sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Neidon reisillä ja vähän ylempänä

Nyt myös osa 2! >Tässä<  ja osa 3 >Tässä<

Wagner on naisista tykkäävä mies ja Viivi tykkää muuten vain naisista. Olisi siis aika mennä tutkimaan Suomi-Neidon reisiä ja hieman ylempänä olevia paikkoja. (Toteutunut reitti)

Reittiä suunniteltiin pitkin matkaa, mutta ennakolta oli päätetty jo meno Lappeenrantaan ystävien luokse ja sieltä Savonlinnaan yöpymään, mutta siitä eteenpäin oli jo epävarmempaa. Koli oli sentään suunnitelmissa, mutta muuta ei, saati reittejä. Mitä sitä ajattelemaan liikaa, siitähän voi tulla vaikka pää kipeäksi.


Valtatiet Helsingistä Lappeenrantaan ovat supertylsiä, mutta nyt ei ehditty pikkuteille (naurettavaa, prätkällä pitää aina ehtiä pikkuteille!). Sentään Salpa-asemaa pysähdyimme ihmettelemään. Aiemminhan olemme siinä matkavarrella tutustuneet mm. Utin ja Liikkalan linnoituksiin. 


Lappeenranta linnoituksineen oli meille kauniisti sanottuna käytännössä uusi tuttavuus. Suomeksi sanottuna ei ollut oikeastaan hajuakaan mitä siellä on. Niin miellyttävä paikka se sitten oli, että sinne(kin) pitäisi tulla oikein ajan kanssa uudelleen. Sieltä ajoimme kuitenkin illaksi Savonlinnaan pitkin yhtä Suomen kauneimmista maisemista.


Savonlinnassa majoituimme hotelli Pietari Kylliäiseen, jossa oli peräti yksi (1) ihminen töissä - mutta eipä haitannut: hän oli erinomainen kokki ja osaava tarjoilija ja respa. Hotelli vielä sijaitsi lähellä Olavinlinnaa ja oli edullinen, eli mainio valinta. Ja se silkkaa tuuria ollut, hotellin valintaan käytettiin ajopäivän aamuna kuitenkin useita sekunteja. Sinänsä kyllä näppärää netissä nykyaikana.Savonlinnassa Viivi päätti, että Kolilta mennään Kuopioon yöksi ja sieltä sitten jotain mutkia pitkin takaisin Helsinkiin. Pohjoiseen edetessämme järvet alkoivat olla yhä enemmän vielä jäänpeittämiä ja pian metsätkin olivat vielä osin lumisia. Koli on kyllä mahtava paikka. Tosin Hra Oma Ajalle portaiden kiipeäminen ajovarusteissa aiheutti hiukkasen ongelmia, mutta upea kansallismaisema tasoitti tilanteen nopeasti.


Kolilta koukkasimme Juankoskelle kunnioittamaan Juice Leskisen elämäntyötä, ja niin teki ilmeisesti aika moni muukin: Juicen torille tuli pääsiäismaanantai-iltana useampikin prätkä. 


Kuopiossa meitä odotti aamulla netissä varaamamme huone hotelli Jahtihovissa, jossa ei ollut ketään töissä! Hämmästyttävää kyllä, se konsepti toimi oikein hyvin, huone oli mainio ja hintaan sisältyi jopa ilmainen tallipaikka. Emme lähteneet tosin testaamaan, miten ravintolapalvelut mahdollisesti olisivat sujuneet itsepalveluna... Lähdimme siis etsimään ravintolaa. Kaksi paikallista nuorta miestä opastivat meidät satamaan erääseen pubiin, josta sai pizzaa. Hieno suositus olikin, sillä ne olivat ehkä huonoimmat pizzat ikinä missään - ilmeisesti päällysteet heitettiin suoraan kaupan valmiin pakaste-pizzapohjan päälle ja liekö lämmitetty mikrossa... vetinen tapaus, paksunsitkeä pohja ja ei-niin-kypsät täytteet. Taisi ensimmäisen kerran ikinä jäädä puolet pizzasta syömättä. Hienoa saada tuollainenkin kokemus. Tämän jälkeen kaupungilla kävellessämme tietenkin vastaan tuli monia kivannäköisiä ravintoloita... mutta ennenkuin joku sanoo, että olisitte syöneet muikkukukkoa Kuopion torilla, niin voimme kertoa: siellä ei ollut mitään eikä ketään. Jopa snagari oli kiinni.

