torstai 1. lokakuuta 2015

Iloisena Ilomantsissa?

"Ilomantsi, on Karjalan A, Sitä kyllä on syytä mainostaa". Niin lauloi Juice, ja se piti tarkistaa. No oikeastaan ajoimme Varkauteen, jossa tapasimme taas VVM:n edustajan, mutta sieltä pääsee joka suuntaan mutkateille. 

Ilomantsissa on muun muassa Parppeinvaara, josta on upeat näköalat kauas. Siellä on myös karjalaisravintola, josta saa melko varmasti Suomen kokeneimman karjalanpiirakanpaistajan tekemiä piirakoita kaiken muun hyvän lisäksi - tämä rouva on nimittäin paistanut karjalanpiirakoita viimeiset 15 vuotta ja pitänyt vuosittain kaksi vapaapäivää - muina päivinä on paistanut aina 500 - 1000 karjalanpiirakkaa!

Outokummussa on kaivosmuseo, jossa Viivi ihastui valtavankokoiseen mieheen, jolla oli tosi iso nuija! Heti syliin pomppimaan!

Varkaudestahan pääsee monia eri mutkateitä myös vaikkapa Savonlinnaan, Punkaharjulle, Kuopioon ja moneen muuhun paikkaan, mutta niistä on kerrottu aiemmin esimerkiksi tässä ja tässä

Takaisin ajettiinkin sitten monen mutkan kautta - tietenkin Kievarin Kirnun kautta koukaten, kuten meillä kesäisin näyttää olevan tapana! Loppumatkasta hyppäsi peura eteen, mutta Viivin onnistunut paniikkijarrutus tepsi ja törmäysvaraa jäi reilu metri... Matka jatkui samantien ja Hra Oma Aika vähän ihmetteli, mutta kun ei osunut niin ei osunut, mitäs sitä miettimään!  :) 


 >>Tästä<< kartta isona


Matkalla Varkauteen vähän eri reittiä kuin yleensä

Joensuusta Ilomantsiin


ParppeinvaaraIlomantsista Uimaharjuun, sieltä Enon kautta Outokumpuun


Koitajoki, jossa filmattiin v. 1951 Tukkijoella-elokuva, pääosassa mm. Tauno Palo. Paikalla kuohui iso koski ennen Pamilon voimalaa, joka rakennettiin v. 1955.Outokummun kaivosmuseo

...että jos ei tartu magneettiin, tai jos sitten kumminkin tarttuu...?  :D  
Varkaudesta monen mutkan kautta Kirnuun syömään, ja Kievarin Kirnusta sitten mutkitellen kotiin - katso kartta!


Toivakan kirkko
VVM:n pyöriä kaikki.  :) 
Varkaudessa tavattiin VVM:n edustaja, syötiin, juotiin ja nukuttiin...11 kommenttia:

 1. Ou jee ;) hyvät kuvat...

  VastaaPoista
 2. Matkakuvat ovat upeita. Kiitos! Tuollaisia reissuja itsekin haluaisin kokea. Ja voin sanoa, että harvoin olen nähnyt niin kauniin naisen kuin Viivi. Upeaa!

  VastaaPoista
 3. Tahtoo Viivin viekkuun!

  VastaaPoista
 4. Viivi on kuin veistos. Silmäniloa riittää kiireestä kantapäähän. Kiitos taas uudesta päivityksestä!

  VastaaPoista
 5. Sitä on täällä aivan kuin teinipoika joka päivä tarkistamassa onko tullut uusia kuvia Viivistä :D Hämmentävää, mutta taas odotus palkittiin.

  VastaaPoista
 6. No onpas tänne tullut kivaa palautetta! <3
  Olipas Ilomantsi iloinen asia... :D

  VastaaPoista
 7. Mulla on ollut ilo/ kunnia/ mahdollisuus päästä noihin Outokummun kaivosten käytäviin tutkiskelemaan ennen kuin tuo kaivosmuseo ja kaupallinen hässäkkä-kokonaisuus avattiin. Tämä tapahtui 90-luvun alussa. Mun mielestä se oli paljon jännempi paikka silloin!
  Toki tuo kaikki tieto mitä museossa käymisestä saa on mielenkiintoista sekin!

  VastaaPoista