sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kuninkaallisesti Inkooseen ja Hankoon ja muualle. Off topic: Hangon Rintamamuseo

Valtaosa eteläisen rannikkoseudun parhaista prätkäteistä alkaa olla kuvattu, mutta joitakin vielä puuttuu. Kuninkaateitä on kuvattu melkein joka paikasta eli tämän reitin osalta niitä näkee mm. perusteellisemmin tässä Kuninkaalliset kurvit -jutussa, sekä tässä Kuninkaantiet ja muuten vaan hyvät tiet -jutussa, samoin  tässä jutussa. Pääkaupunkiseudulta itään Kuninkaantietä on kuvattu mm. tässä jutussa, mutta itä ei ole nyt reittiaiheena. 

Kuninkaantie löytyy pääkaupunkiseudultakin niin Vantaalta kuin Espoostakin. Siuntion kohdalla se kulki kahta vaihtoehtoista reittiä, jotka yhtyivät taas Pohjassa. Tässä on kuvattu sitä hiukan Kirkkonummelta Länteen kohti Inkoota.  Lisäksi on kuvattu mukavia/kauniita teitä Hangon kupeessa sekä Tammisaaresta Prästkullan kautta Tenalaan. Siitä eteenpäin Fiskarsin kautta Lohjalle tiet on kuvattu noissa edellä mainituissa jutuissa, joten tässä jutussa on vain muutama kuva Lohjalta kohti Koisjärveä. Koisjärveltä Jokikunnan kautta Vihtiin on kuvattu sekin jo aiemmin mm. tässä jutussa eli ei niitäkään kuvia tähän juttuun. Viimeinen tässä kuvattu pätkä on pieni mutkatie Otalammelta Lepsämään.


Alla oleva reittikartta oikein isona klikkaamalla tästä. Kaikki kuvat aika isoiksi klikkaamalla kuvia.

Kirkkonummen kirkko (ulkoa hieno - sisältä raiskattu) ja kohti Inkoota sekä Inkoossa :


Inkoosta kohti Hankoa ja Hangossa:

Hangosta Tvärminnen kautta Lappohjaan:

Tammisaaresta Prästkullan kautta Tenalaan:Lohjalta Vasarlan kautta Koisjärvelle:


Otalammelta Lepsämään:

OFF TOPIC:  Hangon Rintamamuseo:

Sotaveteraanien rakentama museo keroo paitsi vuosista 1939-45, myös muista sota-ajoista aina Rooman valtakuntaan asti. Siellä on kaikenlaista pienen pienistä esineistä suurin tykkeihin. Erikoisuus on erään veteraanin tulitikuista tekemät äärimmäisen tarkat pienoisamallit kaikista valloitetuille alueelle jääneistä kirkoista. Hyvä myös muistaa, että tämä museo on aivan todellinen rintamapaikka - museosta on noin kolmisenkymmentä metriä rajalle, kun Hankoniemi oli venäläisille "vuokrattuna".  Lue myös Itäinen kierros ja Off topic: Hamina, Salpalinja sekä Liikkalan ja Utin linnoitukset


6 kommenttia:

 1. Tulihan se kesä Viivi kesämekossa :) taas oli mutkaa mutkan jälkeen,,, reka

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia ja reittiselostusta taas kerran. Tosi hieno kuva Viivistä siinä ennen sitä holvikuvaa....tuli heti taulu Mona Lisasta mieleen. Hieno juttu myös että sulla on Viivi kuvaamassa maisemia tien päältä, ei tarvitse aina pysähtyä erikseen kuvaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kännyköillä kuvia räpsitään ja Viivi nykyään koettaa tosiaan kuvata vauhdissa kuvia. Että jos joskus tieltä löytyy punainen 41 Mpix Nokia, niin se on Viiviltä pudonnut. Tai jos se on yhä Viivin kädessä, niin Viivi on pudonnut... molemmissa tapauksissa palautusta toivotaan! :D

   Poista
 3. Pidetään mielessä jos tämmöinen paketti sattuisi cruisaillessa löytymään :--)

  VastaaPoista
 4. TouRinki ajoi 18.8. tämmösen teitin: http://goo.gl/maps/b2sJX
  (ja mun Triumph jäi silloin Tenholaan!!! Akku loppui!)
  ;utta aika lailla sama reitti oli molemmilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on aika lailla sama! Hyvät tiet ajella... kannattaa muidenkin! :)

   Poista