keskiviikko 10. elokuuta 2011

Nätit öljyt, nättejä osia ja nätisti näyttävä mittari

Kaikinpuolin kaunista! (kännykkäkuva CX 500, manipuloitu tausta)


Uteliaisuudesta tein öljynvaihdon ja muun perushuollon jo 4000 kilometrin ajon jälkeen. Yllätys oli, että öljyt eivät ole juurikaan edes mustuneet! Vanha moottori, jonka kilometreistä ei ole tietoa, ei kauheasti mielestäni edes kuluta öljyä - suunnilleen desin tuhannella kilometrilla. Öljy on Stormilta saadun suosituksen mukaisesti semisynteettistä 15W-50 eikä täyssynteettistä. 
Tulppien pinta oli melko musta, mutta ei mielestäni hälyttävän musta. Suodattimet olivat siistit.


Vanhan moottorin 4000 km ajetut öljyt olivat varsin nätit. (kännykkäkuva)

Öljynvaihto oli olennaisesti aiempaa helpompaa, sillä proppu oli vain löysästi kiinni (mutta ei vuoda). Suodattimen kuuopan irroitus vaati silti jälleen putkimiehen pihtejä, sillä pultin päässä oleva liian pieni 10 mm:n mutterikanta on kulunut niin pieneksi, ettei sitä saa auki 10 eikä 9 millin hylsyllä. Onneksi olin Saksasta tilannut ja saanut uuden (kromatun!) pultin ja ulkonäköä edelleen parantamaan kiillotettua terästä olevan uuden kuupan. Uudessa pultissa on lisäksi 17 mm:n kanta eli sama kuin öljypropussa!

Nopeusmittarikin on ollut totaalisen vakaa, mitä ilmeisimmin nimenomaan alapään pyörijän rasvaus sai tämän aikaan. Tulipa mieleen, että ehkäpä sen rasvaus kuuluu asiaan muutoinkin - ainakin etupyörää irroitettaessa näyttää kuuluvan asiaan rasvata kaikki paikat niiltä kulmilta.

Uusi öljynsuodattimen pultti (isommalla kannalla) ja kuuppa.  (kännykkäkuva)

Vanhan pultin kovia kokenut 10 mm:n  kanta. Voisikohan sen kunnostaa? (kännykkäkuva)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti