tiistai 28. syyskuuta 2021

Päiväpikainen: Hattulan näkötorni


Kaunis syyspäivä, mihin ajelisi? Pitkälle ei viitsisi, kun illat viilenevät äkkiä. Tässä pieni päiväpikainen kohde, jonka ohi suunnilleen kaikki eteläisessä Suomessa ajelevat ovat ajelleet. Jollei mitään kummempaa ole mielessä, niin tämä on ihan hyvä pieni kohde: Hattulan näkötorni eli Kappakallion näkötorni. 

Hattulaan moottoritien rakentamisen yhteydessä 1996 valmistunut näkötorni on Kolmostien varrella Kappakallion taukopaikan yhteydessä, eikä sinne muualta pääse eli moottoritielle on mentävä. Moottoritieltäkin sinne pääsee vain luoteeseen eli Tampereen suuntaan meneviltä kaistoilta. Moottoritielle on tultava viimeistään Hattulan/Parolan liittymästä. Mutta kaikkialla muualla ympäristössä on "loputtomasti" kivoja mutkateitä, eli mutkitella saa tämän päiväpikaisen kohteen kanssa.

Kuvan pystysuoraa kalliota ei tarvitse kiivetä (ellei halua...), sillä kallioleikkauksen poistumispäästä sinne nousee helppokulkuinen polku.

Mitä sieltä sitten näkee? Maisemia. Ei ehkä yllättänyt...  Ihan normaaleja hämäläisiä maisemia. Mutta jotenkin se on kauhean leppoisa kohde. Pysähtyä vähäksi aikaa, katsella jonkin aikaa maisemia ja liikenteen virtaamista, ja jatkaa sitten ajelua. Hyvässä seurassa ylhäällä voisi viihtyä hetkeä pidempäänkin, sieltä näkee paljon, mutta sinne ei pahemmin näy... Alhaalla taukopaikalla on kyllä pöydät ja penkit, että jos takaboksiin on sattunut eksymään vaikka kuumaa kaakaota, niin mikäs siinä on syksylläkin taukoa pitäessä. Katokset suojaavat sadetauollakin! Geokätköilijöilläkin taitaa siellä olla omaa puuhaansa.


Näkötorniin pääsee vain moottoritieltä kohti Tamperetta ajaen. Liittymään pääsee joka suunnasta, vaikkapa Hattulan läpi tai 130-tieltä.

Ylöspääsy ei pahemmin rasita

Hyvin tilaa pysäköinnille, katetut penkit&pöydät - ja maisemat!

Kallioleikkauksen juurella on betonilaattoihin painettu tien tekijöiden kädenjäljet


Ympärillä on paljon pikkuteitä

________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )

5 kommenttia:

 1. Great photos and beautiful weather.

  VastaaPoista
 2. Mainioita nämä päiväpikaiset! Hienoja tarinoita ja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Päiväpikaiset on parhaita

  VastaaPoista
 4. Kyllä viiville tuolla tornissa voisi pikaiset antaa����

  VastaaPoista
 5. Kuten mainitsit, niiin tuola tornissa voi viihtyä pidempäänkin hyvässä seurassa. Yks kesä sielä nautittiin naiseni kanssa toisistamme intiimisti ja katseltiin samalla ohi ajavia autoja ;)

  VastaaPoista