keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Haltiala 2019

Päivitetty 20.10.!
Vuoden 2018 kuvia on tässä, vuoden 2017 tässä, 2016 tässä, 2015 tässä, 2014 tässä, 2013 tässä ja 2012 tässä, lisäksi 2012 tapaamispaikkakierros tässä .
(Tälle sivulle tulee pitkin kesää kuvia aina silloin kun Hra Oma Aika tai Viivi käy paikalla niitä ottamassa.)


25.9. Ajokauden päätös Haltialassa

Sää ei ollut erityisen suosiollinen Haltialan ajokauden päätöskokoontumiselle syyskuun loppupuolella - päivän satoi vettä. Sade kuitenkin viime hetkellä taukosi ja hiljaisen alun jälkeen paikalle alkoi virrata pyöriä kuraiselle hiekkakentälle. Ajankohtaan ja olosuhteisiin nähden 397 pyörää oli ehkä ihan kohtuullisen hyvä määrä. Wanha Pehtoori palveli hyvään tapaansa ja jakoi lisäksi pihalla ilmaista makkaraa! 

Ensimmäisten joukossa paikalle käveli myös kissa, joka tarkasti vakiokävijöitä, myös Viivi II:n 













Wanhasta Pehtoorista saa kaikkea hyvää 

Kuran keskelle alkoi valua lisää pyöriä 























Keskiviikko lokakuun 16. - keskiviikkotapaamiset ovat talvikaudella mikä missäkin. Japsistarat kokoontuu KehäKessalla, joka on motoristihenkinen paikka henkisesti ja fyysisesti joka päivä, ei vain keskiviikkoisin.



28.8. Vielä on kesä!

Erittäinen kesäinen keli houkutteli paikalle paljon pyöriä, vaikkei tänä keskiviikkona ollut mikään erityinen tapahtuma. Eka tunti ei ollut täynnä, kun Hra Oma Aika koetti laskea sillä hetkellä paikalla olleet pyörät, mutta sekosi laskuissaan 350 kohdalla eikä viitsinyt aloittaa alusta... onneksi muut laskivat paremmin. Niitä tuli jatkuvalla syötöllä paikalle ja kaikenlaista kalustoa sinne tulikin lopulta noin 800. 

























































14.8. Kymmenen vuotta "virallisia" Haltiala-tapaamisia!
Japsistarat järjesti pientä juhlateemaa sen kunniaksi, että "virallisia" Haltiala-tapaamisia on nyt ollut kymmenen vuotta. Ensimmäisen tapaamisen osallistujien nimmarit löytyvät päreestä Wanhan Pehtoorin sisältä - nykyisin osallistujia on aika monen päreen verran! 

Päivällä ollut epävakaa sää varmasti hieman rajoitti osallistujien määrää, mutta 674 pyörää paikalla oli ja ihmisiä tietenkin vielä vähän enemmän - jaossa olleet 500 tuuttia loppuivat nopeasti. Tapahtumasta onkin kehittynyt vuosien varrella pääkaupunkiseudun suurin kokoontumispaikka. 

Paikkakin on erikoinen ollakseen pääkaupungin kokoontumispaikka - maatila. Paikalla oli taas myös erikoisuuksia ja laitettuja pyöriä, jotka kuvissa korostuvat. Wanha pehtoori on kaikki nämä vuodet huolehtinut siitä, että erilaisia herkkuja on tarjolla ja tästä yhteistyöstä Japsistarat kiitti erilaisilla lahjoilla Jenni Seppälää.







 Tapahtuman valmistelua



Viivi II - kuulemma Suomen tunnetuin yksitäinen moottoripyörä, tuttu niin tästä blogista kuin monista MP-näyttelyistä
 Viivi II



Suomen tunnetuin "Tuutti"? 







  

 Harvinaisuudet








Muutama sadepisara tuli 




















 Milloin viimeksi näit? Morini 3½











Turbo 







7.8. Elokuussa epävakaan päivän jälkeen aurikoinen keli

Päivä oli epävakaa, mutta ilta oli kaunis. Normimäärä porukkaa kurvaili paikalle, musiikki soi ja normaaliin tapaan syötävää ja juotavaa oli tarjolla pihallakin. Kuten aiemminkin, kuvissa painottuvat vanhemmat ja vähän erikoisemmat pelit - toki paikalla on aina modernia kalustoa enemmän, ja toisin kuin toisinaan nettikeskusteluissa, todellisuudessa kaikenmerkkiset, - malliset ja -kokoiset pyörät sulassa sovussa. Tai siis niiden omistajat.



