perjantai 26. huhtikuuta 2019

Helsinki Beatles Weekend 2019


Ensimmäinen Helsinki Beatles Weekend oli huikea kokemus! Tapahtuma oli vastaava kuin aiempina vuosina Tampereella ollut monivuotinen Beatles Happening ja aivan erinomaisesti tapahtuma sopikin myös Helsinkiin!

Kun Tampereella Happening lopetettiin, nousi kahden hul... tai siis aktiivisen Beatles-fanin päähän ajatus tehdä tapahtuma Helsinkiin Millaisen tapahtuman Two of Us Oy eli Antero Vesterinen ja Ville Tinnilä saivatkaan aikaiseksi! Upea kattaus erilaisia bändejä, hyvät oheisohjelmat ja kaikin puolin upean tilaisuuden, josta tuli upea fiilis osallistujille. Ainoastaan tapahtumapaikkana olleen Kulttuuritalon catering-puoli petti, sillä suurin osa syötävistä loppui jo perjantaina ekan tunnin jälkeen. Juotava ei loppunut... Beatles löytöjä oli Aalto-aulassa monenlaista julkaisuista huippuluokan levysoittimiin, ja lauantaina oli Liveradio - aikamatka Beatlesin 60-luvulle - Harri Nymanin seurassa.

Tärkein oli tietenkin ohjelma ja se ei toivomisen varaa jättänyt - korkeintaan perjantai-iltana yleisö oli viime vaiheissa jo hieman väsynyttä työviikon jälkeen. Lauantaina yleisö oli virkeänä loppuun asti ja ehkä siksi artistienkin vedot pirteämpiä. Artisteja olivat:
Jay Goeppner (USA) & Juha Kinnunen (FIN), The Blackbirds (HUN)​​, The Jarnos (FIN), Jay Goeppner (USA) & The Urban Crow (FIN), Jiri Nikkinen and the Beatles Tribute Band (FIN), The BeatLove (RUS), Polyteknikkojen Orkesteri (FIN), Tinos (FIN),  The Compleatles (SWE) ja The Funkles (ESP).

Kotimaiset artistit ovat kaikki paikkansa vakiinnuttaneita bändejä, Jiri Nikkinen suorastaan tunnetaan mr. Beatlesina. Ulkomaiset artistit olivat erinomaisia valintoja, todella huippuosaajia. Venäläisestä Beatlovesta täytyy erikseen vielä sanoa, että paitsi että he aika paljon jopa näyttävät ja kuulostavat Beatlesilta, niin basisti on vasenkätinen... Oma suosikki uusista tuttavuuksista oli ehkä Blackbirds, Hra Oma Aika diggasi Venäjän poikia - kun ne pyysivät ja saivat votkaa kesken esityksensä!

Jay Goepner puolestaan on jo ihan legenda aiemmista tapahtumista - hän aina tupsahtaa lavalle ennen pitkää kaikkien artistien kanssa! Ja erityisen hyvä John Lennon -tulkitsija hän onkin.

Espanjan the Funkles esitti mm. Satumaa-tangon juuri kuolleen Reijo Taipaleen muistoksi - suomeksi!

Perinteisesti perjantain ja lauantain konserttien ja jamien lisäksi oli myös Beatles-messu, joka järjestettiin Kallion kirkossa - upeasti soi Beatles sielläkin ja liturgina ja saarnajana toimi Mari Mattsson, musiikista vastasivat kanttori Tommi Niskala sekä Jay Goeppner, Tinos, BeatLove ja BlackBirds. Koska lie Kallion kirkko ollut viimeksi noin täysi, 600 ihmistä ja jokainen tunsi esitettävät kappaleet...

Tilaisuus taltioitiin oikein kunnon laitteilla ammattilaisen tekemänä eli tässä nyt olevat kännykkävideot ovat koosteita, vain vähän kuin vaatimattomia "muistikirjoja" tapahtumasta - äänen- ja kuvanlaatu ovat puutteellisia. Kun nuo varsinaiset tallenteet valmistuvat, laitamme ne tänne! 

Videokoosteita esiintyjistä:


Perjantai: Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
Soundcheck ja konsertti

Perjantai: Jarnos

Perjantai: Jay Goeppner (USA) & Juha Kinnunen

Perjantai: The Blacbirds (HUN)

Perjantai: Jay Goepner & Urban Crow

Perjantai: Beatlove

Lauantai: Kallion kirkko

Lauantai: Polyteknikkojen orkesteri

Lauantai: Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band
"White Album" niin pitkälle kuin tunnissa ehtii!

Lauantai: Beatlove (RUS)

Lauantai:Tinos

Lauantai: the Compleatles (SWE)

Lauantai: the Funkles (ESP)

Lauantai: the Blackbirds (HUN) ja finaali - kaikki artistit lavalle!Sitten valokuvia esiintyjistä - klikkaa kuvat suuremmiksi!


Perjantai


 
 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
Kaikenlaista oli tarjolla, mutta Kultsan catering oli varannut aivan liian vähän syötävää


 


 


 


 


  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
Beatles-messu


 


 


 


 


 Lauantai


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 


 


 


 


  


 


 


 


 
  


 


 


 


 


 


 


  


  


 


 


 


 


  


 
 
 


 


 


Viimeksi Tampereella oli tällaista - kuvia ja videoita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti