tiistai 16. heinäkuuta 2013

Pikkuteitä pitkin pitkään ja Off-topic: Omaa aikaa mökillä

Tässä postauksessa reitti-ideaa ja off-topic -rentoilua, 
kuvatkin ensin reittiä ja lopussa silkkaa off-topicia
Näitä reittiehdotuksia on tänne laiteltu jo kohtalaisesti, mutta aina sopii täydennystä. Nämä tiet ovat varmasti monelle tuttuja, mutta aina pienen kuvaesittelyn arvoisia. Wagner alkaa olla tuttu - selvästi germaani ja selvästi mies raskaampine hallintalaitteineen, siinä missä Viivi II on selvästi nainen, kevyesti ja herkästi toimiva.

Tämä reittikuvitus esittää lähes pelkästään keskiviivattomia asvalttiteitä. Reitti alkaa tieltä 280:lta kohti Pusulaa lähtevältä 1270-tieltä, Pusulassa kirkon jälkeen jatketaan tielle 1280, joka Marttilasta jatkuu 128-tienä kohti Kakkostietä. Hyvä seurata kylttejä, sillä 128 kääntyy T-risteyksessä vasemmalle.


Kakkostie ylitetään hiukan oikealle ensin koukaten ja jatketaan Liesjärven halki tietä 2825. Matkan varrelle osuu mm. Keppanakellari, joka on erikoinen paikka. Liesjärvi, Turpoo ja Portaassa käännytään vasemmalle Härkätielle (joka on tuttu mm. tästä jutusta). 


Härkätietä kohti etelää, yli kakkostien ja halki Letkun kohti Someroa, mutta me koukkasimme kohti Hirsjärveä. Hirsjärveltä 280-tietä kohti Someroa, mutta kääntyen ennen sitä vasemmalle kohti Kiikalaa tielle 2410 (esitelty mm. tässä jutussa). Tie on kuvattu jo aiemmin tässä jutussa. Tie ylittaa Suomusjärvellä Turun moottoritien, alittaa 110-tien ja jatkuu maisemiltaan aina vain upeampana kohti Kiskoa (esitelty kuvin tässä jutussa).


Kiskon kohdalta pieni pätkä 186-tietä kohti Saloa, mutta kohta jo käännös vasemmalle kohti Perniötä. Perniöstä me jatkoimme 52-tietä Tammisaareen syömään. Tammisaaren rantateitä kannattaa ajella hetken aikaa, ja sitten onkin monia hyviä vaihtoehtoja ajella kotiinsa - tai jonkun toisen kotiin, sama se meille on!  :D 


Reittikuvien jälkeen off-topic: vietimme yhden yön erähenkisellä mökillä sielua  ladaten (ja peppua rentouttaen!), jotta taas jaksaa. Maailma on kova paikka, ja niin on Wagnerin satulakin...


Reittikuvat:
Tieltä 280 kohti Pusulaa
Pusulasta kohti Marttilaa

Kakkostien ylityksen jälkeen halki Liesjärven kohti PorrastaKäännös Hämeen Härkätielle


Hirsjärvi Tiellä 280 on Baddingin kioski - oli kiinniKohti Kiikalaa

Kiskon kupeesta kohti Perniötä

TammisaaressaOFF TOPIC: 


Omaa aikaa erähenkisellä mökillä kesken yllä olevan reissun. Prätkäkamat pois ja nauttimaan luonnosta. Viivillä riitti kuvattavaa, ja lopulta Hra Oma Aikakin kaivoi sivulaukusta järkkärin, jolla kuvata kuvaajaa mukavasti kuistilta käsin. 

Kuvat klikkaamalla suuremmiksi!
6 kommenttia:

 1. Minä luin kuvatekstistä että päivä-orkut... ;)

  VastaaPoista
 2. Mitäs sun jalkapöydälle on tapahtunut :O Ja oliko tuo mökki ihan yleinen vai teidän oma? Kivoja teitä, täytyy kehua! Itekkin ajellut osassa niistä...

  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkapöydässä on joku kulumavamma. :(
   Mökki on tuttavien mökki, jonka saimme lainaan. Kiva paikka!
   Kiitos kehuista! <3

   Poista
  2. No höh ja pöh...hitsi kun mökki ei ollut yleinen...näytti niin mukavalta! Pitää ens kerralla änkeytyy teidän matkaseuraan ni pääsee mökkeilemään :D

   Heidi (.org! Liinu)

   Poista
 3. Hepskukkujaa! hyviä kuvia taas jälleen ,vaikka reitti vanhaa kerrantaa kai...
  -jos äänestätä demarii sul ei oo koskaan varaa bemariin ;)

  -pepe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan reitti oli monelle tuttua, mutta ei ollut vaan täällä ennen esitelty noita kuvaosuuksia... Kiva jos tykkäsit kuvista kumminkin! :)

   Poista