sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Kausi 2020: koronaa ja monenlaista juhlaa!

Kausi 2020 oli monella tapaa erikoinen. Toisaalta juuri kauden alkumetreillä iski korona, Uusimaa suljettiin ja "kaikki" meni kiinni - hotellit, ravintolat, sisäkohteet ja "kaikki". 

Toisaalta korona väistyi kesäksi ja aika paljon tuli ajeltua. Lisäksi nyt on koronan toisenkin aallon keskellä aihetta muutamaan juhlaan yhdessä kaikkien lukijoiden kanssa - ainakin virtuaalisesti!


Ajokausi 2020

Ensin tietysti jännitti, onko Hra Oma Aika enää edes mukana kaudessa 2020. Mutta kyllä oli, vaikka se yllätti Meilahden sairaalan lääkäritkin! Arvioitu "maksimiaika" on nyt ylitetty vuodella!

Niin se kausi sitten alkoi, ja melkein heti alkuun rajoitusten vallitessa. Uudenmaan osuus Suomen pinta-alasta on vain 3 % eli aikalailla tutuilla teillä piti alkuun ajella koronan takia, muualla poliisit käännyttivät pois. No, se sulku ei kestänyt kauan vaan se lopetettiin pian, kun ei sillä ilmeisesti ollut mitään vaikutusta.

Ensin tuli pari ei-reissujuttua (ja Vappuna toivottiin parempaa loppuvuotta), mutta hotellien auetessa alkoivat heti reissut. Ensin tarjottiin muutaman jutun verran vinkkejä koronamatkailuun eli lähinnä luontokohteisiin ja maisemiin. Ovat ne kyllä hyviä kohteita muulloinkin! Vähitellen Suomi avautui, ja meille avattiin ihan erikseenkin portteja, jotta pääsimme tekemään vinkkijuttuja lukijoille. 

Ellei Norja olisi avannut rajojaan, olisi kausi silti ollut pettymys - sinne on niin kova kaipuu aina! Kuukausi Norjassa oli mahtava, ja juttuja on tullut ja tulossa paljon vinkkejä ja ideoita antamaan. Paljon muitakin juttuja on jonossa, niitä riittää kevääseen asti!


Pyörät

Viivi II, Dolly, Wagner ja Wolfgang toimivat kaikki hyvin koko kauden. Prätkäpajassa on näille pyörille tehty vuosien varrella yhteensä jo yli 100 maksullista huoltoa ja muualla tehdyt huollot päälle. Hyvin huolletut jaksavat toimia!

Toisinaan kuulee, ettei pienillä ja vanhoilla pyörillä kannata matkailla, niin taas tämänkin kauden jälkeen saa olla eri mieltä. Pieneen Dollyyn (CB 500) tuli tällä kaudella kaikkiaan reilut 26 miljoonaa ilometriä (reilut 26 000 km) lisää mittariin, nyt siinä on 191 000 ajettuna. Siinä on kerran yksi johto nirhautunut poikki ja kerran oli staattorissa vika, mutta muutoin sille ei ole tehty kuin tavalliset huollot. Dolly on paras suristin, mikä jalkojen välissä housut jalassa voi olla...! 

Hra Oma Aika ajoi omilla vanhoilla pyörillään kauden aikana lähemmäs 50 miljoonaa ilometriä (vajaat 50 000 km). Hra Oma Ajan kohdallahan riittää, että pyörät ovat kovia ja kestäviä... Wagnerilla (BMW K75) on ajettu kaikkiaan liki 350 000 kilometriä ja siinä ei tiettävästi ole mitään vikaa - Hra Oma Aika haluaa silti, että sen kone avataan ja tarkistetaan kaikki, vaikka huoltoliikekin sanoi, ettei oikein järkeä avata vain tarkastusta varten. (- Mistä sen tietää, ettei siinä ole joku paha piilovika, jollei sitä avaa? - Hra Oma Aika) (- Voi huokaus!!! - Viivi) Itsenäisyyspäivä!

Itsenäisyyspäivää on aina syytä juhlia! Suomi-neitoa juhlistaa tuossa pääkuvassa lujana pystyssä sojottava Haminan satametrinen lipputanko - sen edessä saa tuntea itsensä todella pieneksi! 


Blogissa marraskuussa ennätys!

Tässä blogissa oli marraskuussa ennätysmäärä sivulatauksia, yli 110 000! 

Moottoripyöräily, tapahtumat sekä matkailu maata pitkin ja ennen kaikkea ideat ja vinkit niihin liittyen kiinnostavat ihmisiä, mutta kyllä nuo luvut yllättävät! Lukijamäärillä ei tietenkään ole sinällään merkitystä, kun tämä on epäkaupallinen blogi, mutta ilahduttaahan se, kun ihmiset viihtyvät! 