Esimerkillinen asenne - ei ole olemassa yhtä ainoaa "oikeaa merkkiä".

CX:t rivissä, kaikki kaksi. 
"Tuo on Suomen tunnetuin yksittäinen moottoripyörä", sanoi joku Viivi II:sta. Ehkä, mutta ei se siitä sen parempaa tee... häviää varmasti kaikissa mitattavissa ominaisuuksissa nykypyörille.




































 Saattaa olla, ettei kyseessä ole tehtaan vakiovarustelu



































3.7. Heinäkuinen keskiviikko


Heinäkuussa on usein vähän hiljaisempaa kuin kesä- tai elokuussa, mutta kyllä silti alkuillasta jo oli 200-300 pyörää ja lisää oli tulossa koko ajan. Kuvat otti Hra Oma Aika, sillä kuten yleensäkin, Viivi harvemmin keskiviikkoisin pääsee paikalle. 




























































12.6. "Normikeskiviikko"

Normikeskiviikko tämäkin, normi määrä pyöriä, mutta aina on joukossa erikoisuuksia. Tässä kuitenkin sekalainen kattaus pyöristä.


























































































































29.5. "Normikeskiviikko"

Normikeskiviikko, pyöriä varmaankin tavanomaiset 500-600. Haltialan yksi erinomaisia puolia on, että sitten voi ajella vaikka minkälaisella kikottimella. Kaikki 2-3-pyöräiset tuntevat olevansa tervetulleita.














































































Vähän pidemmältä...?



Haltiala 22.5.2019

22.5. Tuutti 50 vuotta ja muita synttäreitä

Tuutti täytti 50 vuotta, ja muutama muukin malli isoja lukemia. Tiedätkö nimen "Tuutti" tarinan? Ei, se nimi ei tullut pakoputkien muodosta. Kuvista selviää oikea tarina!
Kokoontuminen oli vasta alussa, kun alueelle saapui ukkospilven reuna. Kovin moni häipyi ensimmäisten pisaroiden tullessa, mutta parisen sataa pyörää jäi. Sateen tauottua paikalle alkoi sitten valua taas lisää pyöriä. Tuuti juhlapäivän kunniaksi Japsistarat tarjosivat tietenkin tuutteja ilmaiseksi.


Honda CB 750 eli Tuutti - superpyörien kantaisä












  




 Ukkospilvi lähestyy






Munkkeja ja hodareita 




Viivi II oli paikalla 


Nyt on sade










 Ja sitten satoi - osa häipyi ekojen pisaroiden myötä, osa jäi


 Sateen jälkeen

























Viivi II:n maalipinta on hyvässä kunnossa 


Motoristikoira Otto 




Tuuttiritari Paukkonen Japsistaroista Tuuttien kanssa 
















15.5. Kauden avajaiset!

Paikalla oli orkesteri, kaikenlaista tarjoilua, koeajomahdollisuutta - ja kaikkien aikojen ennätysmäärä prätkiä. Niin paljon, ettei sitä virallisesti edes nyt sanota. Prätkiä oli pysäköitynä jo sivupelloillakin, sillä alue täyttyi hetkessä - ja alueelle mahtuu sadoittain pyöriä...



















































Airbag! 








  






















Kullitettu Monkey  




















Alue täynnä! Pyörät ohjattiin varaparkkialueille, jotka nekin täyttyivät ja sitten ohjattiinkin kait ensimmäistä kertaa jo pelloillekin. 












Wanhaan Pehtooriinkin oli melkoinen jono 













17.4. 

Kelien muuttuessa vihdoin oikein keväisiksi, suorastaan jo melkein kesäisiksi, Hra Oma Aika lähti Haltialaan - ja niin lähti moni muukin. Kausi on käynnissä. 




Viivi II




































Isänmaallinen pyörä - huomaa vaakuna 



3 kommenttia:

  1. Monesta en ole teille pääkaupunkiseudun ihmisille kateellinen mutta Haltialasta olen. Se on upea kokoontumispaikka.

    VastaaPoista
  2. Hienoja prätkiä! Toivottavasti ehtii jatkossa itse useammin Haltialaan.

    VastaaPoista
  3. Yksi hieno kokoontumispaikka on myös Mallinkaisten kyläkoulu Janakkalassa torstaisin.

    VastaaPoista