lauantai 3. helmikuuta 2024

MP24 - Apinamopojen planeetta ja muut kaksipyöräiset taivaat

Jos tykkäät kaksipyöräisistä liikkuvista vehkeistä, Sinulla on kovasti syitä mennä Helsingin Moottoripyörämessuille eli MP24:een. Siellä niitä on joka makuun. Polttomoottorilla, sähkömoottorilla ja niiden yhdistelmällä. Jep, hybridejä on prätkissäkin. Pienempäänkin vehkeeseen tulee vääntöä ja voimaa, kun sähkömoottori avustaa polttomoottoria, joka puolestaan takaa riittävän pitkän toimintasäteen ja nopean tankkauksen. 

Käytettyjäkin on myynnissä sadoittain, ja kauppa tuntui käyvän.

Niin, apinamopot? Japsistarojen osastolla on tällä kertaa Monkeyn historiaa ja kaikenlaisia muita pikkumopoja. Lisäksi Japsistarojen porukassa on aina hauskaa. Nuoremmalle väelle on "omalla" osastolla mopoja vielä paljon lisää, nuorten itsensä rakentamina. Saavat sinne mennä nuorenmielisetkin. Isokokoisempien lasten (joista käytetään jostain syystä termiä "aikuiset", vaikka useimmat motoristit ovat säilyneet enemmän tai ei-niin-aikuismaisina) rakentamia prätkiä on taas hallillinen, ja osa niistä loksauttaa leuat auki ja muille tulee asiallista ihastelua. Uusia pyöriä on tarjolla tietenkin laidasta laitaan, joka tyyliä, erikoisuuksiakin.

Alla pieni kattaus messuilta perjantailta. Kenties lauantailta ja sunnuntailta tulee lisää [EDIT: lauantailta ja sunnuntailta lisätty kuvia], mutta aloitelkaa näillä - ja tulkaa paikan päälle katsomaan tuhansia lisää! (Kuvat on otettu enimmäkseen ennen messujen avautumista, siksei ihmisiä juuri näy - kaverisi ovat kyllä nyt tuolla, ole Sinäkin!)


Elokuvasta tuttu - näitä pyöriä tehdään vain 500 kappaletta. 210 hevosvoimaa, 207 kiloa ajokunnossa, kaikki ratakilkkeet vakiona. Suomeenkin näitä saadaan ainakin yksi, ehkä pari lisää.

Tankkaus... eiku latausaukko hybridissä

Hybridi-NinjaTähän ei meinaa silmä tottua, mutta onpahan ainakin persoonallinen


Valmistautumista


Valmistautumista

Jos on kova kiire kioskille varttimailin tai mailin päähän, niin tällä kerkeää

Vähän erilainen Indian
Toinen vähän erilainen Indian!

Isompi tai pienempi, sama tyyli


Tämä ei ole puoluepoliittinen kannanotto mihinkään suuntaan eikä kommenteissakaan kannata tarjota puoluepolitiikkaa, mutta yhdellä osastolla oli tarjolla ihmeteltäväksi prätkän lisäksi kondomeja, joissa on munaa ja oivallusta ilman vakavuutta: "Ei saa Purra". "Harjoitus tekee Mestarin" jne... Tällaiset voisivat olla hauskoja monesta poliitikosta ja julkkiksesta, jos asianomaisilla huumorintaju kestää!


Tämä kaveri on asian ytimessä väsymättä, moikkaa kanssamotoristeja aamusta iltaan
Lunastukseen menneistä prätkistä ja mopoista tietoaOnko säännöissä sallittu käyttää palloa päänä tai päätä pallona? Prätkäfutis on hauskaa katseltavaa


Käytettyjä on paljon kaupattavina, ja kauppoja syntyi


Jollei innosta ostaa uutta pyörää, niin varustekauppa kävi, ja ainahan messuilta jotain pitää ostaa - tässä kotimaisen valmistajan eli Hanxin osaston kuhinaa


Erityisesti naisille ajokamoja, ja vähän erilaisiakin


Road Racing -simulaattorikin on tarjollaNaiskauneutta tietenkin tarjolla


Jollei messuilla ole punaista Tuuttia, niin eiväthän ne ole messut ollenkaan...Rakennetut pyörät

Okei... tällä vaikka Mannerheimintien ruuhkaan? 😃


Tykkäät pyörästäsi, mutta samalla haluaisit jotain uutta? Prätkäpaja teki tavallisesta pyörästä "uuden"!Jos tykkäsit pienenä lapsena kolmipyöräisistä, niin tässä on vastaus haaveisiisi?Näiden messujen "Luova hulluus" ja "Pelle Peloton" -palkinnot menevät tämän keksijälle ja tekijälle. Olisi jännä nähdä tuon liikkuvan...

Vuoden naismotoristi


Vuoden miesmotoristiKaikki, mitä ikinä olet halunnut tietää mopojen rakentamisesta ja korjaamisesta


Apinamopojen historiaa


Monkey kuin Tuutti


Kullattu Monkey -83________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa": https://www.blogit.fi/oma-aika )


3 kommenttia:

 1. Nyt on parhaat nähdyt kuvat MP24-messuilta! Tosin en muita ole nähnyt ;)
  Eikun joo, on oikeesti tosi hyvät kuvat. Täytyy varmaan mennä!

  VastaaPoista
 2. On kyllä hyviä kuvia

  VastaaPoista
 3. Todella hyviä. Mutta saiskos ton blondin puhelinnumeron? ;)

  VastaaPoista