keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Wagnerin nuha eli BMW K75 vuoti öljyä

Biimereiden ei ole tarkoitus vuotaa öljyä. Ne eivät ole niitä pyöriä, joille on ihan luonnollista hiukan merkkailla reviiriään. 

Keväällä muutaman ensimmäisen tuhannen jälkeen huomasimme, että pyörän alle ilmestyi aina ajon jälkeen ihan pieni öljyläikkä. Käväisin jo kovin tutuksi käyneessä Prätkäpajassa kysymässä mielipidettä vuodosta, ja se todettiin hyvin pieneksi - mutta vaikka uusi tiiviste onkin halpa, sen korjaaminen vaatisi paljon työtunteja eli tulisi melko kalliiksi. Öljypumpun ja vesipumpun seudun purkaminen ottaisi aikaa. Ystävällisesti suosittelivat, että jos vuoto pysyisi noin pienenä, sille ei vielä tehtäisi mitään vaan odotettaisiin talvea, jolloin heillä työtunnit ovat halvempia kuin kesällä.

No, muutama tuhat kilometriä lisää ja öljyvuoto otti ja paheni, sitä alkoi tippua aina koneen käydessä. Öljy myös sotki ajon aikana ympäristönsä. Maksoi mitä maksoi, huollettava oli. Luonnollisesti tähän vuodenaikaan huoltojen viikot ovat täysiä, mutta onneksi Hra Oma Aikaan suhtauduttiin jälleen kerran hyvin ymmärtäväisesti - Wagner otettiin sekaan ylitöinä tehtäväksi.

Prätkäpaja tilasi Reijo Myllymaa Ky:stä tiivistesarjan, mutta kun kone avattiin, huomattiin, että BMW on muuttanut öljy- ja vesipumppua näköjään suunnilleen vuosittain koko K75:n valmistusvuosina. Tiivisteet eivät siis käyneet sellaisinaan. Asiaa tutkittuaan he päätyivät siihen, että olisi tehtävä pieniä sovitusosia. Reijo Myllymaa yhtenä Suomen muutamista todellisista BMW-guruista antoi konsultaationa vahvistuksen, että näin asia on. Tiivisteet käyvät sellaisenaan ilmeisesti vain viimeisimpään versioon. Näinpä Prätkäpajassa sorvattiin tarvittavat holkit. 

TÄYDENNYS: Myös öljynpaineanturi vuoti - sekin saatiin Myllymaalta Prätkäpajaan ja paikalleen. Mielenkiintoista, että se on kuulemma sama osa kuin ainakin 80-luvun 318I:ssä!

Pyörä valmistui iloksemme ilmoitettua nopeammin ja alkaneista helteistä pääsimme nauttimaan myös Wagnerilla Viivi II:n lisäksi. Pieni parin sadan kilometrin ilta-ajelu antoi vaikutelman, että korjaus onnistui - ei näytä vuotavan. Photo courtesy of Chuck DeSantis
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti