lauantai 10. toukokuuta 2014

BMW:n osia ja velhoja

Wagner meni isoon huoltoon Prätkäpajaan. Edellinen isompi huolto tehtiin viime kesänä Wagnerin saapuessa Suomeen, mutta nyt sillä on kuitenkin jo 17 000 kilometriä huollon jälkeistä elämää eli aika oli. Toki öljynvaihto on välillä tehty.


Aikataulu piti kuten aina ja huolto eteni, kunnes... Samalla piti uusiman molemmat renkaat, nekin olivat olleet alla jo Ruotsissa eli kilometrejä oli takana yllättävän hyvin. Takarengasta irrotettaessa vastaan tuli yllätys: takajarrun kengistä toinen oli silppua! Ja siitäpä seuraa tyypillinen ongelma ainakin vanhempien pyörien osalta: osia ei ole missään hyllyssä vaan ovat tilaustavaraa! Odotusaikaa muutama päivä.

No sehän ei käy - ja onneksi on näitä yksityisiä erikoisliikkeitä. Jo viime kesänä tuli tutuksi BMW-guruksi tiedetty Reijo Myllymaa Hämeenlinnan kupeessa, häneltä löytyi tarvittu kytkinvaijeri heti. Siellä on myös vanhempiin Bemareihin keskittynyt huolto. Myöhemmin olen häneltä joitakin muitakin osia tilaillut - kullan arvoinen paikka tietää vanhan Bemarin omistajalle.Tällä kertaa soitin toiselle tietämälleni varaosamyyjälle ja BMW-gurulle eli Boxeriin Ismo Vaaralle. No hän tiesi, että K75:ssä on samat jarrupalat takana kuin R80-mallissa, ja häneltähän löytyi sekä uudet jarrupalat että kymmenittäin vähän käytettyjä. Lähdin uusia hakemaan, ja suorastaan hieman velhon näköisen Bemari-Velho Vaaran ja jarrupalojen lisäksi talosta löytyi parikymmentä Bemaria, joista joku kävi nestekaasulla, toinen RE85:llä ja niin päin pois. Siellä korjailtiin ja rakenneltiin Bemareita, ja erityisen vaikuttavia olivat etenkin boxer-Bemareiden varaosarivistöt - varmasti kymmeniä moottoreita rakentaisi noista! Vanhan Bemarin omistajien kannattaa siis visusti painaa mieleensä tämäkin osoite.

Jarrupalat Prätkäpajaan ja kohtapa Wagner oli taas iskussa. Ja ei ollut huono idea se huolto - huomattava ero koneessa ja jopa vaihdelaatikon toiminnassa. Uudet renkaat ovat niinikään selvästi pehmeämmät ja pitävämmät. Ei tietenkään ihan pieni lasku, kun teettää ison huollon ja ostaa uudet renkaat, mutta ainakin saattoi huomata saaneensa rahalla jotakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti