maanantai 29. heinäkuuta 2013

Hellettä, hikeä ja kurveja Hämeessä ja Varsinais-Suomessa - Tampereen seutu, Uudenkaupungin seutu ja Kemiönsaari

Tuuli teki hyvää hikisille matkaajille!
Kesämeininkiä. Hellettä, hikeä ja kurveja Hämeessä ja Varsinais-Suomessa. Siinä tiivistetty versio!

Tällä kertaa reissumme oli sen verran monipolvinen ja pituuttakin oli tuhannen kilometriä. että koko reissua ja kuvia kaikista paikoista ja tilanteista ei kannata laittaa. Jaoimmekin tämän kolmeen osaan, kenties noista reiteistä on ideaa ja iloa joillekin! 


Olemme tällä Ruotsista tuodulla Wagnerillamme ajaneet ensimmäisten kolmen viikon aikana noin 4000 kilometriä eli neljä miljoonaa ilometriä ja täytyy sanoa, että tämä lajissaan Ruotsin halvin on tuonut jo nyt hintansa edestä iloa - vaikka jo tokana päivänä kytkinvaijeri katkesikin. Tällä matka taittuu mukavasti, etenkin kun löysimme siihen vielä käytetyn BMW Comfort-satulan. Se ei harmaan värinsä takia ole meidän silmiimme ihan niin kaunis kuin toivoisi, mutta mukava se on. Viivin mielestä etenkin, vaikkei tässä ole satulassa vibraattoa kuten Viivi II:ssa...  Jos satulan ensi talvena päällystyttäisi eri väriseksi, niin ehkäpä kokonaisuus olisi sitten aika linjakas.


Hämeen halki Tampereelle oli tuttuja teitä, muutama kuva tieltä 290 laitettiin kuitenkin mukaan. Tien edetessä pohjoiseen harjut käyvät yhä suuremmiksi ja järviä on yhä enemmän. Tampereella tapasimme CX-tuttuja ja saimme opastuskierroksen Hämäläisiin kurveihin sekä mm. Yrjölän marjatilaan, josta saa ihan uskomatonta mansikkajäätelöä ja paljon muuta - ja kun osoite on Maisematie, niin ehkei kauhean paljon tarvitse selitellä lisää... (paitsi että läheisyydessä olleen tietyön takia osasta tietä puuttui asvaltti). Erinomainen taukopaikka! (ks. kartta)


Uudessakaupungissa on upea satama-alue ravintoloineen, on Bonk-museo ja automuseo ja vaikka mitä. Heinäkuun lopussa siellä on aina Crusell-viikot "paremman" musiikin ystävien iloksi. Uudestakaupungista etelään löytyy muuten Helsinki - pieni rannikkokylä meren rannalla, jossa tietenkin satama. Kuriositeettina vierailun arvoinen paikka. 


Kemiönsaarella kannattaa bongata mutkien ja maisemien lisäksi vaikkapa lukuisia kivikirkkoja, joista tällä kertaa kuvissa esiintyy Karunan harmaakivikirkko. Missä muuten onkaan Karunan tätä kirkkoa edeltänyt vanha puukirkko? No Helsingissä - Seurasaaressa nimittäin. Olipas kiva knoppitieto. 

Sieltä eteenpäin kohti Kemiön siltaa (todella upeat maisemat) ja edelleen kohti Lövön siltaa (aivan törkeän upeat maisemat!) ja Kasnäsiä. Tien päättyessä on tarjolla vaikka mitä, prätkäreissuja ajatellen ennen kaikkea ravintola. Jatkoimme sieltä Perniön kautta Kiskoon, joihin liittyviä reitti-ideoita onkin esitelty kuvien kera jo aiemmin (ja myös tässä).

Hikisiä olimme suurimman osan reissua, eli tässä hikisiä kuvia matkan varrelta - klikkaa suuremmiksi!


Tampereen ja Hämeenseutu


Helsingin suunnasta Hämeeseen kannattaa ajaa tietä 290

Huomaa Ferrari!


Tampereella oli mukava tavata CX-miehiä pyörineen

Ajoreittejä Tampereen seudulla

Uudessakaupungissa on fantastista viettää kesää
 
Kemiönsaarella Karuna ja Kasnäs

5 kommenttia:

 1. Kävitte sitten Sillanpään maisemissa Hämeenkyrössä !
  Mukavaa tietä ajella !
  t.Mikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Paikallisella avustuksella löytyivät maisemat ja paljon enmmänkin siellä toki olisi - seuraava retki joskus!

   Poista
 2. Hienoja teitä,mutta taisaisia,tänne K-S ja Itä-Suomen teille
  Viivin kurvikkuus käy hyvin :) löytyy kumpareita pienistä isoon,,,
  jopa vaaroihin asti,,!!! ,,reka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne kovasti piti tulla, kumpareita katsomaan...

   ...mutta aika ja rahapula eivät vielä ole antaneet sille mahdollisuutta. :(

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja maisemia! :) itsekin on pari kertaa tullut ajettua tuolla kemiönsaaren,kasnäsin ja taalintehtaan lähettyvillä ajeltua ja on kyllä hienot maisemat. :)

  VastaaPoista