maanantai 2. marraskuuta 2015

Saariston Pikku rengastie

Varsinainen Saariston rengastie on meiltä ajamatta, mutta saariston Pikku rengastie tuli ajettua elokuussa - ja se on aivan ihana. Etenkin, kun meillä oli tilaisuus yöpyä VVM:n paikallisten jäsenten luona. 

Naantalista eteenpäin tie vain paranee ja paranee eli muuttuu pienemäksi ja pienemmäksi. Rymättylän kauniin kirkon jälkeen ollaan jo kaukana kaikista murheista. Tosin yhtään bensa-asemaa ei sitten osunut matkan varrelle, mutta onneksi tankki ei ollut tyhjä.

Airismaalta Aaslaluotoon on lossi, ja tie on aina vain enemmän osa luontoa.Lopulta tie päättyy Hankaan, jossa on satama. Tai no, satama ja satama, mutta siihen tulee ihan oikea autolautta, Östern-laiva. Toisin kuin lossit, se maksaa, mutta ei liikaa.

Östern vie ensin Seiliin, jossa kannattaisi pysähtyä tutustumaan saaren rankkaan historiaan. Me jatkoimme kuitenkin samantien Nauvoon, jossa saimme pyörät tankattua. Nauvosta voi jatkaa Korppooseen ja ajaa sitten takaisin losseilla Paraisille ja Kaarinaan. Se reitti maisemineen on kuvattu jo aiemmin tässä: Kurveja Varsinais-Suomessa.

Me jäimme tällä kertaa Nauvoon nauttimaan olostamme. Hra Oma Aika ihmetteli mitä ihmetteli, mutta Viiville oli tarjolla uimista ja vanhoja traktoreita! Bikinit unohtuivat kotiin, mutta mitä se haittaa rauhallisessa paikassa.

Nauvosta löytyi nimittäin rantojen lisäksi Fagerlundin traktorimuseo, jossa on toinen toistaan hienommassa kunnossa olevia vanhoja traktoreita, ja mikäs sen mukavampaa!

Lopulta piti kuitenkin jatkaa matkaa. Sateita välttääksemme ajoimme rannikkoa pitkin Tammisaareen. No, sateeseen lopulta jouduimme, mutta ei pieni kastuminen mitään haitannut - kotona oli kuuma sauna odottamassa (vaikka Hra Oma Aika ei sinne voi mennä).Rymättylän kirkkoRymättylästä kohti Hankaa


Östernillä Seilin kautta Nauvoon
Fagerlundin traktorimuseoSmöraskenParainen - Nauvo

Nauvosta Östernillä Hankaan


Kemiön sillan yli...


...Tammisaareen syömään.


Omaa aikaa Nauvossa


Nauvossa vanhan tavaran kaupassa - Hra Oma Aika vain häipyi sieltä äkkiä, mutta Viivillä riitti kuvattavaa ja ihasteltavaa. Vanha rannekello tarttui ranteeseen...


Omassa rauhassa VVM-residenssissä...


VVM:n jäseniä vauhdissa. Sananmukaisesti Vauhdissa...!  ;)  
Nauvo yöllä7 kommenttia:

 1. Tuolla on kyllä kaunista! Mäkin olen ajanut tuon pienen rengastien - polkupyörällä :) Onko toi kissa siepannu käärmeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kissa oli saalistanut kyyn. Ja on aivan ihanaa seutua!!

   Poista
 2. Kuvat on kohdallaan (●)(●) kiitos :)

  VastaaPoista
 3. Mitäpä viivi tekee talvella kun ei pääse ajelemaan pyörällä? Onko käsi kuitenkin kahvassa kiinni jota voi pyöräytellä ja vääntää edestakaisin,,,,,,,,,,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään talvestakin! Voi mennä vaikka saunasta alasti lumihankeen "uimaan"! :)

   Poista
  2. No, siinähän on jo yksi kuvapäivityksen aihe talveksi ;)

   Poista