a few friends that want me to get one for companionship since my wife passed,but then I wouldnt be able to get out and do on my motorcycle with trips and such. Yours is a cutie!

  VastaaPoista
 5. Kyllä sen arvaa, että kun tuollainen "karvainen perheenjäsen" on teille tullut , niin eipä siitä mihinkään lähdetä, vaikka kuinka tekisi mieli. Mutta kyllä koira vastaavasti myös antaa paljon omistajilleen.

  VastaaPoista
 6. Lämmin suositus tehdasmuseokierrokselle Verlassa käynnin yhteydessä.

  VastaaPoista
 7. Kiinnostavia paikkoja ja maailman seksikkäin koiranulkoiluttaja... <3

  VastaaPoista
 8. Mukava retkikohde!
  Onneksi on tarkkaavainen löylykaveri!

  VastaaPoista