torstai 17. elokuuta 2023

Eniten harrasteautoja? Pick-Nick 2023 - 39. kerran


Ajoneuvoharrastaja? Harrasteajoneuvo? Niitä löytyy laidasta laitaan. Todennäköiesti halvemmalla saisi ihan käypäsen harmaatojotacorollan, mutta tässähän harvemmin on järjestä kyse. Ei niin, etteikö harrastajilla (ehkä?) järkeäkin olisi, ainakin hetkittäin. mutta siinä järjessä on sopivan musta piste harrasteajoneuvojen kohdalla ja sen ansiosta on harrasteajoneuvoja ja niille tapahtumia. Ja nämä harrasteajoneuvot ja niiden tapahtumat ovat yksi keskeisimmistä syy tämän blogin olemassaololle kaikkia meitä ei-aina-niin-järkeviä varten.

Jos lasketaan Forssan Pick-Nickin harrastekulkupelien määrä niin raviradalla kuin yleisöparkkiksella, niin liekö missään Suomen tapahtumassa yhtä paljon? Virallinen lukema oli yli 2000 harrasteajoneuvoa. Yleisöä oli noin 20 000. 

Viime vuoden tapahtuman kuvat ovat tässä.

Mutta miten on tulevaisuudessa, jos polttomoottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttöä rajoitetaan? Tai syntyykö nykyautoista monimutkaisine elektroniikkoineen ikinä museoajoneuvoja? Mutta nautitaan nyt, tässä on pieni otos ajopeleistä! Osuiko oma suosikkisi kuviin, tai kenties jopa oma kulkupelisi?


Näitä ei kovin usein näe kaksin tai kolmin kappalein - Forssassa sekin tapahtuiVarsinainen Sisupussi!Tavallisia perusautoja - milloin viimeksi näit?
Isot ja kalliit autot säilyvät helpommin eli sitä suurempi kunnianosoitus niille, jotka ovat saaneet "Qtavallisia" autoja säilymään jälkipolville! Tässä esimerkkejä:________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


6 kommenttia:

 1. Hienoja autoja. Tuo kuvankäsittely toimii tässä loistavasti! Pidin ideasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ajatus oli tuoda kohteet esille mahdollisimman hyvin, siksi tässä blogissa on sitä aina toisinaan sovellettu.

   Poista
  2. Noin on kuvat just.

   Poista
 2. Upea oli tapahtuma ben hävisi niin äkkiä ei väen sekaan . Omaan kameraa 850 kpl kuvia

  VastaaPoista
 3. Tämä olisi sijainniltaan sellainen, että itselläkin olisi mahdollisuus lähteä varsin pienellä vaivalla käymään. Pitääkin laittaa tapahtuma ensi vuodelle muistiin. Luulisi muuten, että nykyisten polttomoottorikäyttöisten autojen käyttöä ei ihan heti olla rajoittamassa. Kuulostaa varsin radikaalilta. Jollain aikavälillä varmasti jonkinlaista verotuksellista ohjausta voi tietysti olla tulossa.

  VastaaPoista
 4. Jaahas, millon viimeks näin tollasia pirssejä??? ... Hmmmm... Kossina seitkyt/kaheksankyt vaihteessa sekä jälkeenkin, tosi paljon mut nykyään harvemmin... Harmi, mut hienoo että jotkut pitää noita kunnossa sekä esillä.. 👍👍

  VastaaPoista