tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pleksejä saa vanhoihinkin pyöriin

Viivi II:ssa on etukatteessa alkuperäinen pieni etupleksi kiinni, mutta monessa se ei ole. Uusina niitä ei tietääkseni Honda CX:iin saa, käytettyjäkin on harvassa.

Wagnerin etupleksi oli rikki ostettaessa. Se on luultavasti joskus kiristetty liikaa ja kiinnityspisteet olivat tehtaan(?) jäljiltä hämmästyttävästi hiukan vinksallaan, vasen yläkiinnike oli 5 mm liian korkealla eikä niitä voi säätää. Näihin kiinnikkeisiin kun pleksi on väännetty väkisin tiukalle kiinni, niin onhan se murtunut. Saako Bemariinkaan enää uutta BMW:n alkuperäistä pleksiä? Ehkä saakin, mutta arvaan hinnan olevan aika korkea.

Joka tapauksessa ainakin Iso Britanniasta saa! Firma nimeltä FlowriderUK tekee melkeinpä mihin tahansa pyörään alkuperäisen kaltaisia pleksejä - he nimittäin tekevät niitä ja mallipiirustuksia tuntuu riittävän laajasti.  

Viivi II:een tilasin eBayn kautta, mutta Wagneriin osasin tilata jo suoralla yhteydenotolla. Honda CX:n pieni pleksi taisi maksaa muutaman kympin, BMW K75:n suuri etupleksi maksoi 150. Molemmat ovat malliltaan ja mitoiltaan oikeita (tosin pieni reunapyöristys niistä puuttuu) ja toimitus oli varsin ripeää. Tokikaan niihin ei ole stanssattu Hondaa tai BMW:tä.

Pleksejä saa vaikka minkä värisinä läpinäkyvistä sävytettyjen kautta umpivärisiin. Itse tilasin CX:ään hiukan liian vaalean, mutta K75:een oli helppo tilata täysin kirkas. Wagnerin pleksikin saatiin nyt asianmukaisesti kiinni, sillä Prätkäpajassa ei kuunneltu fuskausajatustani sahata/porata yksi kiinnitysreikä hieman isommaksi tai eri kohtaan, vaan siellä tehtiin asia vähän perusteellisemmin eli kiinnitystankoa lyhennettiin 5 mm, jotta se oli oikean mittainen. Tulos on hieno!


Alkuperäinen on kiinnityspisteistään pahasti halkeillut ja samea

Tältä se näyttää kiinni
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti