torstai 2. toukokuuta 2024

Mommilan kyläpuoti, vappu ja erilaiset kansalaiset

Jos Kouvolan värimaailma ja muotokieli ovat kuin peili sisimmästäsi, jos suora moottoritie on ihanteellinen ajoympäristösi ja jos Pasilan KolmoisMälli (suomeksi nimi on Mall of Tripla) tai entisaikojen MaxiMarket on ihanteellinen ostospaikkasi, niin Mommilan kyläpuoti ei ole Sinua varten. 

Jos sen sijaan olet sivistymätön epäkelpo kansalainen ja tykkäät siksi kaiken edellä olevan vastakohdasta, niin mene ihmeessä hakemaan fiilistä ja tunnelmaa Mommilasta. Siellä sitä on. 

Etenkin kannattaa mennä sellaisin aikoina, jolloin puoti on auki. Jos siis on kesäkausi, ja jos sattuu olemaan keskiviikko 11-16, perjantai 16-20 tai lauantai 12-18, niin silloin on erityisen kannattavaa visiteerata. Sunnuntaitkin lasketaan lauantaiksi eli silloinkin 12-18. Ihan kesällä on vielä tiistai-iltaisin prätkämiitti  kellon näyttäessä 17-20. Tai jos kello näyttää jotain 17 ja 20 väliltä. Siitä on kerrottu kyllä tässä blogissa ennenkin, eli olisi Sinun se pitänyt muistaa. 

Mommilan kyläpuotiin on kiva ajella mistä suunnasta vain. 
Yietä pitkin ajelu tosin sujuu helpoimmin.

Aukioloaikoina nimittäin saa ihan ilmaiseksi nauttia puodin ja kahvilan fiiliksestä, ja edullisesti saa niistä ostaa kaikenlaista hyvää ja jännää. Pihallakin saattaa olla kaikenlaista kaupustelua, jos deodorantti on pettänyt tai jollet muuten vain kehtaa mennä sisälle.

Ja ihan hirmuisesti kannattaa mennä silloin, kun Mommilan kylpuodilla on tapahtumia. On Mototiistait, Perinnepäivä, Vanhojen ajoneuvojen päivä, Kyläpuodin kantri ja Vintaakimarkkinat. Tykkäät kumminkin. Paitsi jos olet sitä Kouvola-KolmoisMälli linjaa.

Vappuajelu oli jo, eli kovasti saat kiirettä pitää ja silti olet hiukkasen myöhässä, mutta laitetaan nyt kiusaksesi pari kuvaa, että harmittaisi vielä enemmän. Ensi vappuna muistat. Ehkä taas liian myöhään, mutta kumminkin. Huomaa lopussa myös linkki videoon. Jollet huomaa, et luultavasti näe loistavaa minuutin pituista kokoillanelokuvaa!

Kiva oli jutella tapahtumassa myös blogin lukijoiden kanssa! 


Teki mieli ostaa - onneksi ei mahtunut prätkälaukkuun.
Yksi lukija tosin tarjoutui tuomaan tuon pääkaupunkiseudulle, 
mutta säästyipä rahat, kun hra Oma Aika ei sortunut!


Kaikkea jännääKujin kaksi marjaa
Matkalla Mommilaan tuli vastaan paljon autoja. Autojen keski-ikä on Suomessa todella korkea. Tai sitten ulkomaalaisia varten väitämme, että kyseessä oli vanhojen autojen vappuajelu Sälinkään suunnalla. Tässä on vielä video letkasta!


[Norjajuttusarja jatkuu piakkoin ja mennään upeisiin paikkoihin, joissa et luultavasti ole käynyt, mutta tässä välissä vähän näitä ajankohtaisia tapahtumia]

________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


3 kommenttia:

  1. Empä ollut kuullutkaan, mutta näyttää kyllä kivalta paikalta!

    VastaaPoista
  2. Enpä taida olla koskaan käynyt Mommilassa, vaikka paikka itse asiassa täällä lähellä olisikin. Näyttää kieltämättä iham ukavalta käyntipaikalta tuo kyläpuoti jonain lämpimänä kesäviikonloppuna.

    VastaaPoista
  3. Upea tuo Cadillac! Seura tekee kaltaisekseen.

    VastaaPoista