lauantai 20. tammikuuta 2024

Matka24: Matkamessuilla irti kotipihasta

Keskeytämme lähetyksen Norjasta hetkeksi hirmu tärkeän matkatiedotteen takia. Matkamessuilla saa nimittäin virikkeitä ja ideoita matkustamiseen. Ei ehkä ihan kauhean yllättävää. Saattaa iskeä kaikenlaisia ajatuksia lähteä kotipihasta jonnekin. Eikä se jonnekin ole välttämättä töihin, kauppaan tai naapuriin. Tai no, miksei naapuriinkin, jos siellä saa elämyksiä ja voi kokea jotakin uutta. Ehkei kovin monella kuitenkaan ole jatkuvia elämyksiä tarjoavia naapureita, joten parempi lähteä reissuun. 

Matkamessuilla näkee kaikenlaista. Näkee esittelijöitä, jotka ovat jo perjantaina kyllästyneen näköisiä. Näkee esittelijöitä, jotka ovat innoissaan asiastaan sunnuntai-iltaan asti. On osastoja, joiden idea jää ensimmäisellä katseella havaitsematta ja toinen katse kohdistuukin jo jonnekin muualle. Sitten on osastoja, jotka huomaa ja katse jää kiinni. Mutta ennen kaikkea näkee kaikenlaisia kohteita, joista osa kiinnostaa Sinua. 

Kavalasti viaton messukävijä johdatellaan henkisesti jo reissuun monenlaisilla asioilla, kuten ruoalla ja esityksillä, puhumattakaan elämyksistä. Lisäksi voi tietenkin osallistua sataan kilpailuun ja olla varma, ettei se omalle kohdalle osu kuitenkaan, mutta kiva niitä silti on tehdä. 

Motoristillekin tulee ideoita. Osa esittelijöistä osaa heti sanoa hyviä ideoita motoristeille, että miksi kannattaa ajella heidän paikkakunnalleen, osa jäätyy jo ajatuksesta. Ja useimmille motoristeille jääkelit eivät ole houkuttelevia, eivätkä jäätyneet osastot...

Haluat kumminkin irti arjesta - matkamessut ovat auki vielä tänään lauantaina ja sunnuntaina. Mene, ja kohta huomaat, että kai sitä rahat huonompiinkin asioihin voi laittaa kuin elämyksiin - jossain kotipaa kauempana.


Espanjassa voi ajella prätkällä tammikuussakin. Prätkän voi myös vuokrata sieltä, ei ole pakko ajella omalla läpi Euroopan. Tähän blogiin on muuten tulossa juttu Barcelonasta, kunhan ehtisi...

Elämykset herättävät ajatuksia, tai sitten eivät, mutta itämaiset esitykset johtavat hitaan levolliseen zeniin ja kuumat flamencotanssijat herättävät kuumia ajatuksia?


Sarjassamme "Kota uudelleen ajateltuna" esittelemme tämän. Peililasit takaavat sisällä oleville näkösuojan, mutta sisältä näkee upeasti maisemat ja taivaan ilmiöt


Sompion kultaisella osastolla on aina kiva käydä. Kenties jo ensi kesänä sopii reiteille mennä paikan päälle tutustumaan, varmasti olisi vierailun (ja jutun) arvoinen paikka!


Onnea vuoden ympäri Kemijärvellä? Ainakin sinne menee kivoja ajoteitä, esimerkiksi tässä jutussa


Sallan slogan "In the middle of nowhere" on ihan parhaita ellei kaikkein paras. Sinnekin kannattaa ajella - siellä on muutakin kuin jumalaisen kauniita naisia kuin jostain ikiaikaisista tarinoista. Sielläkin on tutustumassa käyty ja tekee mieli käydä uudelleen!


Tämä oli ihan aito arvonta - mahdollisuudet voittaa ovat juuri sellaiset kuin olettaa sopiikin!


Tässä arvonnassa pelaajaa huijataan, pyörä on "viritetty": vaikka se pysähtyi lähes keskelle punaiselle voittoalueelle, se alkoi pyöriä takaisinpäin toiseen suuntaan, kunnes se oli keskellä mustaa X-aluetta eli ei voittoa. Ei lisännyt houkutusta valita Radissonin hotelleja reissuilla... 


Konneveden osasto näytti, miten pienikin osasto voi toimia oikein hyvin: selkeä kuva kertoo, missä Konnevesi on eli että sinne on aika sopiva matka mistä suunnasta tahansa. Kun vielä upea esittelijä osasi välittömästi antaa vinkkejä motoristeille, että miksi Konnevedelle kannattaa ajaa, niin mikä ettei. Pitänee piipahtaa! 


Merkitse julkaisuusi #alaemali ja ole mukana aivan erilaisessa kilpailussa kuin millään muulla messuosastolla! Kuten sanottu, tulossa on juttu Barcelonasta - ja kaiken muun ohella siitä, miten toimii Kaurismäen "Kuolleet lehet" espanjalaisessa leffateatterissa espanjalaisiin.


Fiksu idea - saman alueen kaikki tarjoajat samalla alueella


Matkatunnelmiin pääsee herkuillakin

Valtavia suklaajuttuja, joista leikattiin paloja. Aika varmasti löytyisi joka makuun...


Makkara. Se on aina hyvä ajatus, etenkin johonkin selleriin verrattuna


Juustoja ja öljyjä, joita lähikaupassasi tuskin on


Colosseum nykystandardein tehtynä?


Camping-puolen mielenkiintoisin matkailuvaunu on itse asiassa mökki. Sivuseinä avautuu ja tarjolla on suuri terassi! Tavanomaisempia matkailuautoja löytyy messuilta valtavasti.


Erottuvaa markkinointia. Valitettavasti sammakon naisseuralaisia ei saatu kuvaan. Poikamiesten kannattanee siis hankkia sammakkoasu, näyttää toimivan! 

____________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )3 kommenttia:

  1. Tykkään näiden juttujen tyylistä! Voisi oikeastaan mennä noille messuillekin.

    VastaaPoista
  2. Katteettomia lupauksia ei kannata antaa. Jutut hyviä, mutta ennen dualistisuus oli kiinnostavampaa. Kohta vuoden on annettu ymmärtää.

    VastaaPoista
  3. Olivat kyllä todella hyvät messut. Olisi mieluusti lähtenyt viikonloppunakin käymään, mutta tällä kertaa matka oli kuitenkin liian pitkä.

    VastaaPoista