Kuopiossa Viivi suihkussa ollessaan päätti, että mennään Lahteen tapaamaan erästä vähemmän vakavaa motoristia, mutta ei ajeta ollenkaan moottoriteitä. Hra Oma Aika puolestaan halusi piipahtaa Luhangasta Sysmän kautta Pulkkilanharjulle vievällä tiellä (joka sekin on yksi kauneimpia reittejä Suomessa), niin siitähän saimme tulokseksi melko mutkaisen tien. Lahden satama osoittautui erinomaiseksi tuttavuudeksi ja kun saimme kuulla Lahden kaupungin suhtautumisesta moottoripyöriin, oli aika muuttaa käsitystä Lahdesta. Loisto paikka. Kotoinen Helsinkimme alkaa tuntua aika heikolta toteutukselta. Helsingissä lie kaupunkirantaakin enemmän kuin missään muualla, mutta ei voi edes verrata vaikkapa Turun kesäisen Aurajoen varren tai Tampereen kosken ja sitä ympäröivän entisen teollisuusalueen elävyyteen. 


Tällä kertaa uutuutena Viivillä oli Lumia 1020:n huippukameran kaverina Sonyn uusi action camera, jossa on kuvanvakain, Carl Zeissin linssi yms. Kuvien lisäksi on siis tarjolla videoita - jotka tosin varman kiinnostavat korkeintaan niitä, joita kiinnostavat tuon reitin tiet syystä tai toisesta. Kamera ja muut videot tässä.Klikkaa kuvat suuremmiksi!Reitti 1  eli tämä reissu : Keltainen
Reitti 2Musta
Reitti 3 : vihreä
Oikein iso kartta >>>tästä<<<

Helsinki - Lappeenranta:Salpa-asema. Taukopaikalla oli valmiiksi venäjänkielistä luettavaa.


Lappeenranta:


Lappeenrannasta Sulkavan kautta Savonlinnaan:


Savonlinnassa:
Savonlinnasta Enonkosken kautta Kolille:


Kolilta Juankosken kautta Kuopioon:
Puu-Juuka
Juankoski


Kuopio:
TORI


Kuopiosta Suonenjoen, Pieksämäen ja Kangasniemen kautta Joutsaan:
(Luhangasta Sysmän kautta Pulkkilanharjulle kannattaa katsoa videona!)

Asikkala/Vääksyn kanava:

Lahti:
Reissu videona, osat 1-4:


8 kommenttia:

 1. Ois kiva suunnitella yhessä Viivin kans reittä... eiku reittiä

  VastaaPoista
 2. Hyvejä kuveja!

  VastaaPoista
 3. Hyvältähän Viivi näytti :D

  VastaaPoista
 4. Hyviä kuvia, komeita maisemia ja on se Viivi vaan niin kaunis :--)

  VastaaPoista
 5. Hyvii kuvei, onks Benille parta kasvanu talven aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoi se talven aikana kasvaa - mutta vuodesta en osaa enää sanoa... Noin 5-10 vuotta sitten! :D

   Poista
 6. Muutamassa kuvassa Viivillä oli jonkinlainen telinen tai kiinnike oikeassa kädessä. Monta hienoa kuvaa tien päältä ja uskoisin että Hra joutuu keskittymään ajamiseen joten kuvat täytyy olla Viivin ottamia . Saisko siitä infoa miten olette sen toteuttaneet :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tämän Sony Action Cameran käsiteline - oikein kätevä. Sillä voi kuvata videota ja yksittäiskuviakin.
   http://www.vanhamoto.net/p/videoita.html <-- Lisää videokamerasta

   Poista