lauantai 28. syyskuuta 2013

Ei ihan heinäkuun helteessä - alkaa olla aika sanoa heiheit eri teille talven ajaksi

Aamulla televisio herätti meidät, kuten yleensäkin aamuisin. Ensimmäiseksi näkyi uutinen, jossa mainittiin Hämeenlinnan Kantola. Uutinen sinänsä ei jäänyt mieleen, mutta jostain syystä piti kännykästä katsoa, missä tuollainen on. Havaitsimme, että vieressä on Vanajan keskiaikainen kirkko, jossa emme ole jostain syystä käyneet. 

Kunnon kansalaisethan menevät aina sunnuntaisin kirkkoon, eli meidän piti mennä lauantaina. Perinteisesti tietä 290 kohti Hämeenlinnaa, Vanajan kirkon tarkistus ja mutka tuon Kantolanniemen kautta ja sitten pakoon pohjoisesta vyöryviä sadepilviä. Kuten meillä tapana on, koukkasimme vielä pienemmälle tielle eli Harvialasta kohti Heinäjokea, josta tuttua tietä 292 kohti Janakkalaa.

Söimme kaikkien Etelä-Suomen motoristien tuntemassa Suvirannassa, joka oli auki toiseksi viimeistä päivää tällä kaudella. Siellä ykköslaadun rock'n'rollin joukossa sopivasti soi Sealed with a Kiss:"Though weve got to say goodbye for the summer......Oh, let us make a pledge to meet in september..."

Suvirannasta suuntasimme kohti Janakkalan kirkkoa ja Janakkalan linnavuorta (jossa emme sään takia nyt kuvanneet, mutta olemme kuvanneet kesäisemmissä tunnelmissa aiemmin). Kirkon ja linnan välissä bongasimme muinaisen Laurin lähteen (alunperin siinä on palvottu jumalatar Taaraa - ja alueen nimi on yhä Tarinmaa!) ja Laurinmäen luonto- ja museoaalueen. Takaisin ajelimme 130-tien ympärillä pyörien, sillä kuten tuollaisten teiden ympärillä tapaa olla, niin myös tuon ympärillä on vanhoja teitä (lue: pieniä mutkaisia teitä).

Kyllä tässä alkaa olla taas "surutyön" aika, vaikka tähän asti käytetyt ajofarkut ja lenkkarityyppiset ajokengät korvasinkin Stormilta huippuhyvän palvelun saattamina ostetuilla uusilla saappailla ja housuilla eli kylmä ei ollut - mutta ilman hanskoja ei viitsitty kauheasti ajaa eli ajokuvia/tiekuvia on vähän niukemmin - kuvaustiet merkitty karttaan vihreällä. Melko paljon sentään prätkiä oli liikkeellä, Janakkalassa tuli jopa puhdas orgimoro vastaan.


ISO kartta tästä linkistä, pienempi tässä alla:
Tietä 290 (esitelty aiemmin tässä jutussa) saavuttu Vanajan kirkolle:


Kantolasta kohti Hämeenlinnaa:Hämeenlinnasta Heinäjoen kautta Suvirantaan syömään:Janakkalan kirkko, Laurinmäen museo- ja virkistysalue sekä Laurin lähde:

Janakkalan linnavuori - osa kuvista on kuvattu eri reissulla, kuten ehkä mahdollisesti saattaa arvata...:

Linnavuorelta kohti etelää, tien 130 molemmin puolin pikkuteille koukkien ja päätyen Nurmijärvelle:

2 kommenttia:

  1. KIITOS !.... olipa mukava kuvapläjäys.... Kulkijan Varjo

    VastaaPoista
  2. Eikös Viiville tullut vilu tuossa valkoisessa mekossa ;--)....mukava kertomus ja hyvät kuvat taas kerran.

    VastaaPoista