sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Off topic: Tarvitset autoosi yli 1000 hevosvoimaa?


Jos välttämättä koet, että tarvitset autoosi tuhat hevosvoimaa, niin täältä sitä saa. Nurmijärvellä sijaitsevassa MW Steelissä normimotoristi saattaa hetken haukkoa ilmaa, kun esitellään autoja. Nimittäin "tuo on sellaiseen leppoisaan sunnuntaiajeluun, siinä on vain 700 hevosvoimaa", "tuo on vähän kireämpi, siinä on 1200 hevosvoimaa", "tuo on perusperhedieseli, siinä on 500 hevosvoimaa" ja niin edelleen. 

Jos pihalla ihailee hienoa replikaa Toyotan ralliautosta, jossa kaikki tarratkin ovat just kohdillaan ihan kuin aidoissa tehdaskilpureissa, saa kuulla, että se tosi hieno replika onkin tasan aito Marcus Grönholmin entinen auto... eikä siinä pihalla muutenkaan paljon perusautoja näe.


Tuossa tehdään uusiksi jonkin historiallisen Mercedes-urheiluauton moottoria, tuossa rakennetaan rallicross-autoa, jonka pelkkä moottori maksaa "vain 160 000 euroa, koska se on vähän vanha versio", tuossa rakennetaan runkoa uusiksi.

Jollei sopivaa moottoria löydy, voihan sitä rakentaa sellaisen, tekee vaikka ensin lohkon tai jotain. Turbo voi olla pään kokoinen, ja voihan niitä laittaa vaikka kaksi. Jokaikinen osa pitää vain tehdä todella huolella valtavia tehoja varten runkoa unohtamatta. Öljynäkin käytetään vain Tribodyniä, sillä tavalliset öljyt eivät suojaa riittävästi, kun puhutaan isoista tehoista. Tribodyn on samantapainen vaikutukseltaan kuin RVS eli pinnoittaa moottorin metalleja ja vähentää kitkaa, ja se kestää valtavia paineita. Jos haluaa lukea öljyistä, kannattaa lukea tämä Metropolia ammatikorkeakouluun tehty tutkimus - tosin siitä ei välttämättä edes ymmärrä kaikkea, mutta sen ymmärtää, että Tribodyn on suunnilleen tuhat kertaa parempaa kuin perusöljyt. Ei ole saatavilla lähimarketista...

Sellainen paja. Siellä ei tehdä öljynvaihtohuoltoja perusautoihin, mutta jos autoa pitää rakentaa ja se on sattumoisin vaikkapa 400-hevosvoimainen Mitsu Evo tai WRC-Corolla, niin sitten se on tullut oikeaan paikkaan. 

Motor Works Steel on yksi monista harrastuksesta lähteneistä yrityksistä. Joni Marttila "harrastelee" etenkin ralliautoja ja nopeita katukäytössä olevia autoja. Suuren maailman kilpureita, joissa osat ja korityöt tehdään yksilöllisesti. Kauheasti teknisiä sanoja kuten hitsausten superkuumalujia Inconel-seoksia. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. Niitä osia ja komponentteja myydään paljon erikseenkin. Nettikauppakin on.

Kun hätä oli suurin, MW Steelissä autettiin jopa pienen Dollyn outojen äänien poistamisessa.
Eli on se Dolly hurja pikku päästäinen, koska se on käynyt MW Steelissä!

Tämä juttu on vähän blogin aiheen
vierestä, ei ole moottoripyörämatkailua tai tapahtumia, mutta koronan takia Uudenmaan maakunta on eristetty ja täälläkin kaikki mielenkiintoiset turismipaikat ovat kiinni eli 2020-kauden reissujuttuja ei ole. Siksi uusia vinkkejä on vähän hankalampi ajella. Oikein mielellään saa siis antaa tännepäin vinkkejä, mihin mennä suljetussa maakunnassa ja mistä kertoa blogissa muille. Lähinnä tulee mieleen joitakin luontokohteita - kertokaa siis vinkkejä. kiitos! :)

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa": https://www.blogit.fi/oma-aika )

7 kommenttia:

 1. No nyt on vehkeitä!

  VastaaPoista
 2. Komeita autoja ja tehoja

  VastaaPoista
 3. Laita viivi sun suloista kuvia��

  VastaaPoista
 4. Laita Viivi jotain stringi kuvia

  VastaaPoista
 5. Omassa E 60 on kivasti heppoja lisää kuvia ja juttuja odottellaan

  laita viivi edes yksi uusi kuva :)

  VastaaPoista
 6. Onpa upeita urheiluautoja. Mieheni on innokas autoharrastelija, itselläni on taas ihan tuollainen perusperhediesel. Nytkin hän puuhailee jotain pumppuun liittyvää autotallissa, vinkkaanpa tästä blogista hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Vinkkaa ihmeessä ja kiva kun Sinä viihdyt täällä! :)

   Poista