tiistai 10. marraskuuta 2015

Moottoripyörä puussa, kuski maassa ja aikuisten lelut

Viivin mentyä kesäloman jälkeen takaisin töihin, Hra Oma Aika kävi tapaamassa kahta moottoripyöräalan vaikuttajaa. Molemmilla on huomattava kokoelma kaikkea kivaa. Ensin oli BMW-guru Ismo Vaara - nyt jatketaan eräästä toisesta tunnetusta moottoripyöräalan (entisestä) vaikuttajasta - tutut tuntevat nimellä Era. Eralla on tallin täydeltä aikuisten leluja eli kaikenlaisia moottoroituja laitteita, pihapuussa roikkuu moottoripyörä ja maassa töröttää sen kuljettaja.

"Moottoripyörä puussa" herätti jo aiemmin meidän huomiomme, kun sen ohi ajoimme. Kuva piti saada ja sydänvikainen Hra Oma Aika könysi silloin lumipenkkojen halki kuvaamaan - no se ei ehkä ollut kovin hyvä idea oireiden takia, mutta kuva siitä tuli. Tuli myös lupaus, että tuosta tulee parempi juttu myöhemmin.Nyt vihdoin oli sen aika. Moottoripyörän tarina saatiin selville, samalla oli tilaisuus nähdä pihamaan täydeltä Eran luovuutta, tallillinen toinen toistaan hienompia moottoroituja vempeleitä - sekä uskomaton määrä kertomuksia, tietoa ja tarinaa. Ne ansaitsevat joskus ihan omat juttunsa.


Mutta miten olisi nyt mielen virkistämiseksi Antonov 2:n tähtimoottori vuodelta 1971? Se on kopio amerikkalaisesta Wrightcyclone moottorista. Tehoa on 1000-1200 hevosvoimaa ja iskutilavuutta mukavat 30 litraa.


Vai kenties remmiahdettu Kawasaki Z1? Remmiahdin siihen löytyi tietenkin Markku Alénin Lancia Delta Integralesta, mistäs muualtakaan... 

Tai toinen Z1, mutta 1428-kuutioisena ja tällä kertaa remmiahdin on Ford Capri -rata-autota, jossa oli V8-moottori.Katulaillinen Corvettekin on mukava - etenkin kun siinä on remmiahdettuna 300-1000 hevosta pellin alla. 
Yamaha TRX on puolestaan kopio vuosien 97-98 Ducatista

Ja sitten se kuuluisa puussa oleva moottoripyörä. Se on Honda CB 750 KZ vuodelta 1980. Puussa se on viettänyt aikaansa viimeiset 6-7 vuotta. Eran mukaan sillä ei ole juurikaan arvoa, koska se ei ole orkkiskunnossa, mutta eräänlaisena taideteoksena puussa sillä on. No, ainakin huomioarvoa on ja paljon!No miten Kievarin Kirnu tähän liittyy? No siten, että tämäkin reissu päätyi sinne. Ja nyt marraskuun pimeässä kaipaa kesää ja Kirnun herkkuja. 

12 kommenttia:

 1. Hieno paikka,viihtyisin varmasti.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Se on yksityisen ihmisen koti eli ei voida kertoa tarkemmin...

   Poista
  2. Ok, luulin että se on eräänlainen näyttely. Mielenkiintoinen koti :)

   Poista
 3. Hieno paikka, täytyy ottaa ohjelmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti yksityisyyttä kunnioitetaan, joten ihaillaan paikkaa vaan teidän kuvista.

   Poista
 4. Mitäs mieltä Hra. OmaAika on tulevilla mp-messuilla olevasta pyörien koeajo mahdollisuudesta. Ilmeisen iso sisärata tarkoitusta varten järkätty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, vaikka tuskin itse kokeilen mitään.

   Poista
 5. Viivin lelut sit seuraavaan esittelyyn ;)

  VastaaPoista
 6. Ensin etsiskelin sivuja moottoripyöriin, löysin foorumin jossa kuvia jotka toivat tänne.. sitten selailin kunnes havaitsin että tähän liittyy hehkeä nainen sekä pikkutuhmia... jäi moottoripyörät vähän taka-alalle ja sitten löysin näitä äksiä ja jostain syystä tartuin vaihdekeppiin ja homma karkasi käsistä.

  Noh, sentään vielä itse ajelen edelleen, lumentulo on siinä ja siinä täällä pk-seudulla joten joko tulee talvirengaspakko vastaan tai sitten se lumi yllättää autoilijat jälleen :)

  Mutta, kiitos hienoista kuvista, niin maisemista, pyöristä ja kaikesta niiden väliltä, odotellessa päivityksiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit ja toivottavasti viihdyt jatkossakin! Tämän on tarkoitus olla sellainen hyväntuulinen paikka ja antaa ideoita toisille reiteistä ja paikoista. Talvella vaan tulee vähän vährmmän juttuja...

   Poista