torstai 29. elokuuta 2019

Puuta, kiveä ja tuulta Savonlinnassa

Kesä ja Savonlinna! Savonlinnasta on tässäkin blogissa useita juttuja. Esimerkiksi tämä ja tämä ja tämä. Mutta aina voi olla jotain uuttakin vinkattavaa.

Olavinlinna

Olavinlinna eli Olofsborg eli Savon linna eli Uusi linna eli Nyslott lienee Suomen "linnamaisin" linna. Se on jostain syystä jäänyt pääosin vanhemmalle ajalle, eikä sitä ole samalla tavalla ajanmukaistettu kuin Turun ja Hämeen linnoja. No, Turun linna olikin pakko rakentaa ja kunnostaa perusteellisesti, koska venäläiset pommittivat sitäkin sodan aikana. Hämeenlinna taas oli vankilana ja muussa käytössä pitkään. Savonlinna sai oopperansa, mutta se on tietysti aika eri asia. Linnaa ei rakenteellisesti ole muutettu samalla tavalla aikakauden mukana asuin- ja hallintolinnaksi kuin noita kahta muuta. Olavinlinnan varsinainen käyttö loppui jo 1800 luvulla ja se tulipalon jälkeen kunnostettiin historialliseksi muistomerkiksi.
  


Lusto

Olavinlinna on aika ilmeinen kohde aina Savonlinnaa ajatellessa, mutta Suomen "tavallisimmalla" aineella eli puulla on myös oma museo - Lusto. Se on niin monipuolinen, että melko varmasti yllättää kävijänsä. Tarjolla on jopa moottoripyöriä ja lentokone! Lusto on tosin Punkaharjulla, mutta siinä Savonlinnan vieressä kuitenkin - ja yhden kauneimmista teistä varrella! Lentävät lehmät, mutta että hevosetkin...

   

Punkaharjun asemaSavonlinna

Savonlinnasta tulee mieleen tietenkin vesi, mutta siellä on myös muuta ihastuttavaa luontoa ja kaikenlaista muuta nautittavaksi! 


 Caperossa oli todella hyvät pizzat! Saatavilla kahta kokoa.

Lähistön teitä

Tie 4063 Pohja-Lankilan kautta Punkaharjulle


 Taitaa...
 ...olla tulossa...
 ...sade!


Punkaharjun teitäTie 4800 Villala - KesälahtiPieni punainen traktori saa aina hyvälle tuulelle ja mielen lämpimäksiOmaa aikaa Savonlinnassa

Matkalla Savonlinnaan tuli kaatosade ja siinä ei enää auttanut, vaikka kuinka oli nahkavaatteensa valjasrasvalla suojannut - pikkareita myöten taas märäksi - mutta se kuuluu tähän harrastukseen! Sitten tulikin paiste ja lämpö, joka kuivasi kesäsateen.

Lämpimällä kelillä ohut kesämekko on paras vaate, vaikka se kovemmassa tuulessa aika levottomasti heilahteleekin. Savonlinnassa luonto on lähellä - voi samaan aikaan olla rauhallisessa luonnossa ja kaupungissa. Sää ja tunnelma olivat hyvin lämpimiä! Casino Spa hotellin aamiainen oli kyllä ehkä suppein ja vaatimattomin aikoihin missään, mutta muutoin olo Savonlinnassa oli ja on aina ollut nautinnollista!


  
Selvästi on nais- ja miespuolisia puita...

 
Kuumalla voi tulla jano... 

 
Tuulista... hyvin tuulista 


10 kommenttia:

 1. Kiva juttu Savonlinnasta ja hyviä kuvia�� Tosin pisteet säästin myöhemmäksi��

  VastaaPoista
 2. Kyllä sitä oltiin taas niin kauniina :) Kovasti kiitoksia taas kuvista!

  VastaaPoista
 3. Hyvät vinkit ja upeat kuvat!

  VastaaPoista
 4. On upeet muodot, täytyy joskus päästä sisälle, varmaan kosteena kumminkin. Mä puhun tietty linnasta! :D

  VastaaPoista
 5. Savonlinna ja Olavin linna, Viivi ja ohuet kesämekot, siinä vasta parit!

  VastaaPoista
 6. Savonlinna ja Punkaharju ovat hienoja paikkoja. Kivaa tarinaa ja hienoja kuvia , varsinkin Viivistä kesämekoissa!
  Mukavia loppukesän ilometrejä!

  VastaaPoista
 7. Muhkeat munkit olisi kyllä kelpannut hillot olisi kyllä valunnut heti kaunis kaupunki on savonlinna

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia ja kiinnostava juttu muutenkin!
  Mutta lisää Viiviä ja kesämekkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä se kesämekkokaan pakollinen ole :)

   Poista
  2. Mä diggaan kun on noita ohuita vähän läpinäkyviä mekkoja - joita vois sitten tietty riisua ;)

   Poista