sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Matkamessut 2020Matkamessujen painotuksista voisi arvella, että suomalaiset matkustavat ulkomaille rannalle tai kaupunkiin, mutta kotimaassa jonnekin luonnon keskelle. Näytteilleasettajia oli hallien täydeltä ja perinteiseen tapaan toisessa isossa hallissa olivat ne "kaikkien kaverit" eli matkailuautot ja -vaunut. Messuesittelijät olivat kaikilla osastoilla ystävällisiä ja miellyttäviä - ruuhkassakin kaikilla tuntui olevan aikaa ja hyvä mieli.

Pääyhteistyökumppani oli Viro, joka olikin esillä monen osaston voimin. Tämän blogin henkeen niistä parhaiten "iski" LaitseRallyPark, joka tarjoaa monenlaisia autoja, joilla ajaa suljetulla alueella. Lapsillekin on sopivia autoja, mutta aikuisille on nostalgisia itäautoja, Bemareita, vanhoja klassikoita ja vaikka mitä.

Esimerkiksi Norja tosin oli esillä aika vähän, varmaankin matkailijoita riittää ilman messujakin. Kuitenkin tuttu paikka Pykeija oli omalla osastolla esillä, ja tuskin kauhean moni motoristi ei ole tietoinen, miksi sinne kannattaa ajella, vaikka syömään, saunomaan tai pyydystämään kuningasrapuja. Lisäksi esillä oli Norjan huippuvuoret - no, motoristille vähän hankala kohde, mutta kiinnostava. Siellähän on karun luonnon lisäksi pysyvää venäläisten asutusta ja kaivostoimintaa.

Ruotsista kiinnosti eniten Gotlanti. Messuilla oli kuitenkin esillä monia vähän harvinaisempia maita matkakohteina. Miten olisi Georgia, Mongolia, Indonesia? 

Kotimaanmatkailu oli esillä koko maan kattavasti - Ahvenanmaasta Utsjoelle. Suomi on täynnä paikkoja ja paikkakuntia, joihin kannattaa tutustua - moni paikka jää huomaamatta, jos niistä ei kuule mitään. Messuilla olikin rohkeasti esillä monia vähemmänkin ajatuksissa olevia paikkakuntia ja sehän se on messujen yksi tehtäväkin - tehdä paikkoja tunnetuiksi. 

Ihan oma lukunsa on tietenkin Puolangan pessimistit. Vaikka he miten yrittävät, niin yhä useampi menee Puolangalle... Viime kesän Pessimismimusikaalikin oli ikävä kyllä niin suosittu, että tänä vuonna tulee Uusi Pessimismimusikaali. Ehkä se nyt onnistuu epäonnistumaan.


Kirjojakin oli tarjolla - osa oppaiksi, osa vaikka matkalukemiseksi.


Risteilytunnelmaan ja visiittejä eri "satamiin"


Messujen partnerimaa oli tänä vuonna Viro ja se näkyiNäin monenlaisilla kulkupeleillä voisi päästä kaahailemaan Virossa LaitseRallyParkissa
Monenlaista syötävää ja juotavaa oli tarjolla


F1-matka voisi olla kiinnostava!


Mongolia ei ehkä ole päällimmäisenä mielessä, kun kohdetta suunnittelee, mutta miksipä ei?


Moni osasto oli pukeutumista myöten kohdemaasta viestivä


Pykeija oli paikalla niinkuin Pykeija on - pienimuotoisesti ja hyvin ihmisläheisesti!
Pykeija on tässä blogissa ollut esillä viimeksi tässä jutussa Davás 3: Varangin vuonon eteläpuolella


Tutussa Tukholmassakin on monia uusia, kiinnostavia kohteita Kuninkaallisen Eläintarhankin liepeilläEteläisestä saaristosta...


...Järvi-Suomen kautta...
...kohti pohjoista...
...ja Lapin tunnelmaa! 
Kansanmusiikkia nykyaikana, kuten "Utsjoki Disco". Ajatuksia herätti, että kun Utsjoelta lähtee lähimpään diskoon parinsadan kilometrin päähän, on kiva löytää joku jonka viereen käpertyä, tai muuten on illan päätteeksi ajettava taas se parisataa kilometriä kotiin.

Omaa aikaa messuilla

Messut antoi meille jonkin verran lippuja arvottaviksi - ne arvottiin muutamassa motoristiryhmässä. Messuilla ulkomaista kiinnosti eniten Norja, mikä ei varmaan lukijoita yllätä. Pykeija on tuttu, mutta ne Huippuvuoret eli norjalaisittain Svalbard... sinne ei voi ajaa, mutta olisi se kiinnostava paikka! Kutsuja tulla tutustumaan kotimaisiin kohteisiin tuli myös, jopa kalastusseuraa tarjottiin! Esimerkiksi Iisalmi ja Salla saattavat osua kesällä uudelleen kohteiksi, tai vaikkapa Utsjoki ja Kemijärvi ovat aiemmin olleet enemmänkin läpikulkupaikkoja, kenties kannattaisi pysähtyä hetkeksi! Sekä tietenkin Uusi Pessimismimusikaali! 


Pääsylippuja arpomassa ennen messuja


Mukaan tarttuneet esitteet

Synkeys ylimmillään Puolangan Pessimistien Änkyrän Ukon kanssa!


Ralliautoa testaamassa messuilla - ei pieni ihminen yllä edes polkimille, mutta ulospääsy oli silti vähän hankalaa...


Erilaisissa "maisemissa" messuilla
Kiimakangas, Pyllykkä vai ihan vaan Hevonperseensuo?


Pohjoinen on se intohimon suunta!


(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )2 kommenttia:

  1. Tulee mieleen Ultra Bran laulunsanat "Jossain kaupungissa on maailma näytteillä". Hienoja kuvia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ideoita tuli tästä itsellekin!

    VastaaPoista