perjantai 12. heinäkuuta 2013

Taikayöntiellä ja muita kuvioita (Räyskälä - Tammela - Nuutajärvi - Punkalaidun - Ypäjä - 280 - 110)

Klikkaa tämä ja muut kuvat suuremmiksi!
Pari sanaa Wagnerista alkuun. Wagneriin on ollut helppo tutustua. Uusien moottori- ja vaihteistoöljyjen sekä bensan sekaan työnnetyn ruiskutuslaitteiston puhdistusaineen jälkeen se alkaa olla aika lailla mallillaan. Kyllä tosiaan Horst, Gerhardt ja Günther ovat siellä Baijerin Moottori Werstaalla hetken tosissaan tuumineet. 

Tosin kyllä ihmetytti ja säikäytti, kun bensavalon palaessa kone lakkasi ottamasta kierroksia - se on näköjään ominaisuus, että kun tankki alkaa olla tyhjenemässä, pumppu ei saa tarpeeksi sylinteriin syljettävää. Vahvasti myös epäilen, ettei tankki ole 21-litrainen vaan ehkä noin 19-litrainen, sillä tuossa vaiheessa kun pyörä tankattiin, sinne meni vain noin 18-litraa. Poliisivarustukseen kuuluu tankin läpivienti, josta on tullut sähkö kaikille poliisin apulaitteille - tuo läpivienti ainakin pienentää tankkia jonkin verran, Tankkauksen jälkeen se sitten ottikin taas vaivatta kierrokset tarvittaessa täyteen. 


Toinen hämmästystä herättänyt piirre on, että vaikka kone käy hyvin, vetää mainiosti ja kuluttaa hämmästyttävän vähän (noin 4,5 l/100 km sekalaisessa ajossa kaksi päällä, paljon pysähdyksiä), niin isommassa moottorijarrutuksessa se röpöttää ja putkessa voi joskus jopa vähän pamahtaakin. Joku väitti, että noin K-sarjalaisen kuuluukin tehdä. Ehkä sitten niin, minä olisin heti viemässä sitä säädettäväksi tyyliin "säätäkää jotain"... 


Kyllä Viivi II on paljon herkempi pyörä sekä moottoriltaan että ajamiseltaan. Vaan pidemmät matkat kumminkin paremmin Wagnerilla. Eli vihdoin itse asiaan.


Räyskälän kautta Tammelaan


Teimme kauniin lomapäivän kunniaksi kierroksen Helsingistä luoteeseen. Ensin Läyliäisen - Pilpalan - Räyskälän - Portaan kautta Tammelaan syömään jälleen kerran Kirnu ja Maitolaituriin (taidamme olla jo addiktoituneita niihin herkkuihin?).


Tammelasta Taikayötä Nuutajärven kautta Punkalaitumelle


Sieltä suuntasimme Kawasaki-reissun peruilta tutulle tielle, mutta emme koukanneet Teuroon vaan Pihtikosken kautta Pirttikosken tielle liki suoraan. Sieltä käännös Hakolahden suuntaan ja edelleen kohti Nuutajärveä. On pieni tie ja on mutkaa - toisinaan aika pimeitäkin kurveja. Urjalan alueella tutustuimme tietenkin Vihdanheiton MM-kisa-areenaan. Kaikille lukijoillemme se tietenkin lienee tuttu ja olette varmaan olleet juhannuksena paikalla huippujännittävää ja kansainvälistä tapahtumaa seuraamassa. Laajasta uutisoinnista huolimatta me olimme missanneet tapahtuman. 


Jos joku tykkää lasitaiteesta, niin Nuutajärveltä saa. Jos taas ei lasikrääsästä välitä, niin on siellä vähän muutakin. Mutta voi yhtä hyvin jatkaa Taikayöntietä kohti Punkalaidunta, jonne saavutaan tietä 230 ja jossa tämä Taikayön reitti tekee liki U-käännöksen ja jatkaa joen toisella puolella tiellä 232. Ja tällä tiellä 232 tuli muuten vastaan selkeä orgimorotus eli terveisiä vaan moottoripyöra.orgin suuntaan!


Loimaalle, Ypäjälle ja Someron kautta kotia kohti


Matkamittarissa alkoi olla liki 300 kilometriä ja kännykän mukaan lähin V-Power-asema oli Loimaalla eli koukkaus Loimaan kautta Ypäjän suuntaan. Ypäjältä pääsee mainiosti Vaulammen kohdalta suoraan tielle 52, joka jatkuu sittemmin tienä 280 kohti tietä 110 eli kohti Vanhaa Turuntietä. 


Sitten sama kuvina, klikkaamalla isommiksi!Kohti Räyskälää
Tammelassa

Kohti Nuutajärveä

  

Nuutajärveltä Taikayöntietä kohti PunkalaiduntaPunkalaitumelta Kohti Loimaata ja Ypäjää


Ypäjältä teitä 52, 280 ja 110 kohti kotia

Kartat

5 kommenttia:

 1. Moi. Olen seurannut reissujanne ja hyviä mutkapätkiä olette ajaneet. Tähän juttuun on pakko sanoa negatiivista kyllä. Kävitte Nuutajärvellä mutta ette poikenneet lasitehtaaseen tutustumaan ollenkaan. Olen lasinpuhaltajana Nuutajärvellä ja olisin voinut puhalluttaa teidät ja olisitte voineet koettaa lasinpuhallusta. Nuutajärven lasitehdas suljetaan ensi kesään mennessä ja olisitte kokeneet jotain todella ainutlaatuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Saavuimme sinne vähän myöhässä, tarkemmin sanottuna kello 17:08 ja kaikki vaikutti olevan jo kiinni. Jos kutsutaan, niin tulemme mielellämme jonain sovittuna ajankohtana tutustumaan puhaltamiseen!

   Muutenkin neitä saa kyllä kutsua katsomaan vaikka mitä, ei sitä aina osaa arvatakaan mitä kaikkea jännää on! :)

   Poista
 2. Hienoja reittejä ja maisemia !
  Ja hienot ajovarusteet :)

  VastaaPoista
 3. Niin,

  Ikiaikaisia maisemia. Ja mikä olennaista kierroksen keskipisteessä on Latovainio jossa olen syntynyt. Sen ymmärsitte kiertää kaukaa, vaikka olisi Minkiöllä ollut kappeeraiteinen höyryvetureineen. Eli Vaulammilta kohti Kiipua ja sitten ennen kakkostietä vanhan Humppilantien liki se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä - täytyy ottaa joskus suunta siis Minkiöön!

   Poista