keskiviikko 17. elokuuta 2016

Malmi 80th Anniversary Airshow


Malmi 80th Anniversary Airshow oli ihan parhautta, kuinkas muutenkaan. Kahtena edellisenä vuotena olemme sanoneet näin:

Ilman Malmiakin asuntoja on tulossa paljon...
"Airshow järjestettiin upealla Helsingin Malmin lentokentällä, jota idiootit poliitikot ja muutamat virkamiehet ovat lakkauttamassa. Uudenmaan asukkaista 2/3 haluaa säilyttää tämän Suomen toiseksi vilkkaimman lentokentän ja vain 15 % ei halua. No, kansan mielipidehän ei tietenkään merkitse mitään... sen enempää kuin historialliset, toiminnalliset ja erityiseen ympäröivään luontoon liittyvät syyt. 
Pääkaupunkiseudullahan on vain tuhansia hehtaareja peltoa ja muuta maata, jossa ei ole mitään purettavaa eikä suurempia luonto- tai kulttuuriarvoja. Siksipä poliitikot haluavat purkaa kaikkea olemassa olevaa vanhaa. Ruotsissakin meinasivat lopettaa Bromman kentän Tukholmassa, mutta sitten oivalsivat ajoissa typeryytensä. Kyseinen kenttä huolehtii mm. kotimaan lennoista ja toiminta matkustajan kannalta toimii tietenkin nopeammin kuin suuren Arlandan kautta. Bromma on Tukholmassa kuten Malmi Helsingissä eli miettikääpä: Helsingin keskustasta 15 minuuttia Malmille, nopea lähtöselvitys ja koneeseen, puolituntia ja ollaan Tukholmassa, nopea poispääsy ja vartissa Tukholman keskustassa..."

Saman voi sanoa vielä kerran, paitsi että tuhoamista kannattavien määrä on mielipidetiedusteluissa ollut nykyään vielä alempi ja kannattajien määrä on nousussa yhä. Tilaa uusille taloille ja asukkaille on, Helsingissä on vaikka kuinka paljon peltoja ja muuta rakennuskelpoista maata. Oman mielipiteensä voi vielä kerran yrittää sanoa, asuipa missäpäin Suomea tahansa, nyt lakialoitteen muodossa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2106 (pankkitunnuksilla helppo allekirjoittaa)

Mutta tämän vuoden Airshow - huikeat lentäjät ja huikeat koneet. Toisille kaikki tuntuu olevan mahdollista. Viivin suurin suosikki (tietenkin Hornetin ja Midnight Hawksien jälkeen...) on Jurgis Kairys, jolle ilmeisesti kaikki on mahdollista ja sallittua. 

Väliajalla nähtiin myös FHRAn järjestämänä kiihdytysautojen esitys. Kun katuautossa on 1500 hevosvoimaa, niin kiihtyminen oli ihan huikeata! 

Shown itse oikeutettu huipennus oli tietenkin Hornet, mutta jo aiemmin Finlandian soidessa Ilmavoimien Midnight Hawks.-koneiden saapuessa tuli aika isänmaallinen tunne ja kiitollinen olo veteraaneille, joiden ansiosta Suomi pysyi itsenäisenä. 

Sunnuntaina alkuun satoi vettä lujaa, mutta pienimpiä airshow-vieraita se ei haitannut, päinvastoin! Mutta vartin satamisen jälkeen taivas aukesi ja pilvet kiersivät kaukaa!Kuvat:
Prätkäpajan... eiku FHRAn Leq juonsi näytöskiihdytyskisat 
...mutta hyvää oli!

Kännykkävideo:


8 kommenttia:

 1. Kansa on aina oikeassa, mutta kun katsoo kansan valitsemien poliittisten päättäjien aikaansaannoksia alkaa epäilys herätä.
  Poliitikko tajuaa Malmin kentän lopettamisen typeryyden vasta kun päätös on tehty. (Vrt Carunan tapaus ja sähkön hinta.) Poliitikot ja virkamiehet ovat hävittäneet vanhaa Helsinkiä tehokkaammin kuin venäläisten pommikoneet. Hesa oli vielä 60-luvun alussa komea kaupunki. Allekirjoitin molemmat adressit.
  PS. Kun terve mies katselee Viiviä syömässä muffinsia, niin kiihtyminen on vielä huikeampaa kuin 1500 hepan katuautossa.
  terv. Alistair MacLipponen, Puistola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta, että valtavasti kaikkea hienoa on tuhottu kuvitellen tekevänsä jotain viisasta... :(

   Poista
 2. Hyviä kuvia, mutta yksi asia pistää silmään. Liian nopea suljinaika. Lentokoneiden potkureihin olisi vähän saanut jäädä liikettä, niin ei näyttäis pienoismalleilta. Vaikeahan noita tietysti on kuvata, kun ovat nopeita kulkemaan.

  VastaaPoista
 3. Moikka, Aivan mielettömän hienoja kuvia olet saanut vangittua filmille. Itsekin olin tuolla lauantaina ja upea tilaisuus vaikka keli ois voinut olla parempi. Vähän turhan kostea...
  -Zorrofin-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina oli ensin kova sade ehkä vartin verran, sitten alkoi auringonpaiste! :)

   Poista
 4. Nuo suljinaika-jututhan ovat ihan mielipideasioita. Toiset haluavat liikkeen näkyvän, toiset haluavat täysin pysäytetyn kuvan.

  VastaaPoista
 5. Onnistuimpa bongaamaan viivin livenä malmilla, ja voin sanoa että huh huh... MILF ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aamun kaatosateen jäljiltä ihan parhaimmillani! :D

   Poista