Meille on kerrottu, että on hyvä, kun blogi ei ole minäsitä-minätätä, vaan on selkeästi ensin aina vinkkejä eli tekstiä ja kuvia paikoista ja tapahtumista,  sitten vasta ihan lopuksi mausteeksi omia fiiliksiä, juttuja ja kuvia, jotka on helppo jättää lukemattakin. 

Joitakin juttujen mausteita on levitetty vähän liiankin innokkaasti muilla sivustoilla ja kuvista on tehty jopa Tinder-profiilia ja vaikka mitä tarinaa, että välillä on pitänyt miettiä, lopetetaanko mausteet - mutta koska tämän blogin idea on olla hyväntuulinen kaikin puolin, niin laitetaan toistaiseksi jatkossakin juttujen asian lisäksi kaikenlaisia mausteita sekaan. Kaikenlaista ihanaa palautetta ja kannustusta on tullut kumminkin paljon! Kiitos kaikille ihanille lukijoille!


Viivi II 40 vuotta!

Suomen tunnetuimmaksi yksittäiseksi moottoripyöräksi sanottu Viivi II on tehty 20.12.1980 eli se täyttää nyt 40 vuotta! Sinä on kaikki kunnossa ja tiptop, vaikka ikää on ja ilometrejäkin reilusti yli 200 miljoonaa (yli 200 000 km). Silläkin ajetaan kunnolla joka vuosi, lumilta lumille, ja joskus jopa vähän lumessakin. Mutta kyllä sitä koetetaan hyvänä pitää!

Kaikki olemme isänmaan palvelijoita, ja täällä blogissa on lukijoiden palvelija. Nyt juhlitaan! Tuhma-Viivi Ihmemaassa palvelijattarena tarjoilee nyt lukijoille virtuaalisesti shampanjaa kaikkien juhlittavien asioiden kunniaksi! Vietetään blogin pikkujoulut!  
(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


22 kommenttia:

 1. Kiitos blogin pitäjille! Kohti uutta kautta!
  Ompa upea mekko! Saakos Viivin iskeä pikkujouluista mukaan vai onko liian varattu? ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvää & rauhallista itsenäisyyspäivää! 💙

  VastaaPoista
 3. Suuret kiitokset tästä blogista teille molemmille! Mukava kuulla, että juttuja on oikein jonoksi asti tulossa. Älkää nyt vaan lopettako niitä mausteita, mitä juttujen yhteydessä on ollut. Viivin pikku x kuvat on parasta elämän eliksiiriä mitä vaan voi olla.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hienoista matkakertomuksista, kuvista ja ennenkaikkea pikku-äksistä.

  Toivotaan ja uskotaan, että lääkärit ovat vielä monta vuotta väärässä sen maksimiajan suhteen ja ilometrimittari laulaa iloisesti pitkälle tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos hyvästä blogista!
  Toivottavasti mausteet pysyy mukana, vaikkei varsinainen blogin pointti olekaan.
  Ihan kiitettävästi sitten ilometrejä kertynyt kevään rajoituksista huolimatta.
  Mikäs siinä on ilotellessa metrejä, kun voideltu kone hyrrää.
  Harmittavasti jäänyt esiliinan nauha hieman tielle, liekö olisi seuraavassa kuvassa ollut korjattuna.

  VastaaPoista
 6. Kiitos siitä että jaat matkojasi täällä! Olet sä kyllä upea rouva voisin sun kanssa lähteä vaeltamaan koska vaan.
  Ei varmasti tulis tylsää, veikkaan että sullekkin tällainen komea nuori jässikkä kelpais kyllä tarvitset nuorta lihaa ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitokset hienosta blogista ja mahtavista kuvista!
  Ihana asu Viivillä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista!
   Tuo asu on kyllä ihana :)

   Poista
 8. Kiitos teille blogista, aina saa ideoita!
  Aina saa myös ajatuksia... Oi miten ihana mekko! <3
  Nyt taitaa mennä jo vähän mukavammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäät!
   Minustakin tuo mekko on ihana!
   Useimmat asiat ihan hyvin :)

   Poista
 9. Mistähän Viivin löytäisi livenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin korona-aikaan ei mistään, mutta eiköhän taas keväällä tien päältä!

   Poista
 10. Oli kivaa katsella mukavia kuvia ja lukea hyviä juttuja näin pimeänä vuodenaikana, samalla odotella kevättä.
  Ja Viivin kuvat saa aina muutenkin valoisalle mielelle ja herättävät uinuvia ajatuksia ;)

  VastaaPoista
 11. Onpa upea mekko ja noi kengät vau ihana seurata teidän blogia olen saannut löytännyt monta kivaa paikkaa teidän avulla iso kiitos

  VastaaPoista