sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Itä-Uudenmaan kierros

Summittainen ajelu vei taas upeille reiteille. Reittiehdotus muodostui (parit "hudit" pois jätettynä) kartan mukaiseksi, mainioksi päiväretkeksi. Mutkan tai kukkulan jälkeen vastaan tulee toinen toistaan upeampaa maalaismaisemaa. 

Reittiehdotus kulkee pääkaupunkiseudulta Porvoo - Pernaja - Loviisa - Liljendal - Myrskylä - Orimattila - Luhtikylä - Herrala - Kärkölä - Lappila - Mäntsälä ja paluu pääkaupunkiseudulle. Jos reitti tuntuu liian pitkältä, niin Myrskylästä voi ajaa myös Pukkilaan ja sieltä alas joen vartta Askolaan ja edelleen kohti pääkaupunkiseutua. Herrala - Kärkölä välillä asvaltti on ainakin tätä kirjoitettaessa paikoitellen tosin melko huonossa kunnossa.

Loviisassa on kaksi linnoitusta aivan vierekkäin, joihin kannattaa tutustua ja pikkuisen vaikka kiipeillä muureilla. Lisäksi on vielä merilinnoitus, jonne pääsee lautalla. Luhtikylän jälkeen alkoi jo turtua maisemiin, toinen toistaan maalauksellisempiin, ja kuvaaminen jäi.


  
Pernaja:

Loviisa:


  
Liljendal:


Kohti Myrskylää:  

   Kohti Luhtikylää:


Tämä biisi tuli jotenkin mieleeni noista lehmistä... :

6 kommenttia:

 1. Sääli ettei Honda enää tee tämmöisiä "legenda" malleja juuri lainkaan. Aikanaan juuri erimoiset CX-mallit, CB1100R, RC30, RC45, CBX yms mallit aiheuttivat laajaa sydämentykytystä ja intoa pyöräilyyn. Nykymallit ovat erittäin pliisuja verrattuna noihin mainittuihin legendoihin.

  VastaaPoista
 2. Hienot on maisematkin. Suorastaan upeat, Myrskylän lypsävätkin kiinnostavat ihan uudella tavalla ;)T:Jukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, upeita näkymiä ja mielenkiintoisia utareita! ;)

   Poista
 3. Voi että kun keltainen on kaunista kivimuuria vasten , haluu...

  VastaaPoista