sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Pari kohdetta Turun sunnalla eli Kuusiston linnanrauniot ja Angelniemi

Ajamiseen kelpaa mikä tahansa syy, ja syyksi riittää ihan ajaminenkin. Suunnilleen tällä logiikalla lähdimme liikkeelle ja päädyimme Kaarinaan Kuusiston linnanraunioille eli Piispan linnaan. Onneksi Viivillä oli ohuet shortsit ajohousujen alla pikkareiden sijaan, sillä keli oli kuuma. Hra Oma Ajalla ei tietenkään ollut eli hiukkasen oli hänellä lämmin tunnelma.

Kuusiston linnanrauniot ovat upealla paikalla, ja vieressä on myös Kuusiston Kartano, jossa on kahvila ja taidenäyttely. Hra Oma Aika meinasi jäädä sinne kahvilan ja taidenäyttelyn pitäjän palvelijaksi (se homma varmaan sujuisikin!), mutta sai armahduksen syötyään kukkasia leivän päällä.

Kuusiston linnasta suuntasimme kohti Kemiötä, jonne johtavat reitit on kuvattu muun muassa tässä jutussa. Syytä on mennä myös jutussa mainittuun Kasnäsiin! Me sen sijaan teimme meille uuden koukkauksen eli menimme Angelniemen kautta. Oikein suositeltava koukkaus, sillä tiet ovat pelkkää mutkaa. Lossilla voi hetken rauhoittaa mieltään.

Kemiöön päästyämme meillä oli nälkä. Kuinka ollakaan, oivalsimme, että Tammelahan on aivan vieressä, vain toista sataa kilometriä ja puolitoista tuntia Kemiöstä. Niinpä menimme Kirnu ja Maitolaituriin syömään, vastahan se oli kolmas kerta tällä viikolla... Edit 2016: Nykyään nimi on Kievarin kirnu.


Kuusiston taidekartano ja Teos nimeltä kahvila


Angelniemeen, Angelniemessä ja Angelniemestä...

9 kommenttia:

 1. Kuka väittää ettei turussa ole katseltavaa. Tosin vain hetken koska Viivi kaasuttelee muille maille.

  VastaaPoista
 2. Kesä on parasta aikaa, vaatetuksenkin suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Mekkokelit ovat parhaita... vaikkei prätkäillessä oikein mekkoja voi pitää...

   Poista
 3. Kyllä se Viivi on vaan niin kuuma :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä Viivi ihan nätti linnanneito on....olis vaan ollut silloin linnan aktiivi aikana vähän erlaiset vaatteet ;--)

  VastaaPoista
 5. Poiketkaahan Angelniemessä Angelan saaressa on alueen korkein kohta ja hulppeat näkymät. Kelpais siellä Viivin sukkiksissa poseerata, nam...

  VastaaPoista
 6. Piti oikein katsoa uudelleen jutun julkaisuajankohta.
  On se sittenkin 2014. Viivi ei näköjään vanhene ollenkaan kun vertaa uusiin kuviin.

  VastaaPoista