keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Wagner ja Suomen tiet - Hanko, Kisko ja Salo

WAGNER, uusi arkipyörämme
Wagner saapui siis kanssamme Suomen Turkuun perjantaisena aamuna (maahantuonti kerrottu tässä). Ajo Helsinkiin sujui Tullin jälkeen ongelmitta. Moottoritietäkin tuli kiireen takia ajettua vastoin tapojamme ja saatoimme todeta, että hevoset ovat kotona ja kortin saisi erittäin helposti hyllylle motarillakin.

Töiden takia perjantaina emme muuten ehtineet juuri ajella, mutta lauantaina oli aika tutustua kunnolla. Täytyy sanoa, että Horst, Gerhardt ja Günther ovat tosissaan istuneet aikoinaan alas ja miettineet, millainen hyvän matkapyörän pitäisi olla. Sitten lopuksi Wolfgang on suunnitellut upean äänimaailman kolmesylinteriseen koneeseen - se kuullostaa aika lailla kutoselta.
Wagner ja Viivi tuulisessa Hangossa - kohta tämän jälkeen katkesi kytkinvaijeri...

Ajelimme pitkin poikin Mäntsälän kautta ja lopulta päätyen Hankoon, jossa olikin käynnissä Regatta ja kylä täynnä väkeä. Tapasimme tuttuja ja hetken tunnelma oli vielä iloisempi, kunnes pyörää pysäköitäessä kuului kruts ja klonk: kytkinvaijerille tulivat vedot täyteen. Hiukan alle 700 kilometriä olimme saaneet Wagnerin kyydistä nauttia, kun lauantai-iltana huomasimme olevamme Hangossa ilman kytkintä. Wagnerilla on Autopalveluvakuutus Ifistä, mutta se osoittautui täysin käyttökelvottomaksi käytännön kannalta (If kokemukset ovat tuottaneet pettymyksiä ennenkin, mutta onpahan halpa...). No, ajelimme sitten ilman kytkintä kotiin, onneksi kone on niin vääntävä, että vitosella sujuivat kaikki rajoitukset ja ohitukset 30:n nopeudesta eteenpäin.

Sunnuntaina huomasin, ettei 24-vuotiaaseen bemariin myydä kytkinvaijereita kaikissa kioskeissa, joten varmuuden vuoksi tilasin eBaysta yhden tulemaan. Sunnuntain ajelimme Viivi II:lla ja kävimme katsomassa Kesämopossa "Kaunein kesäkupla" -tapahtuman. Maanantaiaamuna ajoin ilman kytkintä ja ilman ajanvarausta Prätkäpajaan, joka otti ruuhkasta ja kiireestä huolimatta Wagnerinkin avosylin vastaan. VMPK:n foorumilta tuli loistavat vinkit, mistä vanhoihin Bemareihin saa osia ilman 1-7 päivän päivän odotusaikaa - eläköön sosiaalinen media! Hämeenlinnassa on loistava Bemarikorjaamo, josta sai vaijerin näppärästi haettua. Sinne voisi Wagnerin joskus viedä huoltoon.
Uusi vaijeri Reijo Myllymaalta Hämeenlinnasta


Prätkäpaja vaihtoi myös vanhentuneet kone- ja vaihteistoöljyt ja tarkasti pyörän vielä tarkemmin: etustefat on syytä vaihtaa. Ne lienevät kuivuneet ja alkaneet tihkua pitkän seisontajakson takia tässä käyttöönottovaiheessa. Edellinen omistaja tuskin oli niistä tietoinen.


Uusilla bensoilla, öljyillä ja kytkinvaijerilla Wagner piristyi entisestään ja oli aika piipahtaa kahville Salon torille - samalla reissulla saattoi tutustua paremmin pariin tiehen. Saloon voi ajella tietä 186 Inkoon suunnasta ja tie tarjoaa hyvät maisemat.


Salon torilla on kaksi suurta kahvilayrittäjää - nimiä emme muista, mutta meille ne ovat "sininen" ja "punainen" värimaailmojensa mukaisesti. Molemmissa on erittäin hyvät tarjoomukset, mutta me menemme aina punaiseen - tietenkin...


Samaisen 186-tien varrella Kiskossa on kiva kylänraitti ja kaunis kirkko sekä upea harmaakivinen kotiseutumuseo, eli kannattaa koukata siitä läpi.


Liki Kiskon kohdalta voi myös kääntyä pohjoiseen tietä 1870 kohti Suomusjärveä, sillä kyseinen mutkainen pikkutie tarjoaa upeita maisemia ja mukavia mutkia - tosin jos ei halua kokeilla pikatuttavuutta vaikkapa traktorin kanssa, niin pimeisiin mutkiin kannattaa pikkaisen hidastaa. Siitä voikin jatkaa vaikkapa tämän tai tämän reittivinkin maisemiin, tai toiseen suuntaan ajettaessa tämän reitin kurveihin.


Täytyy sanoa neljän päivän (joista siis kaksi Wagner oli vaijerin katkeamisen takia pois käytöstä) ja noin 1100 kilometrin jälkeen, että on Wagnerissa kovasti pyörää. Satulan tosin vaihdamme BMW:n ns mukavuussatulaan, sillä tämä vakiosatula on kova (ja Viivi valittaa, ettei se edes värise kuten Viivi II:n satula...  :D ). Ja jos jollakulla on vinkki uudesta (tai hyvästä käytetystä) Bemarin etupleksistä tämän rikkinäisen tilalle, niin kiitolisena otetaan vastaan! 


Tie 186 Inkoosta Saloon:

Salon torilla:
Vasemmalla "Punainen", oikealla "Sininen" kahvila

Kiskossa:


Tie 1870 Kiskosta Suomusjärven suuntaan:Jokikunnan tiellä Vihdissä:

Lahnuksen Shellillä oli komea Victory-keskittymä:

Tekstissä mainitut tiet:


3 kommenttia:

 1. sininen :torikahvio oksanen
  Punainen: torikahvio kurila

  VastaaPoista
 2. Mukava lukea, että Viivi tykkää värinöistä. Niitä kuvia odotellessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa nainen ei kunnon värinöistä tykkäisi... ;)

   Poista