sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Off topic: Beatles-risteily!


[Lähetyksemme Norjasta jatkuu tämän ajankohtaisohjelman jälkeen.] 

Jos tykkäät merestä, laivoista ja Beatlesista, ei voi parempaa keinoa olla niiden yhdistämiseksi kuin Beatles-risteily! Jollet tykkää, niin suosittelemme lukijaa välittömästi siirtymään vaikkapa tälle sivulle. Jos taas et tiedä Beatlesia, olet luultavasti Pohjois-Sentinelin saaren alkuasukas jousipyssyinesi. Muut kyllä tietävät, että Beatlesilla on liuta maailmanennätyksiä yhä vuosikymmenten jälkeen. Se on maailman paras ja suosituin orkesteri monella tapaa mitattuna - esimerkiksi levy- ja kasettimyynnillä: yli miljardi myytyä, pelkästään Yhdysvalloissa 177 miljoonaa! Sävelteoksia tällä orkesterilla on perusrockista balladeihin, hardrockista sinfoniseen musiikkiin, melodisesta kokeelliseen musiikkiin. Tunnettu suomalainen säveltäjä on todennut Beatlesin sävelteoksissa olevan samaa rakennetta kuin Bachin teoksissa ja todennut hyvän rockin voittavan huonon sinfonian. Beatles on jopa niin hyvä, että se on ainoana päässyt maailman parhaan ja vaatimattomimman matkamoottoripyöräilyblogi Oma Ajan sivuille useasti! Siihen eivät muut orkesterit ole pystyneet, huikea saavutus... 😃

Helsinki Beatles Weekendin (tulossa taas toukokuussa 2023!) sivujuonteena järjestettiin Beatles-risteily Tukholmaan yhteistyössä Viking Linen kanssa. Esiintymässä oli tietenkin parhaita kotimaisia ja ulkomaisia artisteja.

Kotimaisia artisteja olivat muun muassa eturivin Beatles-artistit Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band, Tinos, Jarnos ja Urban Crow, jolla oli solistinaan niin ikään "vakiokalustoa" Beatles-tapahtumissa edustava ja kansainvälisesti tunnettu John Lennon -tulkitsija Jay Goeppner. Esiintymässä oli myös nousevia tähtiä kuten Janne Oksanen, Milla Mäkinen, Elina Ukkonen ja Mika Suominen. Lisäksi oli tarjolla pubivisaa, karaokea, keikkataltiointeja ja paljon muuta!

Artisteja esiintyi yhtä aikaakin eri puolilla laivaa, joten kaikkea ei voinut seurata - jokainen valkkasi itseään eniten kiinnostavan artistin. Vähemmän yllättävä yllätys oli, että yks kaks Jay Goeppner oli lavalla myös Tinosin kanssa! Se on suorastaan vakionumero Beatles-tapahtumissa, että Jay pulpahtaa yllättäen lavalle milloin kenenkin kanssa, ja yleisö tykkää. 

Hauska anekdootti oli myös Tukholmasta laivalle tulleiden 300:n parikymppisen toiminta. Heille oli varattu oma disko, jossa olisi sitten ollut tarjolla kuulemma teknoa, hiphopia ja räppiä. Arvaatte jo varmaan tässä kohtaa, että mihin he halusivat ja tulivat? Jep, pääsaliin kuuntelemaan Beatlesia. Osasivat sanat ja bilettivät ihan täysillä tanssilavalla ja muualla. Katsokaa vaikka tuo "Suomen mr. Beatlesin" eli Jiri Nikkisen tribuuttibändin jälkimmäinen video eli 30.9. ... 

Videoilla tiivistelmiä joistakin esityksistä!Beatles Helsinki Weekendin vetäjät Antero Vesterinen ja Ville Tinnilä Sgt. Pepper fiiliksissä vastaanottamassa risteilyvieraat - tulikohan enemmän kättelyitä kuin presidentillä itsenäisyyspäivänä?


Jay Goeppner artistihaastattelussa

Jay Goeppner  & Urban Crow - takuuvarmaa viihtymistä
Jiri Nikkinen The Beatles Tribute BandJiri Nikkinen artistihaastattelussa


Yleisö pukeutui ja somistautui aiheen mukaisesti!Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band villitsi yleisön

Kotimaisten beatlesristeilymatkustajien lisäksi Tukholmasta Helsinkiin matkalla olleet 300 noin parikymppistä eurooppalaista matkustajaa riehaantui täysin: tanssi, bailasi ja lauloi mukana
[Mahdollisille uusille lukijoille tiedoksi: voit lopettaa lukemisen tähän, tästä eteenpäin on "Omaa Aikaa -osio", jossa on vain henkilökohtaisia fiiliksiä] 
Omaa aikaa Beatles-risteilyllä

Pieni miniloma, risteily Tukholmaan ja musiikkia, tuli katkaisemaan syysarkea. Ihastuttava parvekkeellinen hytti. jääkaapissa limua ja shampanjaa, pöydällä hedelmiä ja suklaakuorrutettuja mansikoita - loistava aloitus!

Ravintolassa odotti valmiina pöytä, todella hyvää ruokaa ja aivan mahtava henkilökunta. Viking on selvästi panostanut tähän puoleen!  Hra Oma Aika yritti päästä treffeille tarjoilijan kanssa, mutta (vähemmän yllättävästi) ei päässyt. 

