lauantai 14. tammikuuta 2017

Kohteita kesällä ja kesää odotellessa...

Jotain tekemistä talvella, kun ei voi ajaa, ja samalla jotain, jonne ajaa kun on kesä... nimittäin automuseot. Niitä on yllättävän paljon ja moni on vielä näkemättä, mutta tässä muutama. Jos siis sattuu tykkäämään vanhoista autoista ja prätkistä. 

Monasti museoilla on myös kokoontumisia ja tapahtumia, jolloin pihalla voi nähdä vielä lisää. Osa näistä automuseoista on esitelty aiemminkin, mutta tässä nyt vähän koottuna. Pelkästään tällä Lapin ja Norjan reissulla "Edeniä etsimässä" tuli käytyä kahdessa. Tässä jutussa esitellään vähän Oulun automuseota, Uudenkaupungin automuseota, Vehoniemen automuseota, Mobiliaa ja Espoon automuseota.

Näiden lisäksi on tosiaan monia, kuten Turun automuseo (tässä sen esittely), josta löytyy muun muassa jumalattoman paljon mopoja, ja monet muut yksityiset automuseot, joihin olisi kiva päästä.

Motoristeille tietenkin "pakollinen" on tietenkin upea Suomen moottoripyörämuseo Lahdessa, joka on esitelty tässä jutussa. Muita liikenne aiheisia musoita ovat vaikkapa Suomen Rautatiemuseo Hyvinkäällä (tässä jutussa) tai Haapamäen Höyryveturipuisto, joka esiintyy tässä jutussa.


Oulun automuseo

Oulun automuseo on todella hieno, ihan automuseoksi rakennettu. Siellä on erityisesti vanhoja takseja, kuorma-autoja ja kaikenlaista jännää. Siellä on myös hyvä ravintola, jos nälkä yllättää!

Millä nimellä tätä pitäisi kutsua...? 
Mikä tämä on...? 


Muovipyörä! 

Uudenkaupungin automuseo

Yksi ihanimpia kesäkaupunkeja, ja ympäristö täynnä mutkateitä! Tämä museo on on kolmeosainen: "normaali" automuseo, täydellinen Saab-museo ja Uudenkaupungin prototyyppimuseo. Sitä on esitelty aiemminkin (tässä). Museon erikoisuus ovat erikoisuudet! 

Varsinainen ekoauto! 


Vehoniemen automuseo

Kangasalla on kaksi automuseota, tämä Vehoniemen on erityisen tuttu motoristeille - siellä kun on aina perjantaisin kokoontuminen. Siellä on myös usein muita kokoontumisia eli pihallakin voi nähdä vaikka mitä! Vehoniemen museo on siitäkin erikoinen, että se on ilmainen ja kahvila-ravintolasta saa kuuluisia oudonmuotoisia munkkeja!Paasikiven lahja-auto, Kekkosen on Mobiliassa Mobilia

Mobilia on uudistunut ja nämä kuvat ovat nyt ennen sitä, mutta siellä on erikoisuutena mm. uusi Rallimuseo - se on vielä meiltäkin näkemättä! Mobiliassakin on paljon tapahtumia.


 Kekkosen lahja-auto, Paasikiven on Vehoniemessä Espoon automuseo

Pääkaupunkiseudulla on ihmeen vähän automuseoita, ehkä tilat niin kalliita. Espoon automuseo on kuitenkin täynnä monenlaista autoa ja muuta kahdessa kerroksessa ja senkin pihalta saattaa bongata vaikka mitä. Siellä tapaavat ainakin kerran kesässä kokoontua myös veteraanimoottoripyörät.5 kommenttia:

 1. Vehoniemen munkit kannattaa tosiaan käydä testaamassa ja ainakin viimekaudella oli tarjolla myös kansallisherkkua eli mustamakkaraa puolukkahillon kera.

  Ja mobiliassa on tuskin koskaan kuvattu mitään noin seksikäsktä, kuin tuo ensimmäinen pikku-x

  VastaaPoista
 2. Herra oma aika näyttää, istuessanne siinä trukkilavoista olevan istuimen päällä matkamessuilla, yhtä karvaiselta kuten muistinkin aiemmista kuvistanne. Mutta tuo Viivi hmm johtuuko omasta iästä 51 että vuosia vanhemmista kuvistanne katsoen näyttää Viivi kaunistuvat vain entisestään! Se on luonnon lakien vastaista. Kun pitäisi rypistys ja aleta kaikki niin senkun paranee vuosien vieriessä! Mutta kyllä tuommoisen ongelman kanssa pärjää :-) kivoja kuvia ja mieltä lämmittäviä myös x ja . kuvat , on ilo silmälle. Herra oma aika osaa kuvata ,kiitos hänelle laadukkaista kuvista. Terveisin Jawa.

  VastaaPoista
 3. In answer to your What is this question at the Oulu Museum (wonderful photos by the way) - that is a Pennyfarthing or High Wheeler. They were popular in the late 1870 to late 1880s. A friend has both a 48" and 52" bikes which he rides at county fairs and other events.

  Always enjoy your blog and the additional images.

  VastaaPoista
 4. In answer to your question What is This from the Oulu Museum. It is a Pennyfarthing or High Wheeler. This was the first bicycle and was popular from the 1870s through the 1880s. A friend rides both a 48" and 52" Pennyfarthing at local county fairs and other events, as well as for fun.

  I always enjoy your blog postings and the special additional photos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you!

   We had never seen one with an engine, just bicycles without engine. But, so that's a motorbike! :)

   Poista