perjantai 2. heinäkuuta 2021

Päiväpikainen: Etelä-Karjalan automuseo + kahvila

Etelä-Karjalan automuseo sijaitsee aivan Kuutostien vieressä Imatran kohdalla. Eteläisestä, keskisestä ja itäisestä Suomesta sinne tekee mukavan päiväretken, ja visiitin päälle voi pitää taukoa viereisessä kahvilassa - molemmat ihastuttavissa maalaisrakennuksissa. Molemmat saavat hyvälle tuulelle jo ihan olemuksellaan!

Paikka on aika lailla kuvauksensa mukainen: "Näyttely tarjoaa kävijälleen läpileikkauksen suomalaisen autoilun ja liikennekulttuurin vuosikymmenistä maustettuna erilaisilla aikakausien tutuilla ja tuntemattomillakin tavaroilla. Pääosan näyttelyesineistöstä muodostavat autot ja moottoripyörät. Lisäksi esillä on kymmenittäin muuta kulkemiseen ja liikkumiseen liittyvää esineistöä."

Viereisen rakennuksen kahvila puolestaan tarjoaa kaikenlaista hyvää alkaen itse tehdystä pannarista. Kyllä sitten jaksaa taas ajella kotiin päin, tai ainakin jonkun kotia kohti... ;) 

Ja kun kulmille on tullut, kannattaa käydä kiertämässä kartassa museon yläpuolella oleva Äitsaari! On sellainen mutkatie, että varmasti tykkäät...Jo lähestyessään museota tulee hyvälle mielelle

__________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja hyviä retkivinkkejä!
    Kiitokset mahtavasta blogista!
    Turvallisia ilometrejä!

    VastaaPoista
  2. Hienoja autoja ja idyllinen maisema. Hyviä kuvia!

    VastaaPoista