sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Hämeessä ajoteillä ja maisemissa. Off topic: Korpraalin paluu
Sitä olisi saattanut luulla, ettei syyskuussa enää tällaisia päiviä olisi. Vaan hienoa on, lämmintä ja aurinkoista. Kaikki varmasti muistavat, että syyskuussa 2002 oli myös lämmintä vielä 13.9. - sitten haravoimattomat lehdet jäätyivätkin maahan kiinni ja irtosivat heti huhtikuussa 2003... Ja vuonna 2011 ajelimme vielä marraskuussa isänpäivänä - sitten alkoi sataa, ja se sade taisi loppua reilun vuoden kuluttua eli joskus keväällä 2013. Mutta toivotaan, että ajokelit 2013 jatkuvat pitkään, kevät 2014 tulee aikaisin ja ensi kesä on kuin tämä yhä jatkuva kesä 2013.

Wagner on veronsa nyt maksanut ja ensi tiistaina se hakee katsastuskonttorilta Suomen kansalaisuutta. Luulisi heltiävän helposti, niin hyvässä kunnossa tämä on. PrätkäPajassa hiljattain säätivät TPS:n (vai mikä hifkjokerittappara se nyt olikaan), ja siihen uusittiin myös Z-Hose (tai Y-Pablo tai Ö-Huan tai jotain). Samalla varmaan nimeksi voidaan virallisesti todeta "Wagner", sillä ollessaan ruotsalainen poliisi tämä totteli nimeä "697". Parin kuukauden aikana olemme tällä ex-poliisilla ajaneet reilut 8 000 kilometriä eli yli 8 000 000 ilometriä ja on tämä ollut hintansa arvoinen ja paljon enemmän. Kaikkiaan mittarissa on nyt vasta 130 000.


Mutta kaikki edellä ollut on täysin turhaa ja toisarvoista löpinää, aiheena oli Häme. Nyt osui reitille niin vimosen päälle hyviä teitä (kun saimme hyvät vinkit), että ei noita selitellä edes tarvitse. Ainakin tiet 290 ja 292 lienevät monille tuttuja ja ne molemmat ovat just prätkille suunniteltuja (290 on esitelty aiemmin muun muassa tässä Hellettä, hikeä ja kurveja Hämeessä -jutussa eli siitä ei nyt kuvia), mutta ajoteitä nämä pienetkin ovat. Etenkin tiellä 292 Lammi-Turenki välillä vastaan tuli prätkiä paljon ja aika monelta tuli orgimorotus.


Sappee on kartalla kolmen melko lähekkäisen paikan nimenä, mutta tie, joka johtaa mm. Sappee-nimisen lasketelupaikan ohitse, on ehdottomasti ajamisen arvoinen - ja saimme vinkin, että siltä kannattaa poiketa Sappeenvuorelle eli laskettelukeskukseen, josta on upeat näköalat. Se näyttikin olevan kohtalaisesti motoristien tiedossa ja suosiossa, sen verran siellä pyöriä oli.

Vehoniemi ja Janakkalan Suviranta on esitelty paremmin tässä Tapaamispaikkojen Grand Slam -jutussa. Aulanko on esitelty tässä Jokseenkin täydellinen päivä Hämeessä -jutussa.

ISO kartta on tässä linkissä, pienempi klikattavana tuossa alla (kasvaa sekin vähäsen):Tie 130:

Pälkäne ja Vehoniemi:Tie 325 Kangasalta kohti Sahalahtea:
Sahalahden kirkko ja tie 3230 Sahalahdelta kohte Sappeeta, ja Sappeelta eteenpäin edelleen tietä 3222 tielle 12 (Tampere-Lahti):

Klikkaa ainakin nämä maisemat isommiksi!


Matkan varrella Tuuloksen keskiaikainen kirkko - haudoissa vanhimmat nippa nappa 4-kymppisiä... Lammin keskiaikainen kivikirkko ja Lammilta vauhtitie 292 Janakkalaan:
Kotia lähestyttäessä alkoi pikkuisen hämärtää:

Off topic: Korpraalin paluu


Erkylän linkkitornissa (korkeus 65 metriä) olin vuonna 1985 ja silloin poikien kanssa sotkimme oivalluksinemme puolen Suomea telkkari- ja radiolähetykset, mutta ei kerrota siitä kenellekään, kun emme jääneet kiinni. Linkkitornin huipulta sai nimittäin armeijankin radioilla yhteyden vaikka miten pitkälle, etenkin jos keksi hyödyntää käytettävissä olevaa "materiaalia" ja teknisemmät lukijat arvaavat kyllä mitä (vaikken kertoisi Yleisradion valtavista paraboliantenneista mitään...). Silloin tuli myös nukuttua 20-asteen pakkasessa lumihangessa, mikä ehkä selittää jotakin nykyisestä aivotoiminnasta tai sen puutteesta.

Joka tapauksessa armeijassahan on kolme suurta herraa eli raalia eli kenraali, amiraali ja korpraali - näistä tämä viimeksi mainittu teki paluun syntipaikalleen. Ovat näköjään sittemmin aidanneet tornin - arvaan kyllä syyn...  :D    

"Syö vain sieniä jotka tunnet."


6 kommenttia:

 1. prkl kun ei tullut mainittua, tuosta Sappeen jälkeen olisi ollut hieno reitti Rautajärven (tie 3200) kautta Padasjoen satamaan ja sieltä jotain reittiä teille kotiin. Jussi

  VastaaPoista
 2. Huhhuh mitä kuvia! Pitää melkeen itekki lähtiä ajelemaan kun on vielä sen verran hyvät säät.

  VastaaPoista
 3. Onko sotilaan kuva otettu Erkylän linkkitornista?

  VastaaPoista
 4. Ok, huikeat näköalat ovat olleet. Pitää käydä tarkastamassa onko torni vielä paikoillaan johtuen tästä ilmoituksesta-->
  http://comtower.fi/index.php/2-ajankohtaista/11-digita-networks-oy-lle-vanhan-tornin-tilalle-uusi-90-metriae-korkea-harustettu-masto

  VastaaPoista