keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Matkamessuilta suunta elämään!

No, jollei elämään, niin ainakin suunta tuleville reissulle. Messukeskus lahjoitti blogillemme lippuja jaettaviksi ja kaikille löytyi hyvin nopeasti ottaja, kun edellisessä jutussa messuja "mainostettiin". Lisäksemme muutama muukin messuille tuli. Nimittäin koronavuosien jälkeen messut vetivät runsaasti väkeä. Ulkomaiden osastoilla oli eniten ihmisiä, mutta kotimaan puolellakin porukkaa riitti - ja matkailuajoneuvojen puolella samoin. Mukana oli yli 900 yritystä 70 eri maasta ja tapahtumassa vieraili yli 50 000 kävijää! Luultavasti ihan kaikki eivät tulleet meidän blogimme kutsusta. Tai mistä sitä tietää...

Tämä blogi tunnetusti keskittyy kotimaanmatkailuun ja Norjaan. Esimerkiksi Uganda oli messuilla vahvasti esillä, mutta sinne emme ole ajatelleet ajella, ja koska Ruotsia ja Tanskaa ei näkynyt lainkaan ja Norjastakin löytyi vain tuttu Pykeija (Pykeija ja Varanginvuonon eteläpuoli on esitelty mm. tässä jutussa), niin nyt on tarjolla vain kotimaan tärppejä. Jotakin uutta löytyi monista tutuistakin paikoista. Jopa sellaisista paikoista kuin Pori ja Ahvenanmaa, joissa sentään on oltu usein! 


Ihana lasi-iglu! Tässä vaiheessa oli jotenkin mielikuva, että lasit ovat peililasia eikä kukaan ulkopuolelta näe sisälle...
Jep, näkyvyys sisälle erinomainen...  :D

Tankavaara! Tankavaaran kultakylään on mentävä tekemään juttua kesällä, huuhtomaan kultaa ja muuta. Sieltä on löydetty rubiinien ja muiden jalokivien lisäksi timanttikin! Tankavaarasta huuhdotaan joka vuosi 30 kiloa kultaa! Tarjolla on majoitusta, ravintolaa, ohjelmaa,...
https://www.tankavaara.fi/fi/
Kasper von Wuthenau tietää kaiken kullan huuhdonnasta


Messuilla kaikki on ryhmitelty alueittain


Kainuussa olemme käyneet joka vuosi, usein parikin kertaa... se on hyvä paikka motoristeille! Paljon mutkaisia ja mäkisiä pikkuteitä, komea putous - ja tietenkin Puolangan Pessimismipäivät!


Wasaline muistutti uudesta laivastaan!  Sekin pitäisi testata!

Monenlaista viihdettäkin oli tarjolla
Kaukomatkakaipuusta kärsiville tai siitä nauttiville matkamessut on täydellinen paikka saada ideoita

Messuilla saa myös syödä tai ostaa vaikka kotiin ruokanautintoja monen maan tyylillä


Tämä taisi olla suurin - sisälle mahtui myös auto!


Olisiko tämä ollut pienin? Hyvin sekin näytti ajavan asiansa

Mielenkiintoisin vaunu - siitä aukeaa isot terassit hydraulisesti molemmista seinistä. Lopputuloksena iso mökki... vaihtoehtona myös tämä messuilla ollut "toimistoversio". Hintaa aika kohtuullisesti eli 65 000 euroa.


(Norja 2022 - juttusarja jatkuu taas kohta)

________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )

7 kommenttia:

 1. Viivi hei, minne jäi piilokuvat. Turhaa otin melan käteen..

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoiset messut oli! Mutta saisikos Viivistä lisää kuvia tuossa asussa, vaikka sinne vaatesivulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan, ehdottomasti lisäkuvia tästä asusta.
   Joo, oli messutkin kyllä hyvät ;)

   Poista
 3. Joo, kivat oli messut. Ja oli tosiaan mukava päästä käymään pitkästä aikaa. Vaikka emme itse motoristeja olekaan, Kainuu tosiaan on miellyttävä paikka.

  VastaaPoista
 4. Tuli käytyä ja hyvät messut!
  Viivikin nähty yksinään kulkemassa, kiva oli asu

  VastaaPoista
 5. Tuo lasi-iglu on kyllä erikoinen. Näyttää kotoisalta sisältä! :)

  VastaaPoista
 6. Tuon viimeisen kuvan kuvateksti:
  Messuilla monenlaista nähtävää ja ehkä koettavaakin 😉🙃

  VastaaPoista