perjantai 9. elokuuta 2019

Tiesitkö nämä kokoontumispaikat? Mommilan kyläpuoti ja Mallinkaisten koulu


Päivitetty 20.8.2019
Tiestkö nämä kokoontumispaikat? Mommilan kyläkauppa ja Mallinkaisten koulu vetävät väkeä Hämeessä kauempaakin. Paikat eivät ole kaukana toisistaan ja molempiin pääsee mutkaisia asvalttiteitä. Mommilassa on kokoontuminen tiistaisin ja Mallinkaisissa torstaisin. Kuten vaikkapa Haltialassakin, niin kaikentyyppiset pyörät ovat sulassa sovussa - ja niiden kuskitkin: matkapyöristä enduroihin, customeista muoviluoteihin, uusista vanhoihin. 
Viivin pyörä on huollossa eli kuvat tällä kertaa vain Hra Oma Ajan.


Mommilan kyläpuoti

Mommilan kyläpuoti oli esillä tässä Vanhojen ajoneuvojen ilta -jutussa (huikea tapahtuma ja satoja ajoneuvoja!), mutta siellä on tapahtumia pitkin kesää. Moto-tiistai on moottoripyörille ja perinteisessä maalaiskauppamiljöössä on tarjolla myös vohveleita ja muita herkkuja. Hra Oma Aika tuli paikalle sattumalta ja hiukan myöhään, moni oli jo poistunut, mutta se ei menoa haitannut. Uusien ihmisten kanssa oli helppo päästä juttusille.

EDIT 20.8.: Kesän viimeinen motoilta
Toisella kertaa ajankohta oli hieman aiempi ja paikalla olikin enemmän pyöriä, niitä verkalleen tuli ja meni tietenkin myös. No, jotkut menivät vähemmän verkkaisesti...  ;) 
Tällä kertaa tuli mentyä myös puotiin sisälle - sepä onkin ihan muuta kuin kuvittelisi: yhtäaikaa mainio kahvila herkkuineen ja toisaalta kauppamuseo. Vaikka nyt olikin kesän viimeinen motoilta, niin ehdottomasti visiitin arvoinen paikka ihan minä päivänä tahansa! (Aukiolo kannattaa varmaan aina tarkistaa)


20.8.2019 Puoti - sinne kannattaa mennä minä päivänä tahansa, ei vain motoiltoina: 
se onkin mainio kahvila ja kauppamuseo!


 


Puoti onkin kahvila! 

 KauppamuseoKlunk klunk 


Ympärillä on paljon pieniä asvaltoituja mutkateitä, mutta hiekkaakin on vaihtoehtona!


6.8.2019

Mallinkaisten kyläkoulu

Suvirannan sulkeuduttua pari-kolme vuotta sitten kokoontuminen tavallaan siirtyi Mallinkaisiin. Vaikka Suviranta aukesi uudelleen, myös mallinkainen jäi elämään vahvasti. Tapahtumaan panostetaan paljon, tarjolla on musiikkia ja monenlaista syötävää. Tapahtuma vetää paikalle hyvin porukkaa joka kerran. Hra Oma Aika osui tänne paikalle hieman aikaisessa, mutta paikalla oli jo paljon pyöriä ja niitä valui virtanaan lisää paikalle. Koko kuvissa näkyvä kenttä täyttyi eli paikalla oli kaikkiaan varmasti satoja pyöriä. 
 


  


   
Päivitys 15.8.2019

Mallinikaisten kyläkoululla oli puoli seitsemän aikaan noin 250 pyörää, ja Hra Oma Ajan lähtiessä pyöriä edelleen tuli. Veikkaus, että kaikkiaan 300+ pyörää olisi illan aikana käynyt! Tässä muutama makupala:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti