lauantai 8. heinäkuuta 2023

Päiväpikainen: Perniön automuseo

Vinkki päiväretkeen Etelä-Suomessa: Perniön automuseo. Ilmeisesti monelle vielä tuntematon paikka, mutta erinomainen syy pienelle päiväretkelle. Sinne nimittäin pääsee monesta suunnasta pieniä mutkateitä ja kukapa ei vanhoista autoista ja mopoista tykkäisi. Tai ainakin tämän blogin lukijoista suuri osa tykkää. 

Perniön automuseossa on parikymmentä autoa ja saman verrnan kaksipyöräisiä eli ei maailman suurin automuseo, mutta siellä on myös miljoona muuta autoiluun liittyvää esinettä eli aikaa saa menemään just niin paljon kuin haluaa. 

Perniön automuseo onkin siis muutakin kuin automuseo - se on nostlgiamuseo tai ajankuva-museo, niin paljon kaikenlaista tavaraa siellä on.

Lisäksi siellä on viereisessä rakenuksessa miljoona varaosaa vanhoihin rakennuksiin, tai vaikka uusien rakennusten kivoiksi yksityiskohdiksi. 

Piha-alueellakin on kulkupelejä ja muuta jännää. Oikein riittävästi syytä ajeluun!

Erveläntie 880 Perniö


Kivoja mutkateitä pääsee perille eri suunnistaHuomaa myös alempi kyltti - kaikenlaista jännää löytyy
Voiko totuus naisista mahtua mihinkää kirjan tai filmiin...


Jättikokoiset autokortitTämän täytyy olla liukkaan pinnan tekevää vahaa...


Tietäjä voi tehdä löytöjä


Mikä olisikaan selvempi voittomerkki kuin avolava-Mosse!


Pihalla - suunnilleen kaikki osat näyttäisivät olevan tallella, toivottavasti joku tämänkin laittaisi  hienoon kuntoon! Näitä ei paljon ole.
Automuseoita esiteltyinä:

________________________

(Jos haluat seurata tätä blogia, niin blogit.fi on siihen kätevä - kirjaudu sinne ja klikkaa tämän blogin kohdalla "Seuraa"https://www.blogit.fi/oma-aika )


8 kommenttia:

 1. Perniön automuseo kuulostaa juuri sellaiselta, josta itse pitäisin. Harmi vain, että Perniö on alueena sellainen, että vartavasten siellä ei oikein tule kyllä käytyä.

  VastaaPoista
 2. Muuttui kyllä huonommaksi Viivin lähdettyä, mm tekstit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista, sillä kirjoittajahan ei ole vaihtunut, sillä aiempi blogikumppani ei juttuja korin paljon kirjoitellut. Täytyy siis skarpata!

   Tämä postaus toki oli vain "Päiväpikainen"-sarjaa eli pikkuvinkki ilman sen kummempia tarinoita. Kunnon tarinoita on luvassa kyllä, mutta kesällä niitä vasta keräillään.ja nyt blogiin päätyy pienempiä vinkkejä ajokohteiksi.

   Poista
  2. Luulen, että se toinen puoli palstasta, joka katosi bloggarien päädyttyä blogaamaan (jos toinen siis muualla bloggaa) eri julkaisussa, muutti dynamiikkaa. Toinen puoli ei ollut irti kokonaisuudesta ja huumoria parivaljakon seikkailuista oli kiva lukea plus toki ne kuvat.

   Varmaan oman linjan löytäminen vie hetken omaa aikaa...

   Poista
 3. Mielenkiintoisen näköinen paikka, jospa osuisi kohdalle ajeluretkillä.

  VastaaPoista
 4. viimeisen kuvan museoamanuenssi vaikuttaa harvineisen omistautuneelta hommaansa.

  VastaaPoista
 5. Viivi takaisin ja kunnon moderointi. Viivin kuvat kuuluvat sisältöön. Ja loppua kohden vain paranivat ja voisivat parantuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi on siirtynyt toisiin ympyröihin eikä asialle muuta voi. Yriyän parantaa blogia muilla tavoin :)

   Poista