keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Neidon reisillä ja vähän ylempänä, osa 2.


Osa 1 >Tässä<  ja osa 3 >Tässä<

Osa 1 eli "Neidon reisillä ja vähän ylempänä" oli huhtikuussa Suomineidon reisiä pitkin Lappeenrantaan ja Savonlinnaan ja siitä ylöspäin Kolille, Juankoskelle ja Kuopioon ajettu reissu. Se oli niin hyvä ja niin paljon jäi näkemättä, että sille tuli jatko-osa. Tällä kertaa majoituimme pari yötä Varkaudessa ja ajelimme sieltä käsin. 

Varkaus yllätti positiivisesti kaikin puolin. Hotelli Oscar on motoristiystävällinen ja ystävällinen muutenkin. Kaupunki oli meille vieras, mutta osoittautui kauniiksi ja mukavaksi paikaksi. Koko kaupunki on saarilla ja niemillä, vettä riittää. Yksi silloista taitaa olla 30 metriä järven yläpuolella!

Reitti Varkaudesta Savonlinnaan ja takaisin oli vähän kaksijakoinen. Haukiveden itäpuolta etelään kohti Savonlinnaa on mutkikas, mutta lopulta järveä näkyi vähän. Lossilla tietysti näkyi vettä aika paljon... Tien pinta oli alussa ja lopussa hyvä ja mutkia piisasi, mutta keskivaiheilla pinta oli huono.

Savonlinnassa Olavinlinna oli tietenkin sitä mitä se on eli komea, mutta sitten alkoikin sade. Sateessa Haukiveden länsipuolta kohti Varkautta oli kohtalaisen märkää, mutta onneksi sade ei kestänyt kauan. Rantasalmella keli vaihtui taas aurinkoon.

Varkaudessa oleva Mekaanisen musiikin museo on pakko nähdä, meille kerrottiin. Ja aivan totta - yksityinen museo ja sen esittely on aivan ällistyttävää! Kaikenlaisia vehkeitä sitä ihminen on osannutkin rakentaa! Varkaudessa tapasimme myös Vähemmän Vakavan Motoristin, jolla oli sivuvaunullisessa moottoripyörässään jopa lohkolämmitin! 

Varkaudesta Heinäveden, Savonrannan ja Puhoksen kautta Punkaharjulle ja sieltä edelleen Lemille oli matkan parasta aikaa. Mutkaa ja vettä riittää. Ainostaan hämmästytti, ettei Punkaharjulla eli ehkä yhdellä Suomen parhaista paikoista oleva kioski valikoimallaan häikäissyt nälkäistä matkailijaa - varmasti ahtaat tilat mutta esimerkiksi hotdogiin tarjolla vain sinappi ja ketsuppi. Jätimme syömättä, eikä oikein mitään muutakaan ruokapaikkaa osunut silmiin, joten suuntasimme pikkuteitä pitkin etelään. (Kuulimme kyllä myöhemmin, mistä olisi ruokaa löytynyt.)

Kuutostietä ohitimme Imatran ja Lappeenrannan, jotta pääsimme Lemille tapaamaan toista Vähemmän Vakavaa Motoristia. Lemillä saa Itä-Suomen parhaat pizzat, sanoi hän, ja saattoi olla oikeassakin. Ainakin erinomaisia olivat!


Reittikartta, klikkaa isoksi!  


Reitti 2 eli tämä reissuMusta
Reitti 3 : vihreä
Oikein iso kartta >>>tästä<<<

Varkauteen tylsästi Viitostietä


Hotelli Oscar on motoristiystävällinen - ilmainen parkki prätkille!
Varkaudessa

Pussaa puuta! Puun huulet liian korkealla... 


Rakastuneet puut? :D 


Varkaudesta Savonlinnaan Haukiveden itäpuolelta kiertäen (Ahvensalmen ja Oravin kautta)

Video: Tukin uittoa

Täsmennys: kanava on Haponlahden kanava Oravin kupeessa


SavonlinnassaSavonlinnasta Varkauteen Haukiveden länsipuolta kiertäen (Rantasalmen kautta)Video - sateessa mennään... kunnes aurinko tulee esiin

Varkaudessa Mekaanisen musiikin "Museo" - yksi parhaista museoita ikinä!

Jos et tästä muuta katso, niin katso alla oleva video...
Varkaudesta Savonrannan, Puhoksen, Punkaharjun kautta Lemille pizzalle ja edelleen kohti HelsinkiäPunkaharju moottoripyörällä


Punkaharjulla
Lemi

Itä-Suomen paras pizza? 
Lemiltä Taavettiin


Omaa aikaa Varkaudessa:

Paljon mukavia terasseja, joilla viettää iltaa


7 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia näteistä maisemista. Rouva Kesäheinä on taas niin nätti mekossaan :--)
  Tuo Varkauden museo pitää käydä bongaamassa.

  VastaaPoista
 2. Museo tuli käytyä....ehdottamasti käymisen arvoinen paikka.

  Kukat on aina kauniita....ihan sama miten sijoittelee ;--)

  VastaaPoista
 3. Mihinkäs aina niin elegantisti nahkaan pukeutuva Viivi on nahkavaatteet unhoittanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... ei ole uusia vaatteita ollut kuvattavana ja helteillä ohuet mekot mukavampia...

   Poista
 4. Ei ollut uitto Oravissa vaan Haponlahden kanavalla ns. Suomen Suezilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Oravi oli vain lähin paikka eikä kartallakaan muuta lukenut, niin siitä väärä nimitys!

   Poista