Hyvän ruoan päälle olikin sitten aikaa keskittyä olennaiseen eli Beatles-musiikkiin ja hyvään seuraan. Ennestään jo tuttuja niin bändit kuin Jay Goeppnerkin. Moni artisti on tullut vuosien varrella tutuksi, osa kavereiksi ja osa jopa läheisiksi ystäviksi. 

Jay Goeppner & Urban Crow olivat erinomaisia niinkuin aina, Jiri Nikkisen Tribute tietenkin loistava, eikä yksikään muukaan orkesteri pettänyt odotuksia tälläkään kertaa! Tinosin esitys on aina vauhdikasta "bilemenoa" ja Jarnosin rautalankavirtuoosius on tunnettua.

Jaysta voi todeta, että missä Beatles, siellä Jay. Kuinkakohan monen eri bändin mukaan Jay on mennyt lavalle yllätysvieraaksi? Ei sellaista tapahtumaa olekaan, etteikö Jay ole yllättäen minkä tahansa bändin kanssa lavalla. Hän on ihan huippu tulkitsemaan Lennonia. 

Ohjelmaa oli paljon eri puolilla laivaa eli ihan kaikkea ei pystynyt näkemään eikä kuulemaan. Yöunet jäivät vähiin, kun kaikenlaista ohjelmaa oli aamuyöhön saakka. Päivä menikin rennosti voimia keräillen laivalla seuraavaa iltaa varten. Se olikin myös erittäin mukava, jutustellen artistien ja muiden ihmisten kanssa. Hummeriakin tuli syötyä ensimmäisen kerran ja kyllä oli hyvää - varsinaista piperrystä vain se syöminen on, kun pitää panssaria rikkoa saksin.

Jopa sää suosi - pelkässä mekossa saattoi hyvin kulkea ulkona kannellakin! 

Toivottavasti Viking Line jatkaa tällä linjalla ja tulee uusi Beatles-risteily ensi vuonna! 

Ruotsinristeilystä sinällään tulee oma juttu myöhemmin...


Suomen "mr. Beatles" Jiri Nikkinen on mukana myös Syksyn Sävelessä - äänestä finaalissa Jiriä ja teet Viivin iloiseksi!


Jay tuli juttelemaan pöytään ja otti "salaa" oluenkin... 


Jiri Nikkisen sinfoniaorkesteri eli Juha Heikkilä tuli juttelemaan keikan jälkeen - Tributen lisäksi Juha soittaa Jiri Nikkisen Cliftersissä


Ville&Antero, herrat "Helsinki Beatles Weekend" ja nyt myös Beatles-risteilypäälliköt!


Jiri Nikkinen Beatles Tribute Bandin basisti ja isähahmo Jiri Bertula on aina hyvää seuraa


Viihteellä


________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )

14 kommenttia:

 1. Tämän jutun ansiosta vasta todella tajusin, kuinka kova tuo Beatles on ollut sekä on edelleen. Eipä ole Elviskään, vaikka kovana pidin, Oman Ajan blogiin päässyt, joten kyllä se on todettava, että Beatles on vaan Paras.
  Kyllä se on todettava myös, että eipä sitä kyllä Viiviä parempaa ja kauniimpaa myöskään ole tämän blogin kirjoittajaksi, taikka piilokuvien kohteeksi. Kiitos siitä teille molemmille, tasapuolisesti Hra Oman Ajan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in! Se just todistaa kaiken, että onko päässyt Oma Aika -blogiin vai ei! 😃
   Kiitos kehuista!

   Poista
 2. Jotenkin nää jutut vangitsee, suorastaan kahlitsee.

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu jälleen. Viivi on aina yhtä kaunis.

  VastaaPoista
 4. Moi Viivi! Todella kiva juttu jälleen kerran. Olen vähän uudempi lukija, ja en ole ennen kommentoinut! Nyt kun talvi alkaa tulemaan niin olisi kiinnostavaa tietää millainen teidän rutiini on moottoripyörien kanssa kun siirrätte ne talvisäilöön. Mukavaa halloweenin odottelua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan muuta kuin tankit täyteen ja talvitalliin... surullisin mielin. No, niitä voi käydä vähän katsomassa talven mittaan!

   Poista
 5. Hyvä Viivi! Minäkin kävin Tukholmassa ja arvaa kenen kanssa... ;)
  T: Mia

  VastaaPoista
 6. Milloinko Viivi on Savonlinnassa? Terv. Savonlinnan mies Beatles-risteilyltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut monta kertaa! :) Esimerkiksi tämä: https://www.vanhamoto.net/2022/04/paivapikainen-passin-kivekset-ja-muita.html

   Poista
  2. Tuon jutun olen lukenut tai enimmäkseen katsonut moneen otteeseen.
   Tervetuloa syksyisen rauhalliseen ja kauniiseen Savonlinnaan

   Poista
 7. Upea oli risteily, upeaa musiikkia ja vielä jos yöt olisi saanut viettää Viivin kanssa, niin ei elämältä kauheasti enempää voisi pyytää!

  VastaaPoista
 8. Slap that woman in irons and lock her in my private cabin!!!!

  VastaaPoista