lauantai 17. elokuuta 2013

Hyvät, pahat ja rumat eli komisario Oma Ajan erehdys
Piipahdimme Helsingistä Aulangolle kahville ja takaisin. Siihen meni 550 kilometriä ja 12 tuntia. Joskus jotkut ovat kyselleet, että miten löydämmekin aina niin hyviä reittejä - no monasti yrityksen ja erehdyksen kautta. Joskus erehdyksiä sattuu enemmänkin, mutta ei niistä kerrota...

Tälle reissulle osui tosi kauniita teitä ja toisaalta tylsiä teitä - hiekkatiellekin eksyimme 15 kilometrin matkalle eli tällä kertaa karttaankin on merkitty suositeltavia reittejä ja toisaalta ei-niin-suositeltavia. Voi suorastaan hämmästellä, miten me edes päädyimme noinkin tylsille ajettaville kuin Nelostie ja Ysitie - no toki noiden varrelle maisemia osuu, mutta rengas kuluu vain keskeltä... Sitten on taas superkivoja teitä kuten koko osuus Korpilahdelta Vääksyyn. Kivaa oli joka tapauksessa! 

Reittinä oli lyhyen kaavan mukaan Helsinki - Aulanko -Helsinki, mutta koska kilometrejä tuli 550 ja aikaa meni 12 tuntia, niin täsmennetään:


Tie 290 Hämeenlinnaan Aulangolle kahville (kahvila Leivintupa - suosittelemme lämpimästi, mutta auki vain sunnuntaisin). Ja takaisin oikaistiin mm. Hauhon, Luopioisten, Torvoilan, Aitoon, Kuhmalahden, Pohjan, Vehkajärven, Kuhmoisten, Jämsän, Korpilahden, Sysmän, Vääksyn ja Lahden kautta kotiin. Yksi tielle jäänyt kanssamotoristikin saatiin autettua liikkeelle. Viivin kännykkäkuvaaminen on kehittynyt jo niin hyväksi, että ottaa kuvia yli satasen vauhdeissakin sujuvasti. 


Etenkin panoraamakuvat kannattaa klikata isommiksi!

Kartta on iso, halutessaan voi zoomailla kunnolla TÄSSÄ.
Aulanko, sunnuntaikahvila Leivintupa:

Salimäestä Hauholle:

Torvoilan kautta Aitoolle:


Luopioisissa ja kohti Pohjaa ja Nelostietä:


Kirkosta sai ajo-ohjeita! :D Nelostie ja Ysitie:
Korpilahdelta kohti Vääksyä lukuisten siltojen ja kannasten kautta:
Tielle jäänyt kanssamotoristi saatiin liikkeelle.


6 kommenttia:

 1. Missäs tää puusilta on?
  http://4.bp.blogspot.com/-Yt1r_ldtPHM/UgpzXHnN7qI/AAAAAAAAJ5M/yeRo8cv94q8/s640/2013-08-11-4842.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa taitaa olla terässilta, vähän sellainen pioneerityyppinen. Siihen koukkasimme "sivuun" reitiltämme, kun se näytti mielenkiintoiselta. Se oli Luopioisista noin 5 kilometriä Rautajärven suuntaan.

   Poista
 2. Viimeiset kuvat varmaan kauniilta Pulkkilanharjulta,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri sieltä. Yksi kauneimpia paikkoja tässä maassa.

   Poista
 3. Tuossa olisi ollut erinomainen mutkapätkä reitillä Kuhmalahti-Eräjärvi-Västilä-Länkipohja, ihan yksi parhaita, joten ensi kerralla täälläpäin käydessänne! t. Jussi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan erinomainen palaute ja vinkki, tästä on iloa myös muille. Tämä reissu tosiaan oli joiltain osin erehdysvalinta.

   Lisää tällaisia palautteita!

   Poista