perjantai 30. lokakuuta 2015

BMW-guru Ismo Vaara


Viivin mentyä kesäloman jälkeen takaisin töihin, Hra Oma Aika kävi tapaamassa kahta moottoripyöräalan vaikuttajaa. Molemmilla on huomattava kokoelma kaikkea kivaa. Aloitetaan BMW-guru Ismo Vaarasta.


Vähän vanhemmilla Biimereillä ajelevat tuntevat Ismo Vaaran ja Boxer-osat -liikkeen. Hyllyt ovat täynnä osia, joita tarvitsee - ja siis suoraan hyllystä, ei viikon päästä jostain maailmalta. Lisäksi on tietoa, kuinka osia korjataan. Wagneriin on ostettu erilaisia kuluvia osia, ja tarkoitus on varallisuuden jossain vaiheessa salliessa ostaa uusi nopeusmittarikin - kosteus toisinaan saa tässä mallissa sähköisen mittarin kiukuttelemaan, hyvä olisi olla varalta toinen. 


Tällä kertaa ei kuitenkaan keskitytä varaosiin vaan pyöriin. Paitsi että Boxerista saa osia vanhoihin boxer- ja K-sarjan Biimereihin, niin liikkeessä on nimittäin monia todella harvinaisia erikoisuuksia - ja loputtomasti tarinoita. 


Miten olisi

 • Yksi kaikkein ensimmäisistä, BMW GS - 1/81 
 • R75, jossa on viranomaissatula, Amerikan versio - tankki ja monet muut yksityiskohdat erilaisia kuin Euroopassa
 • Ensimmäinen tai ainakin ensimmäinen sivuvaunullinen Biimeri, joka käy etanolilla tai bensalla tai niiden yhdistelmällä. Kotimainen Eflexfuel mahdollistaa, että voi ajaa etanolila tai bensalla tai yhdistelmällä 
 • Nestekaasulla käyvä valkoinen R100GS -92, jossa on 45 litran tankki 
 • Musta R66SS eli Seitenwagen Sport -39! Saksalaisten Viroon jättämä sotaprätkä, joita on tehty vain noin 1600 kpl ja useimmat niistä tuhoutuneet. Pyörässä on 30 hp. Sen moottori on alunperin kehitetty kisakoneeksi ja siinä on mm. käännetyt kannet.
 • Punainen R1000S, jossa on Krauserin neliventtiilikansi.
 • Valkoinen Krauser on superharvinaisuus. Niitä on tehty vain 300 kpl, joista yli 200 on Japanissa. Kuvan pyörä on -85 ja sillä on ajettu vain 12000 km. Krauser oli alunperin kilpatalli eikä katevalmistaja.
 • Sininen R1000RS. Tehty vuonna -76. Näissä ensimmäisissä oli vielä pinnapyörät. Lisäksi pyörässä on harvinainen Heinrich- tankki, joka on 34 litrainen.


Rolls Roycen lamppu noin 30-luvulta


2 kommenttia:

 1. Eikös mr.Vaara vaikuta kotikonnuillani Mäntsälässä.

  VastaaPoista
 2. No aikamoisia tarinoita. Jos multa bensa loppuu niin voinhan sitten kaiketi tunkea Morfo-etanani tankkiin. Ei vaineskaan, sit ei ajeta ollenkaan jos Morfolla pitäis käynnistää. Tuo sinivalkoinen (kuudes kuva) miellytti eniten mun silmää :)

  VastaaPoista